MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih YALÇIN: “MİLLET, YOLSUZLUKLARIN VE PİSLİKLERİN ÖRTBAS EDİLMESİNİ İÇİNE SİNDİREMEMİŞTİR”

06 Nisan 2015 11:30
Okunma
1079
MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih YALÇIN:   “MİLLET, YOLSUZLUKLARIN VE PİSLİKLERİN ÖRTBAS EDİLMESİNİ İÇİNE SİNDİREMEMİŞTİR”

 
“17-25 ARALIK GÜNLERİNİ ‘17-25 ARALIK RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI’ İLAN EDİYORUZ.”
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, 15 Aralık’ta bir basın toplantısı düzenleyerek 17-25 Aralık sürecini değerlendirdi.
E. Semih Yalçın, 17 Aralık 2013’ten bu yana Türkiye’yi içine girdiği hukuksuzluk fırtınasından çıkarmak için AKP iktidarında en küçük bir olumlu hareket gözlenmediğini söyledi.
Aksine hırsızlık ve rüşvetin, “Al gülüm ver gülüm.” şeklindeki gizli alışverişlerin üzerine iktidar gücü kullanılarak kalın bir sis perdesi örtüldüğünü belirten Yalçın, “17 Aralık’tan bu yana milletin vicdanı kanamaktadır.” dedi.
Yalçın, “Türkiye Yolsuzluk Operasyonu’yla geri dönülmez bir sürece girmiştir. İktidar ne kadar engellemek isterse istesin, yapılan bütün yolsuzluklar ve büyük hukuk ihlalleri birer birer açığa çıkacaktır. Devletin gücü kullanılarak bunların üstünün örtülmesi mümkün değildir.” diye konuştu.
 
AKLAMA VE KOLLAMA PARTİSİ
Semih Yalçın, şöyle devam etti:
“AKP; eski başbakanını, bakanlarını, onların akrabalarını ve bürokratlarını büyük bir cesaretle yargı karşısına çıkarak aklanmayı bir türlü kendine yedirememektedir. Bilakis Türkiye’de yasaklar ve hakikatleri gizleme operasyonları giderek genişlemektedir. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrasında istifa eden ve haklarında soruşturma komisyonu kurulan dört bakan için yayın yasağı getirilmiştir. Yasağı hoş göstermek için soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi, yargısız infaz, haysiyetin çiğnenmesi gibi gerekçelerin arkasına sığınılmıştır. Demek ki AKP’nin iktidara geldiği günden beri sözünü ettiği “ileri demokrasi” bir yalandan ibarettir. Vaktiyle eski başbakan ve bakanlar hakkında da TBMM’de soruşturma komisyonları kurulmuştu. Bunların hiçbirinde de soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi gibi sudan gerekçeler öne sürülerek yayın yasağı konmamıştı.”
Yolsuzlukların ortaya çıkması için şeffaf ve sağduyulu hareket etmesi gereken AKP’nin;  “Aklama ve Kollama Partisi” hâline geldiğini kaydeden Yalçın, “Çocuklarını gemiler, yatlar, katlar sahibi yapan iktidar temsilcilerinin bu yaptıkları hangi dine hangi imana hangi insafa sığmaktadır? Hangi adalet, hangi güç bunlara milletin fakrüzarureti üzerinden lüks, ihtişam ve sınırsız dolçe vita(tatlı hayat) temin etme hakkı vermektedir? Hangi meşruiyet, devletin çok itibarlı Cumhurbaşkanlığı Köşkü varken milyonlar harcayıp kaçak arazilerde karanlık Kaç-Ak-Saraylar yaparak milletin sınırlı imkânlarını israf etme yetkisi vermektedir?” diye sordu.
Yalçın; AKP’nin, iktidara talip olduğu yıllardaki sloganının yolsuzlukla mücadele olduğunu unutarak yolsuzlukları örtbas etmek için mücadeleyi tercih ettiğini vurguladı.
 
HARAMİLİKLERİNİN PASAĞINI KIZGIN SACLAR DA TEMİZLEYEMEZ
E. Semih Yalçın şöyle dedi:
“AKP; fakir fukarayı, emekliyi, memuru unutmuştur. Kendi kurucularının akrabalarıyla yandaşlarının cebini doldurmakla meşguldür. Hükümet yolsuzluk ve hukuksuzluk sarhoşu, vatandaş zam ve geçim derdi yorgunudur. İktidarın, yolsuzlukların ortaya çıkarılmasına 17 Aralık’tan beri gösterdiği direniş yüzünden piyasalar allak bullak olmuştur. O gün bugündür ekonomi düzen tutmamaktadır. Dış piyasalarda petrol fiyatları dikkati çekecek şekilde düşmesine rağmen, yolsuzluk ve hırsızlıkları gizleme, devlet imkânlarını hortumlama ve mali israf politikaları yüzünden bu durum vatandaşa indirim yerine zam olarak yansımaktadır. Bu durum, vatandaşın cebindeki deliği, yolsuzluk karadeliği kadar genişletecek yeni zamları kaçınılmaz hale getirmiştir. Çarşı ve pazarda, resmî kurumlarca açıklanan enflasyon rakamlarını yalanlayan zam furyası hâkimdir. Vatandaş dün on kuruşa bulduğunu, bugün iki katına satın alabilmektedir.”
Bu iktidarın günahlarını, kirlerini temizlemek için AKP genel merkezi sabun fabrikasına dönüştürülse bile yetmeyeceğini söyleyen Yalçın, “Hatta bu iktidarı kuranların her birinin kızgın saclarda yıkanması bile haramiliğin pasağını temizlemeye yeterli olmayacaktır. AKP iktidarı önce millet vicdanında yargılanacak, sonra da adaleti engellemekten hesap vermek zorunda kalacaktır.” ifadelerini kullandı.
 
17-25 ARALIK RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI
Yalçın daha sonra şöyle devam etti:
“Vatandaşlarımız; hem suçlu, hem güçlü; hem kel, hem de fodul olan AKP hükûmetinin biletini kesmek için seçim sandığının önüne gelmesini beklemektedir. MHP olarak 17-25 Aralık tarihlerinde ortaya dökülen pislikleri, yolsuzlukları, hırsızlıkları unutturmayacağız.  Yargı erki ve emniyet birimlerine mukabil operasyonlar düzenlemek suretiyle suçluların korunup kayırılmasını ve kurtarılmaya çalışılmasını daima gündemde tutacağız. Tek parti iktidarlarının hatalarını istismar ederken devletin yargı kadrolarıyla emniyet teşkilatını hallaç pamuğu gibi atarak tek parti dönemine bile rahmet okutan AKP iktidarının diktacı icraatının hep hatırda tutulması için çabalayacağız. 2015 seçimlerine milletimizin bunları göz önüne alarak sandığa gitmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.”
MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, Yolsuzluk Operasyonları ve sonrasında olup bitenlerin unutulmaması, unutturulmaması için Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kararıyla 17-25 Aralık günlerinin “17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası” olarak ilan edildiğini açıkladı.
Yalçın, bundan böyle MHP tarafından her yıl aynı hafta içinde yurdun dört tarafında etkinlikler düzenleneceğini duyurdu.