CHP'DEN 17-25 ARALIK PROTESTOSU

06 Nisan 2015 11:24
Okunma
1415
CHPDEN 17-25 ARALIK PROTESTOSU


CHP, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olan 17-25 Aralık’ın yıl dönümünde ilginç bir eylem gerçekleştirdi.
Birçok yerde bilbord reklamlarına çeşitli gerekçelerle izin verilmemesi nedeniyle 81 ilde, toplam 20 bin gençten oluşan "ayaklı bilbord"larla vatandaşlara yolsuzluk ve rüşveti hatırlatma eylemleri yaptı.
İlk etkinlik Ankara’da Halkbankın önünde düzenlendi. CHP’li milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş, bankanın önüne “ayakkabı kutusu” bıraktı. Etkinliğe, CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Levent Gök, Mustafa Balbay ve İzzet Çetin'in yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. CHP Gençlik Kolları üyesi gençler hırsızları temsilen siyah kıyafet ve siyah bere giyinerek gözlerine maske taktılar. Gençler; adı yolsuzluk ve rüşvete karışan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler’i temsilen kısa bir parodi sahneledi.
Etkinlik hakkında kısa bir açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17-25 Aralık’ta sadece Türkiye’de değil, dünya tarihine geçecek bir yolsuzluğun ortaya çıkarıldığını aktardı. Eylem sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Eyleme katılan gençler dört bakanın maskeli fotoğraflarını üst geçide asmaya çalıştığı sırada polisler müdahale etti. Buna rağmen pankart daha sonra asıldı. Yolsuzluk eylemi yapan CHP’liler ellerinde, “Reza’m sağ olsun.”, “Dikkat hırsız var.”, “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk.” yazılı dövizlerle yürüdü. Bazı vatandaşlar, Halk Bankasının önüne ayakkabı kutuları fırlatarak protesto etti.
17-25 Aralık yolsuzluklarının yıl dönümünde, yolsuzlukları unutturmamak için başka illerde de gösteriler gerçekleşti. Amasya’da, partililerin katıldığı eylemde adı yolsuzluklara karıştığı iddia edilen 4 eski bakan ile ilgili açıklama yapıldı. Partililer, “17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun” yazılı tişörtler giydi. Denizli’de de benzer görüntüler vardı. CHP’li üyeleri kentin 19 ayrı noktasına, ağaçların arasına asılan afişler zabıta ekipleri tarafından söküldü. İkinci kez asılan afişlerin gece tekrar toplatılması üzerine CHP İl Başkanlığı, Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı.
 
CHP’NİN OLAY PANKARTLARI ANTALYA’DA
 
CHP'liler tarafından Antalya’da yapılan ve sahte dolarların havada uçuştuğu eylemde, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’ya da destek sloganları atıldı. Aydın’da ise 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları’nı unutturmak istemeyen CHP il teşkilatı yürüyüş düzenledi. Dün akşam yolsuzluklarla ilgili parti binasına astıkları iki pankart mahkeme ve savcılık kararıyla indirilen CHP Aydın il teşkilatı, yürüyüş sırasında da bu pankartları taşıyıp hükûmet aleyhine sloganlar attı. İzmir’de de etkinlikler hız kesmeden sürdü. 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nu resmeden afiş ve dövizler kullanıldı.