ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM TEKNOFES'TE, BAŞKENT ANKARA’DA TEKNOFEST RÜZGARI ESTİ

28 Aralık 2023 10:31
Okunma
26
ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM TEKNOFESTE, BAŞKENT ANKARADA TEKNOFEST RÜZGARI ESTİ

ÜLKÜ OCAKLARI GENELBAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM TEKNOFES'TE, BAŞKENT ANKARA’DA TEKNOFESTRÜZGARI ESTİ

Arif ŞAHİN

Teknofest Festivali, Türkiye'nin milli teknolojiekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özelsektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarındabulunduğu 125 kurumla hayata geçirildi.

İlk gün müzikal ve konserlerlebaşlayan festival, diğer günlerde de birçok aktiviteye ev sahipliği yaptı.Festivalde, dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocukparkından simülasyona kadar pek çok aktivite yapıldı. TEKNOFEST kapsamındaşarkıcı Mazhar Alanson da sevenleriyle buluştu.

"Tarım Teknolojileri", "Ulaşım ve MobiliteTeknolojileri", "Haberleşme ve İletişim Teknolojileri","Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri", "EğitimTeknolojileri" ve "Afet Yönetimi Teknolojileri" yarışmaları daetkinlikler arasında yer aldı. Girişimcilik alanında ilk kez düzenlenenyarışmalarda en iyi girişimlere ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğantarafından verildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet YiğitYıldırım TEKNOFEST’i ziyaret etti

Adana Ülkü Ocakları’nınKaan Teknoloji Kulübü de stantlar arasında yerini aldı. Ülkü Ocakları Eğitim veKültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım TEKNOFEST ziyaretikapsamında Kaan Teknoloji grubuyla da bir araya geldi. Genel Başkanımız, BAYKARYönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile de bir araya geldi.

Adana Ülkü Ocakları tarafından kurulan kulüp, Adana'nınbilim merkezi Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde faaliyetgösteriyor. İsmi, Bilge Lider Devlet Bahçeli'nin “İlk Yerli ve Milli MuharipUçağımız” için önerdiği KAAN isminden alıntılanan kulüp, drone projesiyledikkatleri üzerine çekti. Bu drone, altında bulunan aydınlatma özelliğiyle aynızamanda enkazda çalışan ekiplere de ışık kaynağı olmayı amaçlıyor.

KAAN Teknoloji Kulübü, Teknofest'te Ülkü Ocakları GenelBaşkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve BAYKAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı SelçukBayraktar'la bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu vedesteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Genel Başkanımız, alandaki yerli ve milli imkânlarlaüretilen savunma sanayi ürünlerini inceledi.

Alan ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Genel Başkanımız ULAKHaberleşme Genel Müdürü Zafer Orhan’ı ve ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Faruk Yiğit’i de ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ROKETSAN’ın yürüttüğüçalışmalar hakkında sohbet eden Yıldırım’a, Prof. Yiğit tarafından ROKETSAN’ınhazırlamış olduğu projelerin maketleri hediye edildi.

Ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımdabulunan Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım “ülkemizin savunma sanayisi veteknolojik bağımsızlık hedeflerinde büyük rol sahibi olarak ilk millis/iha’larını geliştiren Baykar’ın yönetim kurulu başkanı, T3 Vakfı MütevelliHeyeti Başkanı Selçuk bayraktar ile #teknofest2023’te bir araya geldik. Türkgençliğinin milli teknoloji hamlesindeki rehberi olan #teknofest için tebrikediyorum.” İfadelerine yer verdi.