İZZET ULVİ YÖNTER: CUMHUR İTTİFAKI OLARAK 400 MİLLETVEKİLİ SINIRINI AŞACAĞIZ

16 Şubat 2023 14:28
Okunma
117
İZZET ULVİ YÖNTER: CUMHUR İTTİFAKI OLARAK 400 MİLLETVEKİLİ SINIRINI AŞACAĞIZ

İZZETULVİ YÖNTER: CUMHUR İTTİFAKI OLARAK 400 MİLLETVEKİLİ SINIRINI AŞACAĞIZ

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddiaedenlerin, görüş paylaşanların demokrasi yobazı, hukuk tanımaz gafiller vedemokrasi karşıtı olduklarını belirterek, ""Biz Cumhur İttifakıolarak 400 milletvekili sınırını da aşacağız." dedi.

Yönter, 28 Ocak 2023 Cumartesi günü MHP'ninİstanbul 1. Bölge İstişare Toplantısında konuştu. Üsküdar Adile Sultan KasrıÖğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 10 Mart itibarıylaseçim takviminin işlemeye başlayacağını hatırlatarak, MHP olarak Türkiye'ninher yerinde bütün vatandaşları kucaklayarak seçimlere yönelik çalışmalarınıazimle yürüteceklerini bildirdi.

İstanbul 1. Bölge'nin 14 ilçedenoluştuğunu, tüm teşkilat üyelerinin şu anda sahada olduğunu kaydeden Yönter,seçimlerde MHP'nin en yüksek sayıda milletvekili sayısını çıkaracağına inancınıdile getirdi. Yönter, Cumhur İttifakının TBMM'de Anayasa'yı değiştireceknitelikli çoğunluğa ulaşacağını belirterek, "Biz Cumhur İttifakı olarak400 milletvekili sınırını da aşacağız. İstanbul genelinde bütün tahminleri tersköşe yapacağız. Aleyhimize kurgu yapan, plan yapan, proje üreten, MilliyetçiHareket Partisine yönelik karalama kampanyaları düzenleyen FETÖ'cüler, hainler,bütün Türk düşmanları, içimizde yerli, yabancı işgal cephesinin elemanlarıbaşaramayacak." diye konuştu.

Cumhur İttifakının, Türkiye Yüzyılı'nınmimarı, Milliyetçi Hareket Partisinin de kaynaşmanın, kucaklaşmanın vekardeşliğin adresi olduğunu vurgulayan Yönter, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılı'nınmimarıdır ve öyle olacaktır. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde bir yanda zilletdiğer yanda milletin haysiyeti seçime girecek. ya haysiyetten yana oykullanacağız ya zilletten ya 'Yurdum.' diyeceğiz ya 'Yokum.' diyeceğiz. Yavarlık mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz ya da Allah muhafazatarihsel varlığımıza büyük bir darbe alacağız."

Yönter, 14 Mayıs'ta yeni bir demokrasizaferine hep birlikte imza atacaklarını ifade ederek, konuşmasına şöyle devametti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep TayyipErdoğan bir kez daha seçilecek. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın aday olamayacağı ileilgili iddiada bulunanlar, görüş paylaşanlar, demokrasi yobazıdır, hukuktanımaz gafillerdir, demokrasi karşıtlarıdır, millî iradeden ödü patlayanTürkiye karşısında birikmiş husumet cephesidir. Biz bunlara aldırış etmiyoruz,bizim adayımız belli, kararımız net. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep TayyipErdoğan Cumhurbaşkanı adayımızdır ve Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta daCumhurbaşkanı seçilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Büyük MilletMeclisinde mevcut milletvekili sayısını katbekat yükseltecektir. Gayemiz bu,gayretimiz bu, hedefimiz bu, amacımız bu, ulaşacağımız, Allah'ın izniyle zirvenoktası da bu. Çünkü biz bunu hak ediyoruz."

ZAFERVE İP’TEN İSTİFA EDEN 813 ÜYE  MHP’YEKATILDI

Konuşmanın ardından basına kapalı devameden toplantıya, MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, bazı milletvekilleri,MYK üyeleri, partililer ve birinci bölge ilçe başkanları katıldı. İzzet UlviYönter buradaki programın ardından Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu KültürMerkezinde Sultanbeyli İlçe Başkanlığınca düzenlenen üye katılım töreninegeçti. İstanbul Sultanbeyli’de, Zafer ve İYİ Partiden istifa eden 813 kişi,Milliyetçi Hareket Partisine katıldı. Üye kayıt programında açıklamalardabulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, bugünün mutlu ve güzelbir gün olduğunu belirterek, "Bugün aramıza yeni katılan hanımefendiler,beyefendiler, kardeşlerimiz, dava arkadaşlarımız var. Nereden? İYİ Partiden,Zafer Partisinden, Gelecekten, Devadan ve diğerlerinden... Hoş geldiniz."dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Sultanbeyli'de "Yeni Üye Katılım"programında yeni üyeler rozetlerini teslim aldı. 2023 Genel Seçimleridoğrultusunda saha çalışmalarını hızlandıran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Sultanbeyli'de "üye kabul" töreni düzenledi. Sultanbeyli Muhsin YazıcıoğluKültür Merkezi'nde gerçekleşen programda partiye yeni üye olan vatandaşlara,rozetleri takdim edildi. Üye katılım programına Genel Başkan Yardımcısıİstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter de katıldı. Üye kayıt programındaaçıklamalarda bulunan Yönter, "Daha nice katılım törenlerinde buluşacağız.Bugün çok mutlu ve güzel bir gün. Bugün aramıza yeni katılan hanımefendiler,beyefendiler, kardeşlerimiz, dava arkadaşlarımız var. Nereden? İYİ Parti'den,Zafer Partisinden, Gelecek'ten, DEVA'dan ve diğerlerinden... Hoşgeldiniz." dedi. Yönter, daha sonra partiye katılanlara rozetlerini taktı.