AHMET YİĞİT YILDIRIM: CENABIALLAH'TAN 2022 YILININ HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

24 Ocak 2022 12:43
Okunma
177
AHMET YİĞİT YILDIRIM: CENABIALLAHTAN 2022 YILININ HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

AHMET YİĞİT YILDIRIM: CENABIALLAH'TAN 2022 YILININ HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Türk-İslam âleminin, kültür ve gönül coğrafyamızın yeni yılını kutluyorum. Cenabıallah’tan sağlıklı, huzurlu, bol bereketli bir yıl niyaz ediyor, 2022 yılının hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi. Yıldırım, yeni yılla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
"Hem Türkiye hem de dünya için zorlu geçen bir yılı daha geride bırakıyoruz. Çin’in Vuhan kentinde 1 Aralık 2019’da ortaya çıkan, insan ve toplum sağlığını üst seviyede tehdit ederek coğrafyaları kuşatan Kovid-19, 2021’de de etkisini sürdürmüştür. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, hayatı ve insanları olumsuz etkileyen Kovid-19 salgınında çalışmalarımızı dijital ortama taşıyarak yapay zekâ, endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm odaklı çalışmalara imza attık. 'Bilgi Ocakta Çevrimiçi Eğitim Platformu' ve onunla entegre ettiğimiz 'Kur’an Ocakta ve Odak 2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı' gençlerimize eğitim hayatlarında teknolojik kolaylıklar sundu. Bunların yanı sıra gençlerimizin Türk dünyasını yakından tanımalarına vesile olacak 'Ocaktabul' kutu oyunumuzu tasarladık. Gençlerimiz, arkadaş ve aile ortamlarında hem sosyalleşme fırsat bulmuş oldular hem de eğlenirken öğrendiler. Çocuklarımızın da sağlıklı bir zihin ile gelişmesi için 'Türk Büyükleri Okuma Serileri 1 ve 2’yi çıkardık. Bu vesileyle şanlı tarihimizin altın sayfalarındaki büyük şahsiyetlerimizi daha yakından tanıtarak, kitap okuma alışkanlıklarının gelişmesine yardımcı olmaya çalıştık. Daha sonra bu kitaplarımızı sesli kitap ve çizgi animasyon olarak da hizmete sunduk. 'Türk Büyükleri Okuma Serileri’nin 3'üncüsünü de çok yakında çıkarmış olacağız. Gelecekte öngörülen gıda kıtlığı ve sağlıksız yiyecekler tehlikesine yönelik 'Permakültür/Sürdürülebilir Tarım' projemizi kamuoyuyla paylaştık. Bu konudaki eğitim ve uygulamalarımız hem dijital ortamda hem de il ve ilçe Ocaklarımızda devam ediyor. Ülkü Ocakları olarak hazırladığımız 'İklim Krizi ve Türkiye Raporu' büyük takdir toplarken, 'Paris İklim Anlaşması’nın TBMM’de onaylaması da sorunun önemine işaret etmektedir.
Kıymetli ülküdaşlarım;
2021 yılının bizi en çok mutlu eden olaylarından biri de Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan’ın üye, Macaristan ve Türkmenistan’ın gözlemci bulunduğu Türk Konseyi’nin, 12 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da 8'inci Zirvesi'ni gerçekleştirerek adını 'Türk Devletleri Teşkilatı' olarak değiştirmesi olmuştur. Can Azerbaycan’ın, 30 yıllık Ermeni işgali sonrası Karabağ’da elde ettiği zafer bizi ne denli gururlandırmışsa Türk Devletleri Teşkilatı ismi de o derece gururlandırmış, mutlu etmiştir. Alınan bu karar; Türk dünyası adına, Türk birliği adına büyük bir adım, 'Türk cihan hâkimiyeti mefkûremizin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Türkiye’nin, bölücü terörle mücadelesinde büyük yararlar sağlayan, Karabağ Savaşı’nda göğsümüzü kabartan İHA ve SİHA’dan sonra Turbofan motorlu insansız savaş uçağı Muharip İnsansız Uçak Sisteminin (MİUS) tasarım ve geliştirme çalışmalarını sürdüren BAYKAR’ı ve kıymetli yöneticilerini tebrik ediyorum. Türkiye’nin, yurt içinde ve dışında terörün belini kırması, teröre destek verenleri yargı önüne çıkarması, Irak ve Suriye’de terör koridoruna izin vermemesi, Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan için mücadele etmesi, Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulması, millî çıkarlar doğrultusunda Libya’da bulunması, kendi millî silahlarını üretmesi emperyalistlerin tepkisini çekmiştir. Türkiye’nin bu şahlanışından ve tam bağımsızlık yürüyüşünden rahatsız olan küresel çeteler, ekonomi kartını ortaya koyarak akıllarınca Türkiye üzerinden hesap yapmaya kalkmıştır. Suriye, Irak, Libya, Mavi Vatan ve Karabağ’daki kazanımlarımızı dövizle püskürtmenin arayışındalar. Dik duruşumuzu, egemenlik haklarımızı kahramanca savunmamızı dövizle engellemeye çalışıyorlar. Türkiye buna boyun eğmeyecek, kutlu yürüyüşünden asla geri dönmeyecektir. Geride bıraktığımız 2021 yılında Türk sporcularının başarılarına da şahit olduk. 'Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcularının başarıları bizleri gururlandırdı. Ülkemizin olimpiyat tarihinde en fazla madalya kazandığı Tokyo 2020’de 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 13 madalya kazandıran sporcularımızı ve farklı tarihlerdeki çeşitli spor müsabakalarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden tüm sporcularımızı tekraren tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam âleminin, kültür ve gönül coğrafyamızın yeni yılını kutluyorum. Cenabıallah’tan sağlıklı, huzurlu, bol bereketli bir yıl niyaz ediyor, 2022 yılının hayırlar getirmesini temenni ediyorum."