ÜLKÜCÜ CAMİANIN ACI KAYBI: ÜNAL OSMANAĞAOĞLU HAKK’A YÜRÜDÜ

17 Eylül 2014 11:18
Okunma
3130
ÜLKÜCÜ CAMİANIN ACI KAYBI: ÜNAL OSMANAĞAOĞLU HAKKA YÜRÜDÜ

 
Bir ülkü devi daha ebedî âleme göçtü.
Ünal Osmanağaoğlu, kalp yetmezliği sebebiyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 29 Haziran 2014 günü hayata gözlerini yumdu.
Ailesi, sevenleri ve gönüldaşları, taş medreseli Ünal Osmanağaoğlu’nu son yolculuğuna uğurlamak için Fatih Camii'ne akın etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı cenaze töreninde Osmanağaoğlu'nun eşi Barbara Osmanağaoğlu, kızları Selcan, Umay, Dilara, oğlu Tarkan ve kardeşi Taner Osmanağaoğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bazı MHP Divan Üyeleri, eski MHP milletvekilleri ve MHP İstanbul il teşkilatıyla çok sayıda gönüldaşı hazır bulundu.
Cenazede taziyeleri Ünal Osmanağaoğlu'nun kardeşi Tamer Osmanağaoğlu ile oğlu Tarkan Osmanağaoğlu kabul ettiler.
Ünal Osmanağaoğlu'nun eşi Barbara Osmanağaoğlu ile kızları Dilara, Umay ve Selcan Osmanağaoğlu da kadınlara ayrılan bölümde taziyeleri kabul ettiler.
Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı ve helallik alındı. Ardından, Ünal Osmanağaoğlu'nun ömrünü adadığı ay yıldızlı al bayrağa sarılı naaşı, tekbirler eşliğinde omuzlara alındı.
Naaşın hemen arkasından yürüyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tabut cenaze aracına konulurken dua etti. 
Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan; Ünal Osmanağaoğlu'nun, hakkındaki bütün suçlamalardan beraat ettiğini söyledi. Adan, " O büyük bir Türk milliyetçisiydi." dedi. 
Osmanağaoğlu'nun cenazesi daha sonra Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Dava arkadaşlarından Şenol Şimşek, Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki duygularını şu ifadelerle dile getirdi:
“29 Haziran gecesi İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden gelen haber yüreğimizi dağladı. Ülkü devi, taş medreseli yiğit dava adamı hayata gözlerini yumdu, Hakk'a yürüdü.
Yıllar boyu sürgünde, zindanda geçen bir hayat ve dünyada bıraktığı koca bir isim…
Ünal Osmanağaoğlu, soğuk taşların arasında hiçbir zaman ümidini yitirmedi. Yaşadıklarından pişmanlığı yoktu. Bir dava adamı nasıl olur sorusunun en güzel cevabıydı onun hayatı. En güzel yıllarını yiğit bir nefer olarak mücadeleyle geçirdi. O, Ülkücü Hareketin ağabeyiydi. Türkiye'nin onurlu bir değeriydi; çıkıp geldiği baba ocağı Ağrı'nın dik duruşuydu. O büyük bir dava adamı, büyük bir Türk milliyetçisiydi.
Şerefli Türk milletinin başı sağ olsun. Ünal’ın mekânı cennet olsun. Allah ailesine, sevenlerine sabırlar ihsan eylesin.”
Ünal Osmanağaoğlu, bir süre önce kalp kapakçığındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmuştu. Ancak kalp yetmezliği yüzünden tedavi görüyordu. Osmanağaoğlu 58 yaşındaydı.