Devlet Bahçeli'den Yeni Yılı Kutlama Mesajı: 2023'ÜN KAZANANI TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİ OLACAK

16 Ocak 2023 13:23
Okunma
114
Devlet Bahçeliden Yeni Yılı Kutlama Mesajı:  2023ÜN KAZANANI TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİ OLACAK


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, “Demokrasi 2023’ün yol haritasını net olarak çizecek,millet iradesi kararını tayin edecek, zafer Türk milletine mensubiyet duyanTürkiye sevdalılarının hanesine yazılacaktır. 2023’ün kazananın Türkiye ve Türkmilleti olacaktır." dedi.

Bahçeli, yeni yıl dolayısıyla 31 Aralık2022 Cumartesi günü sosyal medya hesabından kutlama mesajı yayımladı. Mesajında,Türkiye'nin artık daha güçlü bir seviyeye yükseldiğine dikkat çeken Bahçeli,"Söz dinleyen değil, söz geçiren ve sözünü dinleten; yeri geldiğindeyumuşak gücünü, yeri geldiğinde de caydırıcı vasfını kullanan bir ülkemertebesine çıkmanın haklı gururunu vicdan sahibi her insanımız yaşar hâlegelmiştir. 2023, “Türk ve Türkiye Yüzyılı”nın ön sözü, ön yüzü, öncü yılıolacaktır. 2023, Lider Ülke Türkiye’nin timsali, nişanesi, haysiyet ve hedefyılı hâlinde tecelli edecektir. İnancımızın kaynağı, irademizin kararı, dünyayıTürkçe okuma isteğimizin kararlılığı şüphesiz bu şekilde vasat ve varlıkbulacaktır." ifadesine yer verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Uzunyıllara sari bir özlemin, on yıllar boyunca heyecanla beklenen tarihî bireşiğin ifadesi, ilamı ve ibrası olan 2023 yılına taptaze ümitlerle ulaşmışbulunuyoruz." diyerek, mesajında şunları kaydetti: "Acısıylatatlısıyla, sevinciyle hüznüyle geride kalan 2022 yılında hem bölgemiz hem deküresel sistem huzursuz ve istikrarsız bir görüntü vermiştir. Savaşlar, etnikgerilimler, mezhep temelli cepheleşmeler, terör saldırıları, paylaşımkavgaları, hâkimiyet mücadeleleri, ekonomik ve diplomatik şantajlar, gıda veenerji darboğazları, insani ve vicdani krizler maalesef dünyayı deyimyerindeyse esaret altına almıştır. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasındasüregelen askerî ve stratejik çatışmalar sadece bu ülkeyle sınırlı olmamış,menfi sonuçları itibarıyla Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya kadartesir etmediği alan neredeyse kalmamıştır."

2023’ün kazananın Türkiye ve Türk milletiolacağını vurgulayan Bahçeli, Bahçeli, mesajında daha sonra şunları belirtti: "Demokrasi2023’ün yol haritasını net olarak çizecek, millet iradesi kararını tayinedecek, zafer Türk milletine mensubiyet duyan Türkiye sevdalılarının hanesineyazılacaktır. 2022 ve önceki senelerin tecrübesiyle 2023’ün ana çatısıörülecektir. Millî birlik ve kardeşlik bağları, devlet ve millet kaynaşması,siyasi ve ekonomik diriliş kararlılığı, cumhurla Cumhuriyet’in kucaklayıcıkarakteri önümüzdeki yeni yüzyılın mukavemet kudreti olacaktır. Bu duygu vedüşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yıl dönümünü bahtiyarlıklakutluyor, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadelekahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve minnetle anıyorum.Büyük Türk milletinin, Türk-İslam âleminin; kökeni, yöresi ve anasının dili neolursa olsun tüm vatandaşlarımızın, tüm insanlığın yeni yılını kutluyor, barış,huzur, esenlik ve selamet dileklerimi bahusus paylaşıyorum."