PROF. DR. SEMİH YALÇIN: İSTANBUL VE ANKARA İÇİN BÖLGE ÇALIŞMA KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

05 Ağustos 2024 13:32
Okunma
131
PROF. DR. SEMİH YALÇIN: İSTANBUL VE ANKARA İÇİN BÖLGE ÇALIŞMA KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

PROF. DR. SEMİH YALÇIN: İSTANBUL VE ANKARA İÇİN BÖLGE ÇALIŞMA KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU
Recep Alp AĞCA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, 2 Şubat 2024 Cuma günü yaptığı açıklamada, "Genel Başkan'ımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, İstanbul ve Ankara seçim bölgeleri için Bölge Çalışma Komisyonları oluşturulmuştur." dedi. Bahçeli, şunları kaydetti:
"Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere adım adım yaklaşırken, MHP de seçim çalışmalarını büyük bir titizlik ve ciddiyet içinde yürütmektedir. Partimizin seçim çalışmaları; bir yandan halkla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bire bir temas hâlinde, diğer yandan da açık hava toplantılarıyla meydanları doldurarak yürütülmektedir. Siyasi partiler için bir kamuoyu yoklaması niteliğindeki açık hava toplantıları; hem seçmen temayülünü görmek hem de halkın ve parti tabanının nabzını tutmak açısından büyük önem taşıyan etkinliklerdir. Açık hava toplantıları aynı zamanda meydanlardaki dinamizmi, coşku ve heyecanı çoğaltmak; parti teşkilatlarını zinde ve diri tutmak bakımından önemli işlevler icra etmektedir. Nitekim geçtiğimiz pazar günü Mersin’de gerçekleştirdiğimiz miting sırasında meydandaki muhteşem katılımdan yansıyan coşku ve heyecan, şevkimizi arttırmıştır. Önümüzdeki pazar günü Manisa’da partimizce gerçekleştirilecek açık hava toplantısına da vatandaşlarımızın ve MHP seçmeninin büyük ilgi göstereceğine inancımız tamdır. Bu arada Genel Başkan'ımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, İstanbul ve Ankara seçim bölgeleri için Bölge Çalışma Komisyonları oluşturulmuştur. Bölge Çalışma Komisyonları; 'CUMHUR BİZİM, TÜRKİYE HEPİMİZİN', 'ANKARA BİZİM, TÜRKİYE HEPİMİZİN' 'CUMHUR BİZİM, TÜRKİYE HEPİMİZİN', 'İSTANBUL BİZİM, TÜRKİYE HEPİMİZİN' temaları altında faaliyet gösterecektir. Bölge Çalışma Komisyonlarının Genel Koordinatörlüğü, tarafımdan yürütülecektir. İstanbul 1. Bölge Koordinatörü olarak Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, 2. Bölge Koordinatörü olarak Genel Başkan Yardımcısı Feti YILDIZ ve 3. Bölge Koordinatörü olarak da Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk AKSU görevlendirilmiştir. Ankara 1. Bölge Koordinatörü olarak Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt KARAKAYA, 2. Bölge Koordinatörü olarak Genel Başkan Yardımcısı Sadir DURMAZ ve 3.Bölge Koordinatörü olarak da Genel Başkan Yardımcısı Yaşar YILDIRIM görevlendirilmiştir. Bölge Çalışma Komisyonlarında milletvekilleri, MYK-MDK üyeleri, il ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, belde başkan ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları ve belediye başkan adayları da görev almışlardır. İstanbul için oluşturulan Bölge Çalışma Komisyonları, 1 Şubat itibarıyla faaliyetlerine başlamıştır. Ankara Bölge Çalışma Komisyonları da faaliyetlerine bugün başlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
YALÇIN'DAN, MHP'NİN DÜZENLEYECEĞİ AÇIK HAVA TOPLANTILARINA DAİR AÇIKLAMA
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yaptığı başka bir açıklama ile de MHP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili düzenleyeceği açık hava toplantıları hakkında bilgi verdi. Yalçın açıklamasında şunları belirtti:
"Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugüne kadar büyük badirelerden geçmiş, milletimiz ciddi imtihanlarla sınanmıştır. Kuruluş yıllarından sonra yaşanan toplumsal çalkantılara, askerî darbelere, vesayet rejimi kurma çabalarına, ülkemizi Batı’nın uydusu konumunda tutma gayretlerine, azgın bölücü eylemlere rağmen; devletimiz bağımsızlığını, milletimiz bütünlüğünü korumayı bilmiştir.
Aziz milletimiz; şanlı geçmişinden, sahip olduğu binlerce yıllık tarihî birikimden, köklü bir yönetim ve insan anlayışından beslenen tecrübesini toplum hayatına yansıtarak devletimizi ayakta tutmuştur. Türk milleti; mevcudiyetini hedef alan her türlü iç ve dış tehdidi, sarsılmaz bir azim ve aşınmaz bir dirençle savuşturmuştur. Milletimizin gösterdiği bu yüksek direnç ve varlık refleksi; daima ilham kaynağımız olmuş, yolumuzu aydınlatmıştır. Milletimizi tarih sahnesinden silmek ve yaşadığımız coğrafyayı parçalara ayırmak üzere emperyalist ülkelerin Birinci Dünya Savaşı öncesinde yaptığı gizli ve açık anlaşmaların kapısı hâlâ açık tutulmaktadır. Varlığımıza ve topraklarımıza yönelik kirli planlar, bölgede sahneye konulan yeni oyunlar ve vekâlet savaşları yoluyla yeniden hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Bölücü tehdit azalmamış, bilakis şiddetini arttırmıştır. Düşman pusuda, içerideki iş birlikçileri de fesat ve tezgâh peşindedir. Ancak hem birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etme hem de Cumhuriyet’imizi ayakta tutma azim ve kararlığı; Millî Mücadele Dönemi7ndeki kadar azametli ve caydırıcı surette maşerÎ vicdanda yaşamaktadır. MHP, siyasi faaliyetlerini daima bu bilinci diri tutma anlayışıyla sürdürmektedir. Bugün; bekasına yönelik bölücü tehdide karşı Türkiye’nin uluslararası hukuka dayanan, meşru askerî operasyonlarını bile sorgulama aymazlığını gösteren, bu uğurda verdiğimiz şehitleri politika malzemesi yapmaya cüret eden siyasi partiler varken bize düşen, kararlılıkla milletimizin yanında olmaktır. Bilindiği üzere, son Osmanlı Mebusan Meclisi’nde 28 Ocak 1920 tarihinde kabul edilen Misakımillî ile hayat sürdüğümüz topraklardaki egemenlik haklarımızın ve bağımsızlığımızın yılmadan savunulacağı dünyaya ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Birinci TBMM’de ise Misakımillî’yi hayata geçirme kararı alınmıştır. Bu tarihî beyannamede yer alan esaslar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedî rehberi olmuştur. Türkiye’de siyaset yapan herkes ve her siyasi parti için Misakımillî kararlarına sadakat bir vecibedir. Misakımillî’ye bağlılık, namus borcudur. Bu gerçekten hareketle denilebilir ki Cumhur İttifakını var eden siyasi ilkeler, Misakımillî'nin günümüzdeki sürümüdür. Partimizin mitinglerimizde kullanacağımız seçim sloganlarından biriside, aynı anlayışa paralel olarak 'Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin.' şeklinde belirlenmiştir. MHP’nin 31 Mart 2024 tarihli Yerel Seçimlere hazırlık mahiyetindeki açık hava toplantılarının ilki, 28 Ocak’ta Mersin’de yapılacak ve millî söz birliğimiz dünyaya bir kez daha ilan edilecektir. Cumhur İttifakı anlayışı ile bu güzide ilimizde “Mersin Bizim, Türkiye Hepimizin.” diyeceğiz. Partimizin “Manisa bizim, Türkiye hepimizin.” temalı ikinci açık hava toplantısı ise 4 Şubat’ta Manisa’da gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
YALÇIN'DAN İMAMOĞLU VE ARINÇ'A SERT TEPKİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, 16 Şubat 2024 Cuma günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a açıklamaları ile  ilgili sert tepki göstererek, "Biri Türk’ü yok sayıyor, diğeri ilacını FETÖ’ye vefa göstermekte arıyor." dedi. Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:
"İstanbul’un kültürel kimliğini şerh ederken Türk’ten başka bütün alt kimlikleri sayıp döken, sonra da Atatürk’ün izinden yürümekten söz eden Ekrem İmamoğlu, ne coğrafya biliyor ne tarih! Yeniden seçilebilmek uğruna kullandığı bölücü ve şeytani dil, elbette kasıt ve mesaj da taşıyor. İmamoğlu’nun medet umduğu bütün sosyolojik ve dinî topluluklar; İstanbul büyük Türk Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedileli beri aziz milletimizin geleneksel hoşgörüsü, evrensel insan ve hukuk anlayışı, engin yönetim felsefesi sayesinde bizimle birlikte hürriyet, barış ve huzur içinde yaşıyor. Badi Ekrem, milletimizin asli varlığını inkâr ve bizi bütün kılan sosyolojik yapıyı istismar etmekle kalmıyor; yönetim felsefesini Türk milliyetçiliğine dayandıran, bu ülküyü egemenlik ve tarih telakkisinin başat unsuru hâline getiren Atatürk’ün devasa mirasını da inkâr etmiş oluyor. Millî hâkimiyetin gerçek sahipleri dururken; geleceğini ve mukadderatını kâh bölücü terör örgütünün kravatlı/mazbatalı militanlarına kâh Türk’ün yüksek müsamahası ve tanıdığı insani ayrıcalıklar altında hayat sürenlere bağlayan İmamoğlu bilmelidir ki Müslüman mahallesinde salyangoz satanların akıbeti berbattır, bataktır." Yalçın, açıklamasında; Bülent Arınç’ın Kadir Topbaş’la ilgili yayımladığı ‘vefa’ mesajında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a teşekkür etmesini ardından tepki göstererek, “Vefasız Arınç; uyuzdan mütevellit kaşıntısının devasını, kendisine şöhret kazandıran bir siyasi harekette aramak yerine, vaktiyle birlikte kazan kaynattığı FETÖ’cü unsurlara vefa göstermekte arıyor. Bülent Bey’in duçar olduğu amansız hastalığın Pensilvanya’da bile ilacı yok.” ifadesini kullandı. Yalçın, şunları belirtti: "Bu arada sakıt ve merdut siyasetçilerden Bülent Arınç, bir açıklamasında vefadan söz ederken perişan ahvalini ele vermiş. Varlığını borçlu olduğu siyasi hareket sayesinde edindiği yeri bir türlü hazmedemeyen, şişkin egosu patlayınca da kirli iç dünyası açığa çıkan Arınç; uzunca süredir siyasi kaşıntılardan mustarip… Millî hâkimiyet davasının yılmaz müdafii konumundaki MHP’nin toplumsal ve fikrî özgül ağırlığı, dominant vasfı, yapıcı ve sorumlu siyaset anlayışı sayesinde yıllardır gerek ülke yönetiminde egemen olan istikrar gerekse siyasal hayatımızda hüküm süren barış iklimi; Bülent Arınç’ı uyuz ediyor. Vefasız Arınç; uyuzdan mütevellit kaşıntısının devasını, kendisine şöhret kazandıran bir siyasi harekette aramak yerine, vaktiyle birlikte kazan kaynattığı FETÖ’cü unsurlara vefa göstermekte arıyor. Bülent Bey’in duçar olduğu amansız hastalığın Pensilvanya’da bile ilacı yok. Müzmin mi müzmin... Vah vah vah!"
MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’NİN BAŞDANIŞMANI GÖREVDEN ALINDI, ÜÇ İLÇE BAŞKANLIĞI KAPATILDI
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı en son açıklamada da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü‘nün görevden alındığını üç ilçe başkanlığının da kapatıldığını bildirdi. Yalçın, açıklamasında şöyle dedi:
“'Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir."