ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SN. AHMET YİĞİT YILDIRIM 29 EKİM 2023 CUMHURİYET'İN 100. YILI

11 Mart 2024 12:52
Okunma
35
ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SN. AHMET YİĞİT YILDIRIM 29 EKİM 2023 CUMHURİYETİN 100. YILI

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SN. AHMET YİĞİT YILDIRIM 29EKİM 2023 CUMHURİYET'İN 100. YILI

Arif ŞAHİN

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sn. AhmetYiğit Yıldırım, BengüTürk TV’nin 29 Ekim 100. yıl özel yayınına katıldı.

Yayında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türkgençliğinin önemine vurgu yapan Yıldırım, “Aziz Atatürk, Gençliğe HitabesiyleTürk gençliğine bir meşale emanet etmiştir. Bu meşale cumhuriyetti, cumhuriyetikorumak onu ileriye götürmek, devletine sahip çıkmak vazifesi Türk gençliğininen önemli göreviydi. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine güvendi vebu değerlerimizi Türk gençliğine emanet etti. Mustafa kemal Atatürk gençliğinne kadar önemli olduğunun fazlasıyla farkındaydı. Bir milletin geleceğe dair enönemli hazinesi gençliğidir. Arkanızda iyi yetişmiş bir gençlik bırakamazsanızgeleceğe dair bir hayaliniz hedefiniz olmaz ama arkanızda iyi yetişmiş birgençlik ülküleriyle, hedefleriyle donanmış, cumhuriyete sahip çıkacak birgençlik bırakırsanız geleceğe dair hiçbir endişeniz olmaz. O yüzden MustafaKemal Atatürk Türk gençliğine bu değerlerimizi emanet ederek yaşamasını veyaşatılmasını görev olarak vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn. Devlet BahçeliBeyefendi’nin 1990’lı yıllarda ortaya koyduğu 2023 Lider Ülke Türkiye idealinide “Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi 1990’lı yıllarda ortayakoyduğu 2023 Lider Ülke Türkiye ülküsünü Türk gençliğine bir görev olarakvermiş ve bugün gençliğin gelmiş olduğu konumla beraber bu hedeflerin başarıyaulaştırılması milletimiz açısından da büyük bir gurur kaynağı olmuştur.”şeklinde açıkladı.

Öte yandan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı GenelBaşkanı Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı Cumhuriyet'in100. yıl dönümü münasebetiyle şu açıklamalarda bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyordu ki:

“Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyet’einananlarla onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır.”

Türkiye Cumhuriyeti; bağımsızlığını kurtarmak ve ebediyenhür yaşamak isteyen milletimizin doğrudan doğruya ruhundan doğan birşaheserdir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı, aynı zamanda gençlerimizinmirasıdır. Onlar, Cumhuriyet'i daha da ileri taşıyacak olan nesillerdir.Bilimle, teknolojiyle donanmış bir Türkiye inşa etme görevini omuzlarındataşımaktadırlar.

Cumhuriyetimizin 100. yılı geçmişe saygı duyarken, geleceğeumutla bakma yılıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlarken, Cumhuriyet'indeğerlerine ve ilkelerine daha da sıkı sarılarak, aydınlık yarınlar için Türkgençliği ile yürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşamasını veyücelmesini diliyoruz.

Bugün, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin 90’lıyıllarda ortaya koymuş olduğu 2023 Lider Ülke Türkiye’nin ülküsünde, Türk veTürkiye Yüzyılında gelişmişlik yolculuğunda yeni başarılar ve büyüme dolu birdönemdeyiz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ülkü Ocakları olarak geçmiştengeleceğe köprü vazifesiyle Türk gençliğimizi ‘birlik, ilerleme ve gelecek’diyerek birliktelik içerisinde; kültürden dijitale ve eğitimle geleceğeilerletmek için var gücümüzle çalışacağız.

Çalışma ve projelerimizle rehberlik ettiğimiz veCumhuriyet’in değerleriyle bütünleştirdiğimiz Türk gençliğini yarınlarımız Ülküiçin vatanseverlik, vatanperverlik ve toplumsal sorumluluk bilinciylebuluşturmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle büyük Türk milletinin 29 Ekim CumhuriyetBayramı’nı gönülden kutluyor, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürkbaşta olmak üzere, kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve büyükceddimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.