DEVLET BAHÇELİ'DEN, HORASAN ERENLERİ FEDERASYONU’NA 6 DÖNÜMLÜK ARSA BAĞIŞI

16 Ocak 2023 13:26
Okunma
126
DEVLET BAHÇELİDEN, HORASAN ERENLERİ FEDERASYONUNA 6 DÖNÜMLÜK ARSA BAĞIŞI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, üzerine kayıtlı bulunan 6 dönümlük bir arsayı HorasanErenleri Federasyonu'na hibe etti.

Bahçeli, "Nevşehir’in Hacıbektaşilçesinde üstüme kayıtlı 5788,91 metrekarelik (yaklaşık 6 dönüm) arsayıbilabedel Horasan Erenleri Federasyonuna hibe ediyorum. Mezkûr federasyonyönetimiyle Mersin mitingimiz öncesinde yaptığım bir görüşmede bu tasarrufumukendileriyle de paylaştım." dedi.

MHP Lideri Bahçeli'nin sosyal paylaşımsitesi Twitter üzerinden 19 Aralık 2022 Pazartesi günü bu konuda şu açıklamayıyaptı:

"Merhum Hoca'mız Prof. Dr. Erol Güngördiyordu ki: 'Nerede evliya kabri varsa orası Türk toprağıdır. Evliyası olmayanyerde Türk de yok demektir.' Gönül dünyamızın yüksek mimarları, inançhayatımızın şanlı mihmandarları bizi biz yapan vatan, millet ve imantürbedarlarıdır. Mazi kayıtlarımızın mana ve muhtevası değerlendirildiğinde,Anadolu’yu ve Balkanlar’ı imar ve ihya eden manevi önderlerimizin Horasankaynağından doğup Türk-İslam ruhunu elden ele kahramanca taşıdıkları,kararlılıkla tebliğ ettikleri gayet net olarak anlaşılacaktır. Horasan erenleribekamızın kilidi, millî ve dinî birliğimizin kemer taşıdır. Merhum Hoca'mızProf. Dr. Ö. Lütfi Barkan’ın 'Kolonizatör Türk Dervişleri' diye tanımladığıkutlu büyüklerimiz kalpleri fethetmiş, Türk’ün dünyayı ve beşeriyeti kucaklayanmukaddes yüzleri olmuşlardır. Horasan, 'Güneşin doğduğu yer, güneş ülkesi' diyebilinmektedir. Horasan mukadderat hazinemiz, kardeşlik ve kaderdaşlıkhazinedarımızdır. Bizim anlayışımızda mezhep ayrışmasına ve ayrılığına asla yeryoktur. Buna gerek yoktur. Kaldı ki bu makul değildir. Alevi de bizim, Sünni debizimdir. Hepsi birden Türk milletinin asil ve eşit mensuplarıdır. Türk veMüslüman olmak güzelliklerin en güzelidir. Hem nimet hem bereket hem devaroluşumuzun ziynetidir. Millî birlik ve kardeşliğimiz adına almış olduğum birkararı buradan paylaşıyor ve ilan ediyorum. Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeüstüme kayıtlı 5788,91 metrekarelik (yaklaşık 6 dönüm) arsayı bilabedel HorasanErenleri Federasyonuna hibe ediyorum. Mezkûr federasyon yönetimiyle Mersinmitingimiz öncesinde yaptığım bir görüşmede bu tasarrufumu kendileriyle depaylaştım. Unutulmasın ki, biz ezelden ebede uzanan ve asla kırılamayacakkardeşlik bağlarına sahibiz. Hiç kimseyle ayrımız gayrımız yoktur. Mevzifarklılıkların muhteşem ve tarihî kaynaşmamıza herhangi bir engelçıkaramayacağına yürekten inanıyorum. Alevi de biziz, Sünni de biziz, Caferi debiziz. Hepsinden önemlisi ve önceliklisi biz Müslüman Türk milletiyiz. HorasanErenleri Federasyonuna hediye ettiğim arsanın takdire şayan nice hizmetlere vemanevi ilerlemeye vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı olsun.Anadolu’nun Türklükle ve İslam'la müşerref olmasını sağlayan hikmet ve hidayetehli Allah dostlarını, ehlibeytin aziz büyüklerini, ezcümle muhterem ceddimizihürmetle, rahmetle, minnetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsundiyorum."

BAHÇELİ'NİNARSASINA CEMEVİ YAPILACAK

Bu arada, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ninHorasan Erenleri Federasyonuna bağışladığı Nevşehir'deki 6 dönümlük arsasına neyapılacağı belli oldu. Federasyon arsaya cemevi inşa edecek. Horasan Erenleri Cemevinede Devlet Bahçeli ismini vermek istedi. Ancak Devlet Bahçeli adının verilmesiniistemedi. Devlet Bahçeli'nin isminin verilmemesini istememesinin nedeni deortaya çıktı.

Horasan Erenleri Federasyonu Genel BaşkanıMehmet Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin federasyona hibe ettiğiarsaya cemevi yapılacağını ve Bahçeli'nin cemevine adının verilmesiniistemediğini açıkladı. Şahin, AA muhabirine, yaptığı açıklamada Bahçeli'nin,federasyona hibe ettiği Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki arsanın tapusunubugün aldıklarını bildirdi. Şahin, "Devlet Bey'in makamında aldık.Memurlar da oraya geldi, imzaladık." dedi. Arsaya cemevi yapılacağınıbelirten Şahin, Devlet Bahçeli'nin ismini vermeyi istediklerini ama onun kabuletmediğini söyledi. Şahin şunları kaydetti: "Kendilerine, 'Buraya neyapalım?' diye sorduğumda 'Ne istiyorsanız onu yapın.' cevabını verdi. 'Bizorayı sizin isminize layık olacak şekilde bir cemevi yapalım.' dedim. Cemeviolsun, misafirhanesi olsun, yemekhanesi olsun şeklinde bir öneri getirdik.Bunun üzerine Devlet Bey, şunları ifade etti: "Benim ismimi koymayın.İsmimi siyaset konusu yapmasınlar. Horasan erenlerinden önemli bir zatımızınismini koyarsanız memnun olurum."