SEMİH YALÇIN, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’NİN TALİMATIYLA “DEPREM FELAKETİNİ İNCELEME, DEĞERLENDİRME VE İZLEMLE KURULU”NUN KURULDUĞUNU AÇIKLADI.

03 Nisan 2023 12:20
Okunma
280
SEMİH YALÇIN, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİNİN TALİMATIYLA “DEPREM FELAKETİNİ İNCELEME, DEĞERLENDİRME VE İZLEMLE KURULU”NUN KURULDUĞUNU AÇIKLADI.

SEMİHYALÇIN, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’NİN TALİMATIYLA “DEPREM FELAKETİNİ İNCELEME,DEĞERLENDİRME VE İZLEMLE KURULU”NUN KURULDUĞUNU AÇIKLADI.

 

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yaptığıyazılı açıklamada MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla depremzedelereilişkin atılması gereken adımlara ve yapılması gereken çalışmalara katkıda bulunmakamacıyla "6 Şubat 2023 Tarihli Yüzyılın Deprem Felaketini İnceleme,Değerlendirme ve İzleme Kurulu"nun oluşturulduğunu bildirdi.

Açıklamasında, 6 Şubat 2023Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikiz depremlerin Türkiye’yiderinden sarstığını belirten MHP’li Semih Yalçın, "Devlet kurumlarımızhızla harekete geçip milletimizle kenetlenerek felaketin mümkün olan en azkayıp ve zararla atlatılması için yoğun çaba içine girmiştir.” ifadelerinikullandı.

Yalçın, depremlerin vurduğu11 ilde AFAD ve Kızılay başta olmak üzere, ilgili bütün kurumların depremdenetkilenen vatandaşlara hizmet vermek için ilk andan itibaren bölgeye intikalettiğini belirterek, "Gerek sivil toplum örgütlerimiz, gerekse yerli veyabancı gönüllü ekipler bölgede aktif görev almak suretiyle büyük bir dayanışmaiçine girmişlerdir.” dedi.

MHPDE TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER ETTİ

MHP’nin de ilk gündenitibaren depremden etkilenen 11 ilde yaraların sarılması için kolları sıvayarakteşkilat ve imkânlarını seferber ettiğini kaydeden Semih Yalçın, "GenelBaşkan'ımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatıyla deprem bölgesindeincelemelerde bulunmak ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzerebir heyet görevlendirilmiştir. Çok sayıda teşkilat mensubumuzla birlikte ÜlküOcaklarına mensup genç dava arkadaşlarımız da depremden etkilenenvatandaşlarımızın yardımına koşmuştur." ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında ayrıca bundansonra depremden etkilenen vatandaşlarla ilgili atılması gereken adımlara veyapılması gereken çalışmalara katkıda bulunmak üzere MHP Lideri DevletBahçeli’nin talimatları doğrultusunda deprem kurulu kurulduğunu hatırlatanYalçın, “MHP MYK Üyesi Psikolojik Danışman Prof. Dr. Cengiz Şahin başkanlığında'6 Şubat 2023 tarihli Yüzyılın Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme veİzleme Kurulu' oluşturulmuştur." dedi.

KURULDAYER ALACAK OLAN İSİMLER KİMLER?

Semih Yalçın, "DepremFelaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu"nun, çalışmalarınıilgili bakanlıklar, 11 ilin valilikleri, AFAD ve Kızılay ile koordinasyon içindeyürüteceğini belirtti. Yalçın'ın yaptığı açıklamaya göre, “Deprem Felaketiniİnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu”nda görev alacaklar şu isimlerdenoluşuyor:

MHP İzmir Milletvekili,Biyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan KALYONCU

MHP MYK Üyesi İstanbulMilletvekili, Tıp Doktoru Dr. Hayati ARKAZ

Ankara Hacı Bayram VeliÜniversitesi Öğretim Üyesi, Sosyolog Prof. Dr. Erdal AKSOY

MHP MYK Üyesi, Şehir ve BölgePlanlama Uzmanı, Doç. Dr. Özer KARAKAYACI

MHP MYK Üyesi, SosyalBilimler Uzmanı, Dr. Turan ŞENER

MHP MYK Üyesi, Tıp DoktoruDr. Volkan UYGUNUÇARLAR

MHP MYK Üyesi, Sanayici ÖzgürBAYRAKTAR

MHP MYK Üyesi, Eğitimci NurTuğba AKTAY

MHP MYK Üyesi, AvukatAbdullah Bahadır ALPEREN

MHP MYK Üyesi, İş İnsanıSerdar SOYDAN

MHP MYK Üyesi, İş İnsanıMahmut Cüneyt GÖZ

MHP Genel Başkan Yardımcısıve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yazılı açıklamasının devamında şunlarıkaydetti:

"Söz konusu kurul;depremden etkilenen vatandaşlarımızın zaruri ve temel ihtiyaçlarınınkarşılanması, başka illere göç eden depremden etkilenen vatandaşlarımızaverilen hizmetlerin yerine getirilmesi, barınma ve yerleştirme ihtiyaçlarınınkarşılanması, çocuklar ve gençlerin aksayan eğimlerini ikmal etmelerinintemini, depremden etkilenen vatandaşlarımızın hukuki problemlerine çözümbulunması, devlet kurumlarında görev yapan veya serbest çalışan depremdenetkilenen vatandaşlarımızın rehabilitasyonu, depremden etkilenenvatandaşlarımıza psikolojik destek sağlanması gibi konulara odaklanan yetkilikurumlarımızın çalışmalarına katkıda bulunacaktır. Bu sebeple Deprem Felaketiniİnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu bünyesinde; Hükûmet/Merkezî Yönetim,Belediye/Şehir Planlaması, Mühendislik, Müteahhitlik, Ekonomi, Hukuk, Sigorta,Sağlık, Eğitim, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, STK, Din Hizmetleri vb. başlıklarıaltında komisyonlar kurulacaktır."

MHP'NİN"DEPREM FELAKETİNİ İNCELEME, DEĞERLENDİRME VE İZLEME KURULU"ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, Kahramanmaraş merkezliardından oluşturulan MHP'nin "Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme veİzleme Kurulu" çalışmalarına başladı. Kurul, faaliyetlerini,"sağlık", "ekonomi", "afet ve kriz yönetimi","çevre ve şehircilik", "hukuk" ve "sosyalbilimler" alanlarında oluşturduğu 6 komisyonla yürütecek.

MHP Lideri Bahçeli'nintalimatıyla Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Prof. Dr. Cengiz Şahinbaşkanlığında geçen hafta oluşturulan kurul, öncelikle hükûmetindepremzedelerle ilgili atılması gereken adımlara ve yapılması gereken çalışmalarınakatkıda bulunacak. Bu kapsamda MYK üyeleri, akademisyen ve STK temsilcilerininde içinde yer aldığı 6 komisyon kuruldu. Psikoloji, sosyoloji ve eğitimi içeren"sosyal bilimler", iktisat, iş, istihdam, tarım ve hayvancılığıiçeren "ekonomi", çevre, bölge ve şehir planlaması, imar planı, yapıdenetimi, mühendislik, müteahhitlik inşaat çevre ve şehircilik, kırsal alanplanlaması ve tarımsal faaliyetleri içeren "çevre ve şehircilik",sağlık konularıyla ilgili "sağlık", hukuki konularla ilgili"hukuk" ile "afet ve kriz yönetimi" başlıklı komisyonlar,sahadan gelen bilgileri günlük olarak değerlendirecek ve raporlaştıracak.Hazırlanan raporlar, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye sunulacak ve ardındankamuoyuyla paylaşılacak.

 

KAZANNEREDE KAYNAR MAYMUN ORADA OYNAR

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın,"6+1’lik muhalefet, 11 ilimizi sarsan büyük felaketten sonra depremanomalisine yakalanarak çıkarcılığın zirvesine tırmandı. Bir atasözümüz,muhalefetin düştüğü pespayeliği pek güzel özetlemektedir: “Kazan nerede kaynarmaymun orada oynar." dedi. Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığıaçıklamada, şunları kaydetti:

"6+1’lik muhalefet, 11ilimizi sarsan büyük felaketten sonra deprem anomalisine yakalanarak çıkarcılığınzirvesine tırmandı. Bir atasözümüz, muhalefetin düştüğü pespayeliği pek güzelözetlemektedir: 'Kazan nerede kaynar maymun orada oynar.' Muhalefet cadıkazanını kaynatıyor, sonra da etrafında raks ediyor. 6+1 kumpanyası, büyükdeprem felaketi karşısında devletin bütün kurumlarıyla sürdürdüğü seferberlikve milletçe sergilenen dayanışma karşısında da üç maymunları oynuyor; görmüyor,duymuyor, bilmezden geliyor. 6+1'lik cephe ve şakşakçıları, günlerden berideprem bölgesinde varını yoğunluğu ortaya koyan hükûmeti, yani halk iradesiniyok sayma telaşında. Cumhur İttifakına ve partimize ve liderimize her türlüiftirayı atarak, yalan söyleyerek enkazdan oy devşirme derdinde. Devlet vemillet el ele büyük deprem felaketinin yaralarını sarma çabasındayken, deprembölgesindeki canhıraş gayretleri perdeleme telaşına düşen muhalefetsözcüleriyle yandaşları, 'Devlet ayrı, hükûmet ayrı şeydir.' saçmalığınasarılıyor. Devlet, halktır. Hükûmet, halkın vekilidir, bir bakıma halkınkendisidir. Hükûmete yetki veren, doğrudan halktır. Hükûmet; devletinlokomotifidir, dinamosudur. Devlet, halkın teşkilatlanmış şeklidir. Hükûmet;devlet teşkilatının en üst mertebesi, yönetim kadrosudur. Hükûmet, devletteşkilatının halk iradesiyle oluşturulan komuta kademesidir. Halk varsa devlet,devlet varsa halk vardır. Kimse devlet kavramını iğdiş ederek hükûmetinhizmetlerini yok sayma ve bunu mücerret bir kurum yapıyormuş gibi göstermecinliğine soyunmasın! Devlet, mücerret hâlden müşahhasa hükûmetin icraatıylageçer. Kavram kargaşası yaratarak devlet-millet dayanışmasına engel olunamaz.Meşru hükûmeti görmezlikten gelmekse millet iradesini görmezden gelmektir. Eğerhükûmet deprem bölgesinde ise millet deprem bölgesinde yetki verdikleriylekaynaşıp kucaklaşmış demektir. Bunun PR’ı, propagandası olmaz. Ayrıca hata,ihmal, kusur, eksik ve ihtiyaçlar tespit edilerek sorunlara çözüm üretilmesiile karalama kampanyası yürütme çabaları arasında dağlar kadar niyet farkıvardır."