MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY: "17-25 ARALIK, KAYNAYAN BİR YANARDAĞIN PATLAMASIDIR”

06 Nisan 2015 11:43
Okunma
1015
MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY: 17-25 ARALIK, KAYNAYAN BİR YANARDAĞIN PATLAMASIDIR”

 
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 1 yılını dolduran 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarını değerlendirirken "Bu operasyonla hükûmet, bürokrat, iş adamı üçgeninde rüşvet, yolsuzluk, karanlık ilişkiler, çıkar ortaklıkları ve Hazine yağmacılığı açığa çıkmıştır. Yolsuzluk ve rüşvetin ekonomik ve toplumsal alanlarda yarattığı tahribat, kaynayan yanardağın bir delik bulup dışarı çıkmasından ibarettir." dedi.
AKP’nin; vatandaşlarımızı ayakkabı kutularını, dolarları, çantaları, kasaları görmemeye ve önemsememeye yönlendirmek istediğini belirten Akçay, bütün dikkatlerin sanıktan savcıya, rüşvet ilişkilerinden paralel devlet yapısına çekilmeye çalışıldığını anlattı.
Erkan Akçay, iktidarın hesap vermekten ziyade hesap sormaya çalıştığını vurgulayarak “Hem suçlu, hem güçlü! Hükümet yolsuzluk ve rüşvet suçlarını bastırmak için bu davranış ve tutumların içine girmiştir. Hükümet yolsuzluk ve rüşvet suçunu inkâr edemiyor, ‘Yapmadık.’ diyemiyor, üstelik ‘Yapmayacağız.’ da demiyor. Çünkü AKP varlığını doğrudan yolsuzluk ve rüşvet ilişkilerine bağlamıştır. Bu ilişkilerin kesilmesi, AKP’nin de varlığını ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu.
Erkan Akçay daha sonra şunları söyledi:
“Ortada bir darbe olduğu doğrudur ancak bu darbe demokrasiyi ayaklar altına alan, TBMM’nin hak ve görevlerini gasp eden Recep Tayyip Erdoğan ve AKP tarafından yapılmıştır. Bu olay göstermiştir ki AKP 17-25 Aralık sonrasında yargıya, emniyete ve TBMM’ye darbe yapmıştır. Hükümet Anayasa’yı askıya alarak darbeci bir hükûmet sıfatına bürünmüştür.”
Dört eski bakanın soruşturmasıyla ilgili yayın yasağı getirilmesine de değinen Akçay, “Yayın yasağının alındığı tarih dikkati çekicidir. Komisyon çalışmalarına aylardır devam ederken yargıda yolsuzluk ve rüşvet soruşturması devam ederken alınmayan yayın yasağı tam da bakanların komisyonda ifade vereceği dönem öncesinde alınmıştır. Demek ki hükûmet eski bakanlarının yolsuzluk ve rüşveti izah edemeyeceğini düşünmüştür. Nasıl izah etsinler ki? Ayakkabı kutularındaki paralar, yatak odalarındaki kasalar, 750 bin liralık saat, VIP umre gezileri, kupon araziler, imar planları izah edilebilecek konular mıdır? Yayın yasağı AKP’nin 17–25 Aralık sürecine genel yaklaşımının bir parçasıdır. Münferit bir vaka değildir. Bu hâliyle de hükûmetin şaşırmadığımız bir çırpınışıdır. Ancak daha da önemlisi yayın yasağı AKP’nin suçüstü yakalandığının bir itirafıdır.” dedi.