AKİT’TEN PKK’YA YAYIN DESTEĞİ

10 Ocak 2015 11:05
Okunma
3866
 AKİTTEN PKKYA YAYIN DESTEĞİ


 Aynelarap (Kobani) bahanesiyle sokakları savaş alanına çeviren, 40’tan fazla kişinin ölümüne yol açan bölücü terör örgütü PKK’nın yayın organı Özgür Gündem’i Akit’in bastığı ortaya çıktı.
 Akit’in Ankara Esenboğa Havalimanı yolu üzerindeki matbaasını bir süredir Arslan Matbaacılık ile ortak işlettiği; burada Taraf, Birgün, Sol gibi gazetelerin ardından şimdilerde de Özgür Gündem’in basılmaya başlandığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, matbaanın arsası, gazetenin patronu Mustafa Karahasanoğlu’na matbaa da Akit’e ait.
Akit’in yanı sıra Taraf’ın Ankara baskısı da bu matbaada basılıyor. Taraf’ın künyesine bakıldığı zaman “Arslan Güneydoğu Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.” bilgisinin yer aldığı görülüyor. Aynı şekilde Özgür Gündem’in Ankara’daki baskı yeri de aynı adres.
İşin daha da ilginci, Akit patronu Mustafa Karahasanoğlu’na ait bu arsa üzerindeki matbaanın devlete kaydı bulunmuyor yani kaçak işletiliyor.
Akit’in, bir taraftan bölücü terör örgütünün karşısındaymış gibi aleyhte yayınlar yapıp diğer taraftan Türkiye aleyhtarı ve ayrılıkçı Kürt hareketlerinin destekçisi olarak bilinen Özgür Gündem’in basımında pay sahibi olması büyük bir “ikiyüzlülük” olarak nitelendiriliyor.
Muhafazakâr ve dindar çevrelere hitap eden bir gazetenin; matbaasını sadece Özgür Gündem’e değil, bölücü ve komünist örgütlerin sesi durumundaki öteki yayın organlarının hizmetine sunması; gerek medyada gerekse politikada samimiyet yerine çıkarların hâkim olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.