DEVLET BAHÇELİ: CENABIALLAH'IN BÜYÜK LÜTFUYLA BU FELAKETİ AŞACAĞIZ

03 Nisan 2023 12:19
Okunma
113
DEVLET BAHÇELİ: CENABIALLAHIN BÜYÜK LÜTFUYLA BU FELAKETİ AŞACAĞIZ

DEVLETBAHÇELİ: CENABIALLAH'IN BÜYÜK LÜTFUYLA BU FELAKETİ AŞACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) LideriDevlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte 21 Şubat 2023tarihinde deprem bölgesini ziyaret etti. Her iki lidere İçişleri BakanıSüleyman Soylu da eşlik etti.

Bahçeli, Kahramanmaraş’taki Sütçü İmamÜniversitesi Karacasu Kampüsü'nde kurulan konteyner kentinde yaptığıaçıklamada, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetinin, depremlerin yaralarının en kısasürede sarılması için çabaladığını belirtti. Depremler sonucu hayatınıkaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Bahçeli,"Bu büyük felaket mucizelerle anlam kılınmış, içinde sır olan bir olaygibi geliyor bana. O bakımdan Cenabıallah'ın büyük lütfuyla bu felaketiaşacağız. Hepimiz tekrar eski normal hayatımıza döneceğiz, tüm ihtiyaçlarkarşılanacak. Bu konuda da MHP olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanındayız, herkonuda ona tam desteğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Bu arada Erdoğan, Bahçeli ve Soylu, Hataymerkezli depreme Kahramanmaraş AFET koordinasyon merkezinde yakalandılar.Deprem anında Erdoğan, Bahçeli ve Soylu yerlerinden kalkmazken, salondan"Yar Rab!" yakarışları yükseldi.

ERDOĞANVE BAHÇELİ’YE SARILAN MİNİK EYLÜL’ÜN HAYALİ GERÇEK OLDU

Öte yandan, Osmaniye'de Saimbey Ortaokulubahçesindeki AFAD çadırlarında depremzede vatandaşları ziyaret eden Erdoğan veBahçeli vatandaşların yoğun ilgisi ve teşekkür mesajları ile karşılanırken, busırada ilginç bir olay yaşandı. Ziyarette kalabalığı aşan 8 yaşındaki EylülYılmaz isimli bir kız çocuğu aniden koşup Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP GenelBaşkanı Bahçeli'ye sarıldı. Bu sırada çekilen fotoğraf karesi büyük ilgi gördü.İlkokul 2. sınıf öğrencisi olan ve depreme apartmanın 5. katında bulunanevlerinde yakalanan Eylül Yılmaz, daha sonra olayı anlattı.

Cumhurbaşkanı'nı ilk Osmaniye ziyaretindegörmek istediğini ama o zaman gidemediği için bu kez kalabalığı aşarakCumhurbaşkanı'na nasıl ulaştığını söyleyen Eylül Yılmaz, o anki duygularınışöyle dile getirdi:

“Cumhurbaşkanı'nı çok görmek istiyordum.Buraya geldiğinde ikisine de sarıldım. Bir sürü insan vardı, herkesin arasındangeçtim. Cumhurbaşkanı'na 'Siz gerçek misiniz, manken misiniz?' dedim. Bana 'Bengerçeğim.' dedi. Karnemi sordu ve bana harçlık verdi. Çok güzel duygularhissetim, çok duygulandım. Bana hediye verdiler, onu açtım, bir hediye dahageldi. Onu da yatağımın altına sakladım. Bir de oyuncak geldi ve onlarıpoşetinden çıkartmadım, sakladım. Verdiği parayı da hatıra olarak sakladım. Benimdileğim tüm çocuklar mutlu olsun, günleri güzel geçsin. Oyuncaklarlasevinsinler. Ben depremden korkmuyorum, arkadaşlarım da korkmasın."  Anne Şeymanur Hanım da kızınınCumhurbaşkanı'nı depremzedeleri ilk ziyaretinde göremediğini ve bu kez görmesiiçin kendisinin de büyük bir çaba ile ona destek olduğunu ifade ederek,"Kızımın hayali gerçekleşmiş oldu. Geçen sefer gitmiş demiştim. Bugünburada çadırda kalıyoruz. Kızıma söyledim ve bugün buluştular Tayyip dedesiile. Çok seviyoruz Cumhurbaşkanı'mızı. Allah razı olsun, vatana, milletimizeçok hayırlı insan. Kızıma söz verdiğim için insanların arasında geçtim,birlikte konuştular, sarıldılar. Kızım çok mutlu oldu. Deprem sürekliartçılarla kedini hatırlatıyor. Tam eve geçiyoruz yeniden deprem oluyor. Akrabalarımızageçiyoruz. Çok insanımızı kaybettik. Üzüntümüz de bir o kadar büyük. Hepimizegeçmiş olsun." diye konuştu.

ERDOĞANVE BAHÇELİ ADIYAMAN'DA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHPLideri Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeikinci kez incelemelerde bulunmak üzere 26 Şubat 2023 Pazar günü Adıyaman'agitti. Altınşehir Bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgialan Erdoğan, sonrasında Bahçeli ile birlikte konteyner kentte vatandaşlarıziyaret etti. Erdoğan ziyaret sırasında çocuklarla da yakından ilgilendi. Adıyaman’daaçıklamalarda bulunan Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarındaki ihmal ve geçkalmalar üzerine “helallik” istedi. Deprem sonrası müdahalelerde geç kalınmasıüzerine "Devlet nerede?" denilmiş, kamuoyunda tepki gösterilmişti.Erdoğan, "İlk birkaç gün Adıyaman’da istediğimiz çalışmayı yürütmedik bunedenle sizden helallik istiyorum.” dedi.