ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM TÜRKGÜN GAZETESİ RÖPORTAJINDA ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI TARAFINDAN HAZIRLANAN PROJELERDEN BAHSETTİ

11 Mart 2024 12:38
Okunma
12
ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM TÜRKGÜN GAZETESİ RÖPORTAJINDA ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI TARAFINDAN HAZIRLANAN PROJELERDEN BAHSETTİ

ÜLKÜ OCAKLARI GENELBAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM TÜRKGÜN GAZETESİ RÖPORTAJINDA ÜLKÜ OCAKLARIEĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI TARAFINDAN HAZIRLANAN PROJELERDEN BAHSETTİ

Arif ŞAHİN

Ülkü Ocakları, özellikle son yıllarda Türk gençliğinineğitimine yönelik birçok projesi dikkat ekiyor. Bu projelerden biraz bahsedermisiniz? sorusuna; “Elbette… Sizin de bahsettiğiniz üzere Ülkü Ocakları Eğitimve Kültür Vakfı olarak Türk gençliğinin eğitimine katkı sunacak birçok projeortaya koyduk. Hâlihazırda üzerinde çalıştığımız birbirinden değerli yeniprojelerimiz de mevcut. Biz, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin işaret ettiğibilimde, teknikte, kültürde, sanatta kısaca hayatın her alanında milliyetçi,inançlı, başarılı bir gençlik için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.Bilgi Ocakta, OcakTabul, Çevrimiçi Deneme Sınavları, ODAK2023 Anlayarak HızlıOkuma Yazılımı, Blokzincir Akademisi, Permakültür, Çocuklar için Türk BüyükleriOkuma Serileri, Türk Dünyasından Masallar gibi birçok projeyi Türk gençliğininhizmetine sunmuştuk. Dünyayı ve dolayısıyla da ülkemizi derinden etkileyenCovid-19 salgını, iletişimde yani insan ilişkilerinde bir değişim, bir dönüşümüberberinde getirdi. İl ve İlçe Ocaklarımızda fiziki ortamda öğrencilerimizineğitimine sağladığımız destek Covid-19 salgını ile dijital ortama uyarlandı.Biz de çalışmalarımıza yeni bir anlayış getirerek dijital çağın bir gereğiolarak Uzaktan Eğitim üzerine ciddi çalışmalar yaptık. İlk olarak Bilgi Ocaktaprojemizle birlikte gençlerimiz evlerinde, parkta, tatilde, bulundukları herortamda öğrendiklerini geliştirme ve yeni bilgiler öğrenme imkânı buldu.LGS-TYT-AYT-KPSS-ALES sınavlarına hazırlanırken çevrimiçi deneme sınavları ilebilgisini ölçtü ve bu sınavlarda dijital eğitim platformumuz sayesinde ciddibaşarılar sağlayarak Türkiye geneli büyük derecelere ulaştılar.

ODAK2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımımız Türkiye’de eğitimalanında yeni bir kapı açtı. En geniş kapsamlı öğrenme yazılımlarının birincisioldu. ODAK2023 kullanıcılarının ilk başta okuma hızı 159 kelimeydi 8 ay sonrabu rakam 415 kelimeye çıktı, okuduğunu anlama oranı ise yüzde 76 iken sadece 8ayda yüzde 94 seviyelerine yükseldi.

Çocuklarımıza ve gençlerimize tarımı sevdirebilmek içinPermakültür projemizi onlarla buluşturduk. Bu sırada Yapay zekâ temelliTürkiye'de ilk olarak Blokzincir Akademisi ile merhum dava adamlarımızdanGaspıralı İsmail Bey'in "Dilde, Fikirde, İşte Birlik" sözünden yolaçıkarak biz; dilde, fikirde, işte ve dijitalde de birlik diyerek Türk Dünyasınayeni bir kapı açtık. Çalışmalarımız bilimden kültüre Türk milletinin bugünü veyarınının inşası üzerine temellidir. Gençlerimizin, Türk ve Türkiye Yüzyılıhedefiyle her alanda donanımlı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkübiz inanıyoruz ki, Türk gençliği ülkülerini gerçekleştirirse dünyayıdönüştürür. Sizinle yaptığımız daha önceki bir söyleşimizde de: ‘Bingöl’dekigenç kardeşimizle İzmir’deki genç bir kardeşimize aynı eğitim imkânlarınıulaştıracağız’ demiştik. İşte bu düşüncenin bir gereği olarak Liderimiz SayınDevlet Bahçeli Beyefendi’nin de büyük takdirine mazhar olan Ülkü OcaklarıUzaktan Eğitim Merkezi’ni gençlerimizin kullanımına sunduk.” şeklinde cevapverdi.

Türk gençliğine hizmet konusunda duyarlı olduklarınıbelirten Sn. Yıldırım eğitim eşitliği sağlayacak dev projelerinden “UOUZEM”projesi hakkında “Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi projemizle, aynı eğitimimkânı ile Edirne’den Kars’a, Samsun’dan Hatay’a kadar her bir gencimiz aynıbilginin gücüyle geleceğe yön verme imkânı bulacak.

Gençlerimiz, teknolojinin sağladığı imkânlar sayesindesınırları aşan bir öğrenme deneyimine sahip olacaklar. Bu projemizle birlikte,geleneksel sınıf ortamlarının dışına çıkılarak, kaliteli öğretmen kadromuzlabirlikte esneklik, erişilebilirlik ve interaktif bir öğrenme ortamına kavuşmuşolacaklar. Her coğrafyada bilgi köprüleri kuruyor; Dört dilde Ülkü Ocaklarıdergisiyle soydaşlarımıza uzanıyor, Uzaktan Eğitim ile Milli EğitimiTürkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyoruz.

Öncelikli olarak deprem bölgesindeki gençlerimizeulaştırdığımız Ülkü Ocakları UZEM giriş kartlarımız, İl ve İlçe Ocaklarımızvasıtasıyla Türkiye’nin her yerindeki gencimize de ulaşacak ve gençlerimiz buimkândan yararlanabileceklerdir. Bu vesileyle öncelikli olarak Liderimiz SayınDevlet Bahçeli Beyefendi’ye, Türk gençliğinin eğitim hayatını kolaylaştıracakve yardımcı olacak çalışmalarımızda desteklerini esirgemediği içinteşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye belirtti.

UOUZEM Projesinin içeriğinden de “UZEM 6.521 eğitim videosu,16.525 konu tarama testi ve 200.000 üzerinde soru sayısı ile çok kapsamlı bireğitim içeriğine mevcut. Öğrencilerimizin hızlı adapte olması ve içeriklerekolay erişim sağlaması açısından da kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Girişyapan gençlerimiz eğitim materyallerine hızlı ve kolay bir şekildeulaşabilecek. Otobüste, metroda tüm toplu taşımada ve yolculuklarında dahi dersortamına kolaylıkla erişebilecek.

Tarih’ten Matematik’e, Coğrafya’dan Kimya’ya kadar tümderslerine anasayfadan erişirken, aynı zamanda kontrol paneli sayesinde hangiderste nerede kaldığını öğrenebilecek. İstatistikleri ve çalışma takvimindekisade anlatımla da ders takibinde hiçbir zorluk yaşamayacaklar. Gençlerimiz aynızamanda sadece derslerine değil, rehberlik servisine de başvurabilecek.Gençlerimizin kişisel gelişimi açısından yer verdiğimiz günlük bilgilendiriciparagraflar da perspektiflerle dolup taşmasına katkı sağlarken ifadebecerilerini, empati-duygusal zekâ ve zihinsel gelişimini destekleyecektir.”dedi.