Eski ASIMDER Başkanı Göksel GÜLBEY: "ERMENİSTAN MÜSLÜMAN BİR ÜLKE OLSAYDI BU KADAR ÇOK DESTEK GÖRMEZDİ"

04 Mayıs 2015 18:48
Okunma
1100
Eski ASIMDER Başkanı Göksel GÜLBEY: ERMENİSTAN MÜSLÜMAN BİR ÜLKE OLSAYDI BU KADAR ÇOK DESTEK GÖRMEZDİ

 
Eski Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASIMDER) Başkanı Göksel Gülbey; ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa gibi süper devletlerin Ermenistan'ın arkasında olduğunu belirterek, "Ermenistan Müslüman bir ülke olsaydı bu kadar çok destek görmezdi." dedi.
Dergimize konuşan Gülbey, 2002 yılında kurulan yurt içi ve yurt dışında çok sayıda temsilciliğinin bulunan ASIMDER’in, asılsız Ermeni iddialarına karşı şu anda en etkin mücadele eden dernek niteliğinde olduğunu kaydetti.
Uluslararası alanda çok yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gülbey, şunları söyledi:
"Bizim alanımız genelde 1915 olayları. 1915 olayları ile ilgili sergiler açıyoruz. Bu sergilerde 1992 yılında Karabağ'da yapılan katliamın resimlerini de sergiliyoruz. Şimdi önümüzdeki aylarda açacağımız sergilerde 1908'de Ermenilerin Türklere karşı yaptığı katliamların fotoğraflarını koyacağız. Ermenilerin İran'da yaptıkları katliamları da içine alan 'Bir Millet Üç Devlet' isimli bir sergi açacağız. Bu sergilerimizi başka illere de taşıyarak vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz. Sergilerimiz daha çok işçi, esnaf ve öğrenciler tarafından ilgili görüyor. Sergilerimizde 1915 yılı ve öncesine ait Ermenilerin yaptığı katliamları gösteren, Osmanlı arşivinden alınan fotoğraf ve belgeler yer alıyor. Onun dışında Azerbaycan'da yapılan Hocalı Katliamı’na ait fotoğraflar da bulunuyor."
 
AKDAMAR ADASI'NDA AYİN YAPTIRACAĞIZ
Göksel Gülbey, Ermeni Tehciri’nin 100. yıl dönümü nedeniyle ASIMDER tarafından Nisan ayında bir dizi etkinlik düzenleneceğini kaydetti.
Hristiyan Türklerin Akdamar Adası'ndaki kilisede ayin okutacaklarını belirten Gülbey, bu kilisenin Türklere ait olduğunu söyledi.
Gülbey, şunları ifade etti:
"O kilisenin Hristiyan Türklere ait olduğunu iddia ediyoruz. Çünkü kilisenin önünde atın üzerinde 180 derece dönerek ok atan bir figür bulunuyor. Bu konuda bütün dünya tarihçilerinin yaptığı çalışmalar var. Ermeniler dâhil bütün tarihçiler kabul ediyorlar ki o figür Türklere ait. Bütün bunları Kültür Bakanlığına gönderdik. Şu anda Hocalı katliamından sonra 24 Nisan üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Ermeni soykırımın asılsız olduğuna ilişkin çeşitli kitaplar yayımladık. Bu kitapları İngilizceye çevirip bütün ülkelerin büyükelçilerine gönderdik. Canlı tanıkların anlatımlarına dayanarak hazırladığımız videoları herkese izletiyoruz.”