GÜLEN'E YAKALAMA KARARI

06 Nisan 2015 11:47
Okunma
1150
GÜLENE YAKALAMA KARARI

 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 14 Aralık Operasyonu ile ilgili yapılan açıklamada, 31 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bildirildi. Ancak dosyadaki 32. isim açıklamada yer almadı. Nedeni ise o isim hakkında arama ve gözaltı kararının olmaması.
ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen de soruşturmanın şüphelileri arasında bulunuyor. Ancak yurt dışında yaşadığı için Gülen hakkında arama ve gözaltı kararı çıkartılamadı.
Gülen hakkında toplanan deliller daha sonra Adalet Bakanlığına iletilecek ve Bakanlık da İnterpol'den kırmızı bülten çıkarılması istenecek.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Fethullah Gülen’in şüpheli olmadığına ilişkin açıklamasının aksine Gülen’in ismi kararda ‘şüpheli’ olarak geçti ve savcı Hasan Yılmaz’ın istemiyle Gülen’e yakalama kararı çıkarıldı.
 
GÜLEN'E 3 SUÇLAMA
Soruşturma Savcısı Hasan Yılmaz tarafından yakalama talepli yazıda Gülen, suç örgütünün lideri olarak tanımlandı. Fethullah Gülen’in atılı suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı belirtildi. Talep yazısında şüpheli Gülen’in cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, iftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme suçlarını işlediği öne sürüldü.
 
BOZDAĞ'DAN GÜLEN AÇIKLAMASI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yargıtay ve Danıştay üyelerinin mazbata töreni sonrasında basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı.
Bozdağ, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılıp çıkarılmadığı sorusunu cevaplarken şunları söyledi:
"Kırmızı bültenle ilgili gerekli işlemler yapıldıktan sonra karar veriliyor. Henüz Bakanlığa gelmiş bir yazı yok. ABD'ye de resmî bir talebimiz de olmadı. Bu karar da ABD'nin kendi iç hukukudur. Bizim temennimiz, Türkiye-ABD arasında olan anlaşmalar gereğince karar verilmesidir."