BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE 17-25 ARALIK DAMGASI

06 Nisan 2015 11:16
Okunma
1086
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE 17-25 ARALIK DAMGASI


 
17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonlarının 1. yıl dönümünde bütün Türkiye'de olağanüstü günler yaşandı. Meclisteki Bütçe görüşmelerine de 17-25 Aralık'la ilgili konuşma ve protestolar damga vurdu.  
MHP Kütahya Milletvekili Âlim Işık, Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonlarına işaret ederek "Sadece bu olaylara adı karışan bakanlarla ilgili bir yorum yapmayı düşünmüyorum fakat siz bu bütçeyi, bu bakanlarla nasıl bunlara emanet ederek yürüteceksiniz?" dedi.
"Kentsel dönüşüm" adı altında yapılan düzenlemelere bakıldığında tamamen birilerini zengin etmeye yönelik ada ve parsel bazında özel uygulamalar yapıldığını kaydeden Işık, şöyle devam etti:
"40-50 bin liraya evler alınıyor, aynı yerde o evin bulunduğu yere 12 katlı apartmanlar dikiliyor ve apartmanın bir dairesi 150-200 bin liradan aşağı değil. Şimdi, bunun neresinde vicdan var? Bunun neresi bu milletin lehine? Dolayısıyla, bu bütçede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili aktarmaları derhâl kaldırmanız lazım. Artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'nin her yerinde bu konuda maalesef sicil olarak sicili bozulmuş bir bakanlık durumuna gelmiştir. Onun için ben bu bakan arkadaşlarımızın derhâl ama derhâl yarından itibaren veya bugün bu görevi bırakmalarından yana olduğumu ifade ediyorum. Bu hükûmette yolsuzluğa bulaşan bakan arkadaşlarımızın bu bütçeyi doğru dürüst uygulama şansı kalmamıştır."
 
YOLSUZLUĞA BULAŞAN HÜKÜMET DÜŞER
 
MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Meclis Genel Kurulunda, 2015 Yılı Bütçesi’nin tümü üzerindeki görüşmelerde konuştu. Yolsuzluk konusuna dikkati çeken Kutluata, şunları söyledi:
“AKP iktidarının siyasi hedeflerinin Türk milletinin beklenti ve hedeflerinden farklı istikamete yöneldiğinin ortaya çıkması ve Bütçe’nin dayandığı ekonominin yolsuzluk ekonomisine dönüşmüş olmasının büyük önemi vardır… Dünyanın her yerinde yolsuzluğa bulaşan hükûmetler düşerdi ama Türkiye’de maalesef öyle olmadı. Düşen, ülkenin itibarı oldu. Sapanca Gölü’nün iktidarın yağmasından korunamadığı için çoraklaşmaya başladığı bilgilerinizin dâhilindedir. Sakarya’da, mineralli su işleteceği gerekçesiyle bir yandaşa Sakarya’da 49 bin dönüm küsur arazi tahsis ediliyor, şu anda bir orman kırımı var.”
 
SAHTE DOLARLARI KÜRSÜDEN SAÇTI
 
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da "Şapka düşmüş kel görünmüştür. Bütün iman, edep, ahlak tartışması yapanların çocukları soruşturuluyor. Çevreci çocuklar, yaşam haklarına müdahaleye karşı çıkan çocuklar, öldürülürken 'Destan yazdı.' dediğiniz polisler, şimdi bakan çocuklarını soruşturuyor, bugün 5 tane emniyet müdürü görevden alındı. Yani bizim çocuklar öldürülürken destan yazılacak sizin çocuklar soruşturulurken hepsi görevden alınacak." diye konuştu.
TBMM Genel Kurulunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının 2015 yılı Bütçeleri görüşmeleri sırasında CHP adına kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de beraberinde getirdiği ayakkabı kutusunu ve lastik ayakkabıları milletvekillerine gösterdi. Aydemir, ayakkabı kutusu içinde çıkarttığı sahte Euro’ları kürsüden savurdu. CHP'li Aydemir konuşmasının tamamladıktan sonra etrafa saçılan sahte avrolar görevliler tarafından toplandı.