BAŞBUĞ'UN YAKIN ARKADAŞI GÜLDOĞAN VEFAT ETTİ

10 Ocak 2015 10:50
Okunma
2401
BAŞBUĞUN YAKIN ARKADAŞI GÜLDOĞAN VEFAT ETTİ


Alpaslan Türkeş'in yakın çalışma arkadaşlarından Vedat Güldoğan, İzmir'de vefat etti.
Milliyetçi-Ülkücü camianın yakından tanıdığı ve Başbuğ Alpaslan Türkeş'in yakın çalışma arkadaşlarından Vedat Güldoğan, İzmir'de vefat etti.
Güldoğan'ın cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Türkiye'de ilk Kürtçe mecmua olan KON dergisini çıkartan Güldoğan, son dönemde gazete ve dergilerde yayımlanan röportajlarında önemli mesajlar vermiş, "Kürtçe KON dergisini Başbuğ Alapaslan Türkeş’in talimatıyla çıkarttık." demişti.
VEDAT GÜLDOĞAN KİMDİR?  
Vedat Güldoğan, 1950 yılında Diyarbakır’da doğdu. Elazığ Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisinden inşaat mühendisi olarak mezun olan Güldoğan, 1968 yılında Diyarbakır'da Ülkü Ocaklarını kurdu. 1979 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte “KON” dergisini çıkardı. Kendi hazırladığı “Kürt Meselesi”, 1979 yılında KON Yayınlarının ilk kitabı olarak yayımlandı. 1980 yılında “Türkiye’de Kürtçülük Hareketleri ve İsyanlar” isimli eseri yine KON Yayınları tarafından yayımlandı. Son eserleri olan ve üç kitaptan oluşan “Diyarbakır Tarihi, Diyarbakır Kültürü, Diyarbakır Müziği ve Folkloru”, 2011 yılında Kripto Yayınları tarafından basıldı. Güldoğan’ın bugüne kadar çeşitli gazete, dergi ve yayın organlarında makale ve araştırmaları yayımlandı.