KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR: BERİKAN YAYINEVİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM

07 Ağustos 2024 11:39
Okunma
29
KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR: BERİKAN YAYINEVİNE TEŞEKKÜR EDERİM

KKTCCUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR: BERİKAN YAYINEVİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM

“Kıbrıs Türk Folklorunun Çınarı-Dr. Mahmutİslamoğlu Armağanı” isimli kitabın düzenlenen bir etkinlikle tanıtımı yapıldı.  Lefkoşe’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM)düzenlenen etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı ErsinTatar, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı, Kıbrıs Türk Yazarlar BirliğiDerneği Başkanı Şevket Öznur ve KKTC’li çok sayıda vatandaş katıldı.  Kitabın tanıtım etkinliğinde ilk olarak Dr.Mahmut İslamoğlu’nun öz geçmişi okundu.  

Etkinlikte konuşan KKTC Cumhurbaşkanı ErsinTatar, İslamoğlu’nun kendisinin çok değer verdiği ve 50 yıldan fazla süredir detanıdığı Türkçe öğretmeni olduğunu hatırlattı. İslamoğlu’nun Kıbrıs Türk folklorunun çınarı olduğunu kaydeden Tatar,  İslamoğlu’nun aynı zamanda iyi bir öğretmen vehalk insanı olduğunu vurguladı. Tatar, İslamoğlu’nun örnek teşkil ederek,Kıbrıs Türk halkına büyük hizmetler verdiğini anlattı.  Eserin Türk kültür ve edebiyatını gelecekkuşaklara taşıyacak olmasının önemine de dikkat çeken Tatar, kültüre, sanata veedebiyata değer veren, bunları yazıya dökerek yayımlayacak insanlara her zamanihtiyaç olduğunu kaydetti.  İslamoğlu’nun 90. yaşını kutlayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Mahmutİslamoğlu isminin sanat tarihine altın harflerle yazıldığını belirterek,  İslamoğlu’nun ayrıca Türk Maarif Kolejikurucuları arasında olmasının da önemine dikkat çekti. 

AHMETDENİZ AĞCA: GAZİ MAGOSA’DA OKUMUŞ BİR TÜRK GENCİ OLARAK KIBRIS’A OLAN SEVDAMÇOK FARKLI

Etkinlikte konuşan Berikan Yayınevi İmtiyazSahibi Ahmet Deniz Ağca da şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’m, Sayın KültürDairesi Müdür’üm öncelikle beni buraya davet ettiğiniz için hepinize çokteşekkür ediyorum. Tabii Berikan Yayınevi olarak bizler Kuzey Kıbrıs TürkCumhuriyeti’nin verdiği mücadelenin çok farkındayız. 1974 yılından itibarenburada büyük bir mücadele verildi, öncesinde de verildi. SayınCumhurbaşkanı’mızın yayıncısı olma onurunu da yaşadık daha öncesinde.. Sağ olsunlarSayın Çağın Bey de bizlere çok yardımcı oldu bu konuda. Ben Kıbrıs’ta GaziMagosa’da okumuş bir Türk genci olarak Kıbrıs sevdam çok daha ötelerden gelir.Rahmetli babam 2021 yılında koronadan dolayı vefat ettikten sonra BerikanYayınevi’nin sorumluluğu bana devredildi. Bu vesileyle de eğitim hayatımaprofesyonel olarak adım atmak zorunda kaldım. Tabii Ulvi Hoca’m da AtılımÜniversitesinden hocamdır aynı zamanda. Dolayısıyla Berikan Yayınevi’nin Kıbrısdeğil sadece bütün Türk dünyasının yayınevi olması hedefiyle biz yola çıktık.Türk millî kültürü ve edebiyatını yaşatmak adına yaptığımız çalışmaları devamettirmeyi hedefliyoruz inşallah. Kıbrıs Türk edebiyatı ve Kıbrıs Türk kültürüiçin yapacağımız hizmetleri de sizlerin de katkılarıyla elimizden geldiğinceortaya çıkarmaya çalışacağız. Beni buraya davet ettiğiniz için tekrar benteşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Çok sağ olun.”

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı ErsinTatar, Dr. Mahmut İslamoğlu’na “Kıbrıs Türk Folklorunun Çınarı-Mahmut İslamoğluArmağanı” isimli kitabı takdim etti.  Dr. Mahmut İslamoğlu da etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirenTatar, “Şu anda duygularım doruktadır. Başta Berikan Yayınevi olmak üzereetkinliğe katılan tüm dost ve bilim adamlarına teşekkür ederim.” dedi.