SEMİH YALÇIN: ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNDEN SONRA, AYRILIKÇI VE BÖLÜCÜLER CHP'Yİ ELE GEÇİREREK BU PARTİDE YUVALANMIŞLARDIR.

11 Mart 2024 12:51
Okunma
23
SEMİH YALÇIN: ATATÜRKÜN ÖLÜMÜNDEN SONRA, AYRILIKÇI VE BÖLÜCÜLER CHPYİ ELE GEÇİREREK BU PARTİDE YUVALANMIŞLARDIR.

SEMİHYALÇIN: ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNDEN SONRA, AYRILIKÇI VE BÖLÜCÜLER CHP'Yİ ELE GEÇİREREKBU PARTİDE YUVALANMIŞLARDIR.

RecepAlp AĞCA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, "Atatürk'ünölümünden sonra, ayrılıkçı ve bölücüler CHP'li ele geçirerek bu partideyuvalanmışlardır. CHP'nin başının Türkiye'de sağduyuyu, sorumlu siyasetanlayışını, ilkeli ve tutarlı duruşu, istikrarı, en önemlisi de Türkmilliyetçiliği davasını temsil eden MHP'den öğreneceği çok şey vardır."dedi.

Yalçın, CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu'nun TBMM'de kabul edilen Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgilisözlerine cevaben 27 Ekim 2023 Cuma günü yaptığı yazılı açıklamada,Kılıçdaroğlu'nun, partisinin TBMM Grup Toplantısında, Türk askerinin Irak veSuriye'deki görev süresinin uzatılmasına yönelik tezkereyle ilgili sarf ettiği,"Milliyetçiyim diyorsan sen de 'hayır' diyeceksin." sözlerine tepkigösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, "Türkaskerinin Suriye'de bulunmasından Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyduğu rahatsızlığın,çektiği sancının sebebi bellidir. Kılıçdaroğlu, seçimlerde birlikte hareketettiği, sözleri ve fiilleriyle destek verdiği bölücülerin Suriye'dekiuzantılarının başına bir şey gelmesini istememektedir." şeklinde değerlendirenYalçın, kuruluşundan bu yana CHP'nin değişmeyen parti ambleminde yer alan altıoktan birinin, milliyetçilik ilkesi olduğunu hatırlatarak, "Atatürk'ünyıllar önce, 'Biz her şeyden evvel milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz.'sözleriyle altını çizdiği gibi Türk milliyetçiliği, CHP'nin kuruluş ve siyasetilkelerinin başında gelmiştir. Ancak onun ölümünden sonra, ayrılıkçı vebölücüler, CHP'yi ele geçirerek bu partide yuvalanmışlardır." ifadesineyer verdi.

Semih Yalçın, CHP'nin, daha önceTürkiye'nin bekası ve güvenlik öncelikleri doğrultusunda yurt dışına asker sevkedilmesi için TBMM'ye sunulan bazı hükûmet tezkerelerine "evet"dediğini de hatırlattı. Ancak genel başkanlığa geldikten sonra"Kılıçdaroğlu'nun, kendine bölücü kesimleri, ayrılıkçı oluşum ve partileriyol ve kader arkadaşı olarak seçtiğini" kaydeden Yalçın, "Türkaskerinin Suriye'de bulunmasından Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyduğu rahatsızlığın,çektiği sancının sebebi bellidir. Kılıçdaroğlu, seçimlerde birlikte hareketettiği, sözleri ve fiilleriyle destek verdiği bölücülerin Suriye'dekiuzantılarının başına bir şey gelmesini istememektedir. Kılıçdaroğlu, kaderdaşıteröristlere kıyamamaktadır." görüşüne yer verdi.

Semih Yalçın, CHP'nin köklerinden vekuruluş ilkelerinden koptuğunu ileri sürerek, "Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'yelaf yetiştirmeye çalışacağına bir aynaya bir de partisinin yanaştığı limanabakmalıdır. CHP'nin başının Türkiye'de sağduyuyu, sorumlu siyaset anlayışını,ilkeli ve tutarlı duruşu, istikrarı, en önemlisi de Türk milliyetçiliği davasınıtemsil eden MHP'den öğreneceği çok şey vardır." değerlendirmesindebulundu.