SEMİH YALÇIN: FİYAT TERÖRÜ YARATAN FETÖ YANLISI SİYASET VE PİYASA SİMSARLARINA AMAN VERMEYECEĞİZ

16 Ocak 2023 13:27
Okunma
136
SEMİH YALÇIN: FİYAT TERÖRÜ YARATAN FETÖ YANLISI SİYASET VE PİYASA SİMSARLARINA AMAN VERMEYECEĞİZ

SEMİHYALÇIN: FİYAT TERÖRÜ YARATAN FETÖ YANLISI SİYASET VE PİYASA SİMSARLARINA AMANVERMEYECEĞİZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, zincir marketlere serttepki göstererek "Piyasa spekülasyonuyla ceplerini dolduran bazısüpermarketlerin kirli oyunlarının Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçelitarafından ifşa edilmesinden ötürü salyalarını akıtmış. Fiyat terörü yaratanFETÖ yanlısı siyaset ve piyasa simsarlarına aman vermeyeceğiz." dedi.

Yalçın, 2 Aralık 2022 Cuma günü sosyalmedya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yıllardır halkın sırtına kene gibiyapıştıkları vatandaşın kanını emen asalaklar, bundan böyle MHP’yi karşılarındabulacaklar. Uzunca bir süredir petrol fiyatları düşüşte iken, enflasyonun ateşidüşme eğilimindeyken, döviz kuru yatay seyir izlerken; halkın ihtiyaç duyduğutemel gıda ürünlerine her hafta insafsızca zam yapan haramzadelerin, artıkamansız hasmıyız. Fiyatlarla keyfî olarak oynayıp hayat pahalılığınıkörükleyen, akıllarınca halkı infiale ve kaosa sevk ederek iktidarı düşürmeplanları yapan, bitip tükenmek bilmeyen kazanma hırslarıyla FİYAT TERÖRÜyaratan FETÖ yanlısı siyaset ve piyasa simsarlarına aman vermeyeceğiz.Piyasadaki olağan dışı fiyat artışlarının müsebbip ve müşevviki bazısüpermarketlerin ortak hareket ederek halkın ekmeğine uzattıkları haris vetecavüzcü elleri kıracağız. Halkın hakkını, haram kâr istiflenmişkursaklarından çıkaracağız. Kirli ellerini cebimizden çekmeyen, Kırk Haramilermisali her köşebaşını tutan, FETÖ’vari çıkar ortaklığı oluşturarak bize tuzakkurmaya yeltenen bazı süpermarketlerin spekülatör sahipleriyle yöneticilerinekarşı aziz milletimizi uyanık olmaya davet ediyoruz."

MİLLETVEKİLİADAYLIĞI İÇİN İSTİFA EDEN 6 İLE YENİ İL BAŞKANI

Semih Yaalçın, 11 Aralık 2022 Pazar günüyaptığı açıklamada, 2023 Haziran'ında yapılacak olan seçimlerde milletvekiliaday adayı olmak için görevlerinden ayrılan il başkanlarının yerlerineatamaların yapıldığını ve yeni il başkanlarının görevlerine başladıklarınıbelirtti. Açıklamasında, kutlu nöbeti devreden il başkanlarına teşekkür edenYalçın, şunları açıklamasında şunları ifade etti:

“2023 yılının Haziran ayında yapılacakseçimler için partimizden milletvekili aday adayı olmak niyetiyle tüzüğümüzün94. maddesi gereğince istifa eden il başkanlarımızdan; Burdur İl Başkanı’mızHikmet Ökte’nin yerine yönetim kurulu kararıyla Gültekin Oktay, Ordu İl Başkanı’mızNaci Şanlıtürk’ün yerine yönetim kurulu kararıyla Mehmet Özçelik, Sivas İlBaşkanı’mız Özkan Turan Navruz’un yerine yönetim kurulu kararıyla Hakan Uygunseçilmiş, Denizli İl Başkanı’mız Yusuf Garip’in yerine Mehmet Ali Yılmaz,Nevşehir İl Başkanı’mız İlhan Kaya’nın yerine Adnan Doğu, Uşak İl Başkanı’mızAyhan Kınden’in yerine İbrahim Orman atanmış ve görevlerine başlamışlardır.Eski il başkanlarımız; görevleri başında bulundukları sürede, GenelMerkezimizle takdire şayan bir uyum ve camiamıza yaraşır disiplin içindehareket etmişlerdir. Davamıza, partimize ve teşkilatımıza bugüne kadar verdikleriüstün hizmetlerden, ördükleri sağlam bağlardan ötürü, kutlu nöbeti devredenbütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."

AHİLERLEGÜNÜMÜZ BEREKETLİ OLSUN

Semih Yalçın, 21 Aralık 2022 Çarşamba günüyaptığı açıklamada da "Adım Adım 2023; Ahilerle Gününüz BereketliOlsun" temasıyla başlatılacak yeni faaliyet programı hakkında bilgi verdi.Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihimizde kendine özgü disiplini,görgü ve ahlak kurallarıyla bilinen Ahi teşkilatı; Anadolu’da bin yıllık kardeşlikhukukunun temellerinin atılmasında başat rol oynamış önemli bir sosyalkurumdur. Ahilik müessesesi, Anadolu’da Beylikler Dönemi’nden OsmanlıDevleti’nin kuruluşuna giden tarihî süreçte de önemli işlevler üstlenmiştir.Ticaretin belirli ahlaki ve dinî kurallar içinde yapılmasını gözeten Ahiteşkilatı, zamanla Anadolu’da güçlü bir toplumsal yapı oluşmasını sağlamaklakalmamış, halkın devletle rabıtasını da sağlamlaştırmıştır. Ahi teşkilatısayesinde esnafın sürdürdüğü ticarette usta-çırak ilişkisi de yerleşmiştir.Bugünkü esnaf kuruluşlarının mayasında, çalışanlarla yönetenler ve halkla esnafarasındaki ilişkilerin kıvamında, çoğu kuralları günümüzde de yaşatılan Ahilikgeleneğinin tadı ve kokusu hissedilir. Ekonominin can damarı konumundaki esnaf;geçmişten gelen bu gelenekleri bugün de sürdürürken, sadece mal alıp satmaklaveya bir işi görmekle yetinmemektedir. Esnafımız; Aynı zamanda halk arasındakidayanışma ve kaynaşmanın da adresidir. Birlik ve beraberliğimizin, dirlik vedüzenimizin temin edicisi ve teminatıdır. Mahallemize, sokaklarımıza ahenk veneşe verenimiz, huzurumuzun bekçisidir. Kimi zaman derdimizin ortağı, kimizaman sorunlarımızın çözüm noktasıdır. Mahallelinin de mahalleyi ziyaret edeninde yerlinin de yabancının da yolu mutlaka esnafın dükkânına, ticarethanesine,ekmek tezgâhına düşer. Kısacası esnafımız; can özümüz, gören gözümüz, işitenkulağımız, temel direğimiz, betimiz bereketimizdir. Bütün bu hakikatler dikkatealınarak; partimizin gelecek yıl haziran ayında yapılacak seçimler bağlamındasürdürdüğü siyasi çalışmaların, esnafı ve esnaf kuruluşlarını içine alan yurtçapında yeni bir ziyaret ve buluşma programının hayata geçirilmesikararlaştırılmıştır. MHP’nin mevcut siyasi faaliyetlerinin devamı mahiyetindekibu yeni program, 'Adım Adım 2023; Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun' temasıaltında sürdürülecektir. Yurdun dört yanında seçimlere kadar aralıksız devamettirilecek yeni program çerçevesindeki ziyaretlere, teşkilat mensuplarımızınyanında divan üyeleriyle milletvekilleri de aktif olarak katılacaklardır.Bilindiği üzere, Bektaşi geleneklerine bağlı Ahi örgütünün kurucusu olan veilhamını Hacı Bektaş-ı Veli’den alan Ahi Evran’ın türbesi Kırşehir’debulunmaktadır. Ahilik kültüründe Kırşehir’in hususi bir yeri vardır. O bakımdanpartimizin bu yeni çalışma programı, - Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Heyet-iTemsiliye Reisi sıfatıyla Sivas’tan Ankara’ya gelirken 21-26 Aralık 1919tarihleri arasında Kırşehir’e uğramış olması dikkate alınarak- 25 Aralık günübu ilimizden başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DAVUTOĞLU,KENDİSİNDE EN KIT OLAN ŞEYDEN AKILDAN DEM VURMUŞ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbulMilletvekili Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli için, "kıtakıllı" diye çirkin bir ifadede bulunan Gelecek Partisi Genel BaşkanıAhmet Davutoğlu'na sert tepki göstererek, "Davutoğlu, kendisinde en kıtolan şeyden akıldan dem vurmuş. Tükenmişlik sendromunun yiyip bitirdiğiDavutoğlu için 2023 Haziran’ında sandık, siyaset musallası olacak." dedi.

Yalçın, bu konuda yaptığı açıklamada,Davutoğlu'na yönelik olarak tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Halktakarşılığı olmayan bir küsürat partinin başındaki Ahmet Davutoğlu, kamuoyununilgisini çekebilmek kaygısıyla muhalefet destekçisi bir TV kanalında GenelBaşkan'ımız Devlet Bahçeliye dil uzatmış. Hem de kendisinde en kıt olan şeyden,akıldan dem vurarak. Davutoğlu’nun güdük kanatları uçmaya yetmiyor ama kendiniZümrüdüanka sanıp havalanmaya çabalıyor. Yürümeye takati yok, lakin kervansız bezirgânbaşıgibi yola revan oluyor. Her sözü her tavrı bir siyaset gülmecesi. Teşbihtekusur olmaz; akılsız iti yol kocatır, der atalarımız. Akılsız politikacıyı dakifayetsiz hırs bitirir. Tükenmişlik sendromunun yiyip bitirdiği Davutoğlu için2023 Haziran’ında sandık, siyaset musallası olacak."

MHPCAMİASI; KİRLİ TEZGÂHLARA DÜŞMEYECEK, ÇİRKİN OYUNLARA GELMEYECEKTİR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbulMilletvekili Semih Yalçın, son günlerde MHP'yi hedef alan saldırılarla ilgiliolarak açıklama yaptı. Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığıaçıklamasında şunları kaydetti:

"MHP’nin siyaset sahnesindeki yapıcırolünü, itici gücünü ve millet nezdindeki itibarını hazmedemeyen bazıçevrelerin, son günlerde yaşanan bazı hadiseleri bahane ederek partimizaleyhinde bozgunculuk krizlerine girdiği gözlemlenmektedir. Dost görünendüşmanlarımızdan da açık hasımlarımızdan da siyasi rakiplerimizden departimize, teşkilatlarımıza ve mensuplarımıza akla hayale gelmedik asılsızsuçlamalar yöneltilmekte, hakkımızdaki alçakça ithamlar birbirini kovalamaktadır.Biz sabır ve suhulet gösterdikçe, itidal ve müsamaha ikliminde kaldıkça; fitneve fücur erbabı çarklarını daha bir ihtirasla döndürmekte daha bir cesaretlenipfütursuzlaşmakta, her zamankinden daha seviyesiz yöntemlere başvurarakhücumlarını arttırmaktadır. Davamızı, Ülkücü Hareketi ve partimizi ilgilendirenhassas konulardaki sessizliğimiz, sakın ola ki aczimize yorulmasın! HazretiAli'nin veciz bir sözü vardır, 'Susmak vakardır.' diye…  Susup sükût ettiysek; fitne kazanını kaynatandönek, hain ve facirlerin ateşine odun taşınmasına engel olmakistediğimizdendir. Zaman her şeyin ilacıdır. Bazen sabretmeyi bilmek gerekir.Sabırlıyız ama zayıf asla değiliz. Beklemesini biliriz ama mütereddit değiliz.Sabrımızı sınayanlara da hayat ve siyaset dersi vermekten imtina etmeyiz.Zaman, MHP'nin davasında ve tutarlı politikalarındaki haklılığınıgösterecektir. Yeri ve zamanı geldiğinde konuşur; desise, entrika ve fitneerbabını susturmasını biliriz. Vakti geldiğinde Hazreti Ali'nin kılıcı Zülfikarolur; şer güruhunun zehir saçan dillerini kesip bozguncuların boynunukoparırız. MHP'nin acılarına el ovuşturup sevincine buğzedenlerin suretihaktangörünmelerine prim vermeyiz. Timsah gözyaşlarına kanmayız. Yalancıpehlivanlara, sahte kabadayılara pabuç bırakmayız. Kurusıkı atanlara itibaretmeyiz. 53 yıldır durduğumuz yerden milim oynamayız. Geldiğimiz noktadandönmeyiz. Akrebin kıskacında yoğrularak sürdürdüğümüz siyasi mücadeleden,tutarlı duruşumuzdan zerrece taviz vermeyiz. İlkelerimizi, tutarlı siyasiduruşumuzu savunmaktan geri durmayız. Doğru bildiğimizden şaşmaz, tavrımızıdeğiştirmeyiz. Biz, yolumuzdan dönmez, hedefimizden sapmayız. MHP; bugüne kadarHakk’ın, hakikatin peşinde olmuştur, bundan sonra da aynı çizgide cesaret vekararlılıkla yürüyecektir. Ahlak, dürüstlük, ehliyet ve liyakat daima temeldüsturlarımız; yalan, fitne ve fesat düşmanımız olmuştur. Bizden görünüp bizibirbirimize düşürmeye çalışanların, üzerimizden siyasi çıkar sağlamasına fırsatvermeyiz. Bizi anlamak istemeyenlere sabırla haklılığımızı anlatmaktan da geridurmayız. Bununla birlikte, bizi dost bellemeye niyeti olmayanlara alaka vedostluğumuzu heba ve feda etmeyiz. Bize zorluk çıkarmaya, yolumuza engeldöşemeye çalışanları bertaraf etmesini biliriz. Bizim tarafımız ve yerimizbellidir. Tarafımız Türk milleti, yerimiz milletin sinesidir. Yolumuz Hak yolu,hedefimiz milletin bekasıdır. Türk milleti var oldukça MHP de var olacaktır.MHP, aziz milletimizin varlık sigortasıdır ve bu fonksiyonunu icra etmesine hiçkimse engel olamayacaktır. Karanlık mahfillerde tezgâhlanan kirli oyunlar;MHP'nin birlik ve beraberliğini, kuvvetli teşkilatlarımızın dirlik ve düzeninibozamayacaktır. MHP, 53 yıldır her badireden, her engelden, her tuzaktangüçlenerek çıkmayı bilmiştir. İtibar suikastları, aleyhimizdeki algıçalışmaları, partimizi güçten düşürmeye, takatimizi tüketmeye matuf saldırılar,bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Kitleleri şaşırtmaya, ortalığı karıştırmaya,kaos yaratmaya, MHP’nin kurumsal kimliğini lekelemeye dönük dolap ve tezgâhlarkarşısında en adil hakem Türk milletidir. Biz; Hakk’a ve hakikate inandığımız gibi, milletimizin ferasetine degüveniyoruz. Olaylar, insanlar, kurumlar, senaryo ve kurgular üzerinden MHP’yizaafa uğratacağını, ışığının söndürüleceğini vehmedenler aldanmaktadır. MHP,siyasette kutup Yıldızı’dır. MHP; milletimizin kader çizgisinde bir istikbalkervanı, istiklal bayrağıdır. Sırtlandığımız kutsal yükü Kızılelma'yagötürmemize, taşıdığımız bayrağı zirveye çıkarmamıza hiç kimse, hiçbir beşermâni olamayacaktır. Bayrağı lekelemeyecek, lekeletmeyeceğiz. Nefislerinizirveye taşımaya mütemayil fitne erbabının, davamızın ismetini kirletmesineizin vermeyeceğiz. Partimizi zarara uğratmaya, itibar ve haysiyetten düşürmeye;milletimizin sinesindeki, yüreğindeki yerini değiştirmeye yeltenenlerinçabaları beyhudedir. Partimizin millet nezdindeki muhabbet ve kredisini hiçkimse tüketemeyecektir MHP’ye oyun kurmaya, başına tezgâh açmaya çabagösterenler ziyandadır. MHP; bugüne kadar itibar suikastlarından, haysiyet veşeref pusularından güçlenerek çıkmıştır; bundan sonra da devrandeğişmeyecektir. MHP camiası; kirli tezgâhlara düşmeyecek, çirkin oyunlaragelmeyecektir. Şehitlerimizin aziz ruhları manevi rehberimiz, bize bıraktıklarımücadele azmi kudret kaynağımızdır. Yüce Allah; fasıklarla değil, doğrularlabirliktedir!"