“SİYASİ PARTİLERDE KADIN KOTASI ARTIRILMALI”

04 Nisan 2015 13:23
Okunma
1365
“SİYASİ PARTİLERDE KADIN KOTASI ARTIRILMALI”


 
TÜGİAD Yöneticisi Seda Özbulut, "Biz partilerden kadın temsili konusunda somut adımlar bekliyoruz.  Unutmayalım ki kadınsız demokrasi yarım demokrasidir.” dedi.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Parlamento ile İlişkiler Komisyonu Başkanı Seda Özbulut, pozitif ayrımcılık ve kota uygulamasının yasalarda veya parti tüzüklerinde yer almasının tek başına yeterli olmadığını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜGİAD'ı ziyareti sırasında konuşan Özbulut, siyasi partilerde kadın kotasının artırılması gerektiğini belirtti.
Seda Özbulut, şöyle dedi:
"Başkanı olduğum Parlamento ile İlişkiler Komisyonu olarak üyelerimize sağladığımız hizmetin kalitesini yükseltmek için sürekli çalışıyoruz. Bu başarıların artması için projelerimizi bir bir hayata geçiriyor ve hızımızı günden güne artırıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bizleri ziyaretini bir fırsat bilerek ve gelecek sene yapılacak genel seçimleri göz önünde bulundurarak siyasi partilerdeki kadın kotasına değinmek istiyorum. Şüphesiz ki biz, kadınların her alanda erkeklerle eşit olduğunu düşünüyoruz. Kadınlarını üretime ve yönetime katmayan ülkelerin gelişmişliğinden ve geleceğinden söz edilemeyeceğini biliyoruz. Kadınların sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler başta olmak üzere bütün demokratik kurumlarda eşit temsilinin sağlanması gerekiyor. Erkeklerin daha iyi konuştuğu, daha iyi kürsü kullandığı, karar aldığı, kadınlarınsa bunları yapma becerisine sahip olmadığı algısındaki toplum dinamiklerimiz nedeniyle maalesef kat edeceğimiz çok fazla mesafe olduğunu düşünüyorum.  Bu nedenle pozitif ayrımcılık ve kota uygulamasının yasalarda veya parti tüzüklerinde yer alması önemli bir tedbir olsa da tek başına sorunu çözmede yeterli olmuyor. Biz, Sayın Genel Başkandan kadın temsili konusunda somut ve samimi adımlar bekliyoruz. Unutmayalım ki kadınsız demokrasi yarım demokrasidir.”