İZZET ULVİ YÖNTER: MİLLETİMİZ MACERAYA PRİM, ZİLLETE İZİN VERMEZ

16 Ocak 2023 13:29
Okunma
127
İZZET ULVİ YÖNTER: MİLLETİMİZ MACERAYA PRİM, ZİLLETE İZİN VERMEZ

İZZETULVİ YÖNTER: MİLLETİMİZ MACERAYA PRİM, ZİLLETE İZİN VERMEZ

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "Milletimizmaceraya prim, zillete de izin vermez." dedi.

CNN Türk TV'de Göksu Öngören Özgür'ünsunduğu programa katılan Yönter, 6+1’li masada yaşanan baba-oğul-ablatartışmalarının aile dramı olduğunu söyledi. CHP’nin Meral Akşener’invelinimeti olduğunu belirten Yönter, "Eğer 15 milletvekili İP’e verilmemişolsaydı Mecliste grup kuramayacaklardı. İP Başkanı Meral Akşener, ' İstanbulBüyükşehir Belediye başkanlığını iki parti kazandı.' dedi. Bu ne demek?  O belediye başkanı iki partinin diyor. Bu birmal paylaşımı. Bu bir mal kavgası. Bunların hepsi hayata ve siyasete hesabibaktıkları için birbirlerine giriyorlar." dedi.

Meral Akşener’in "çarparım"sözünü de değerlendiren Yönter, şunları söyledi:

"İP Başkanı Meral Akşener, CumhuriyetHalk Partisi üzerinde arkaik siyaset yapıyor. Arkeoloji siyaseti ve diplomasisiyürütüyor. CHP’nin içerisinde adeta maden damarı bulmuş gibi o damarı kazıyor.Bu durum anlaşıldığı kadarıyla CHP tarafından görüldü. CHP Genel başkanı‘partimizin içişlerine karışılmamalı’ dedi. 12 Şubat’tan beri görüşüyorlar.Daha adaylarını bile açıklayamadılar."

"5 Ocak’ta yapılan toplantıdaadaylarını belirleyecekler mi?" sorusuna yanıt veren Yönter, "SayınGenel Başkan'ımız yaptığı açıklamada, ‘Saraçhanede halk bunu bekliyor.’ dedi.Buyrun ilan edin. Neden adayınızı ilan etmediniz? Cumhurbaşkanı adayı kimolacak? Milletimiz bu tartışmadan milletimiz bıktı usandı. Cumhurbaşkanıadaylarının kim olduğu bizim için önemli değil. Ahmet olmuş Mehmet olmuş hiçfark etmez. İsterlerse ithal danışman Jeremy Rifkin gibi ithal adaygetirsinler. 13. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak.Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha seçilecektir.Milletimiz maceraya prim vermez milletimiz zillete izin vermez, gözaçtırmaz." diye konuştu.