Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: KURULTAYIMIZ, DOSTA GÜVEN ZALİME KORKU SALARAK BÜYÜK BİR SES GETİRDİ

22 Aralık 2021 10:35
Okunma
235
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım:  KURULTAYIMIZ, DOSTA GÜVEN ZALİME KORKU SALARAK BÜYÜK BİR SES GETİRDİ

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım:
KURULTAYIMIZ, DOSTA GÜVEN ZALİME KORKU SALARAK BÜYÜK BİR SES GETİRDİ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ankara’da 9 Ekim 2021 Cumartesi günü görkemli bir şekilde gerçekleştirilen “Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nın dosta düşmana korku salarak büyük bir ses getirdiğini bildirdi.
Yıldırım, “Türk Gençliği Büyük Kurultayı çok görkemli geçti. 100 bini aşkın Ülküdaşımız büyük bir disiplin içinde katılım sağladı. Birbirinden kıymetli sanatçılarımız sahne aldı. Ve tabii Bilge Lider’imiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, kurultayımızı şereflendirdiği gibi Ülkü Ocaklarından övgüyle ve gururla bahsetmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti.” Dedi.
Kurultayda da görüldüğü gibi Türk gençliğinin merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in içinde, Bilge Lider Devlet Bahçeli’nin emrinde dimdik ayakta ve 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonuna sahip çıktığını kaydeden Yıldırım, “Lider’imizin ‘Bir daha dünyaya gelsem bin defa Ülkü Ocaklarına giderdim.’ sözleri biz Ülkü Ocaklıların göğsünü kabartmıştır. Bu söz, Ülkü Ocaklılar için bir şeref nişanesi olmuştur. Türk gençliği, Bilge Lideri’yle ne kadar gurur duysa azdır. Ne mutlu bizlere ki, Liderimizin bu denli övgü dolu sözlerine muhatap olabildik.” ifadesine yer verdi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, dergimize verdiği röportajla hem Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nı değerlendirdi hem de çalışmaları ve önümüzdeki döneme ilişkin projeleri hakkında bilgi verdi.
Yıldırım, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Her şart altında Ülkücü Türk Gençliği, Bilge Lider’inin yanındadır. Hareketimizin içine nifak sokmaya, birliğimizi bozmaya, bizleri ayrıştırmaya çalışan kişi ve gruplara karşı da gerekli cevabı en net ve sert şekilde vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Onun izinden gitmek ve emrinde olmak Ülkücü Türk gençliği adına boynumuzun borcudur.” dedi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a yönelttiğimiz sorular ve cevapları şöyle:
Sayın Genel Başkan, öncelikle size kıymetli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Ülkü Ocakları olarak, 9 Ekim 2021’de Ankara Kapalı Spor Salonu’nda 100 bini aşkın kişinin katılımıyla “Türk Gençliği Büyük Kurultayı” gerçekleştirdiniz. Böylesine görkemli bir kurultay için sizi kutluyoruz. Bu kurultayla sanırım hem Türkiye hem de dünya kamuoyuna bir mesaj da vermek istediniz. Özellikle Ülkü Ocaklarına yönelik algı operasyonlarının yoğunlaştığı bir dönemde... Neler söylemek istersiniz?
Öncelikle ilginiz için ben teşekkür ediyorum ve sizlere yayın hayatınızda başarılar diliyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi, Türk Gençliği Büyük Kurultayı çok görkemli geçti. 100 bini aşkın Ülküdaşımız büyük bir disiplin içinde katılım sağladı. Birbirinden kıymetli sanatçılarımız sahne aldı. Ve tabii Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, kurultayımızı şereflendirdiği gibi Ülkü Ocaklarından övgüyle ve gururla bahsetmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Türk Gençliği Büyük Kurultayı’mız, dosta güven zalime korku salarak büyük bir ses getirdi. Özellikle pandemi koşullarında böylesine büyük bir organizasyona imza atmak kolay değildi. Hamdolsun, bir büyük organizasyondan daha alnımızın akıyla çıkmayı başardık.  Kamuoyunun malumu olduğu üzere; özellikle yurt içinde uzun bir süredir Ülkü Ocaklarına yönelik organize bir saldırı vardı. PKK/FETÖ ve marjinal solun terör yanlısı grupları Ülkü Ocaklarına ve Milliyetçi Hareket Partisine karşı sürekli kara propaganda yürütüyor. Buna, bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte Amerika da eklendi. Özellikle ABD Temsilciler Meclisi’nin, Ülkü Ocaklarını terörle yan yana anmaya çalışması akla mantığa aykırıdır. Ülkü Ocakları, Lider’imiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin emrinde Türk gençliğinin bilimde, kültürde, sanatta kısaca hayatın her alanında gelişmesi, güçlenmesi için gayret etmekte, dikkat çeken çalışmalara imza atmaktadır. Türk Gençliği Büyük Kurultayı, Ülkü Ocakları üzerinden kara propaganda yürüten şer odaklarına, bölücülere, emperyalizmin yerli işbirlikçilerine en güzel cevap olmuştur. Kurultayımız, Ülkü Ocaklarını terörle anmaya çalışan, iki yüzlü Avrupa’ya ve ABD’ye âdeta bir meydan okumadır. Çünkü görülmüştür ki; Türk gençliği Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş’in izinde, Bilge Lider’imiz Devlet Bahçeli’nin emrinde dimdik ayaktadır ve 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonuna sahip çıkmaktadır. Kurultayımızda ki o duruş vesileyle de akıllarımıza Harbiye Marşı’ndaki anlamlı sözler geldi;
Şahikalar üstünde meydan okur bu erler,
Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler,
Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti,
Tarihlere sorun ki bize "Ölmez Türk" derler.
KURULTAYIMIZ, TÜRK KAMUOYUNDA BÜYÜK SES GETİRDİ
Türk Gençliği Büyük Kurultayı sonrası muhtemelen tebrik telefon ve mesajları aldınız. Kısaca bahseder misiniz?
Kurultayımız, Türk kamuoyunda büyük ses getirdi. Çok sayıda tebrik telefonu ve mesajı aldık. Haliyle biraz da gururlandık. Elbette sadece Türkiye’den değil gönül ve kültür coğrafyamızda yaşayan soydaşlarımızdan, Ülküdaşlarımızdan da çok sayıda kutlama mesajı aldık. Bu başarı hepimizin, Milliyetçi-Ülkücü Hareketin bir başarısıdır. Bu vesileyle başta Ülkü Ocaklarımızın il ve ilçe teşkilatları olmak üzere emeği geçen Ülküdaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bilge Liderimizin, katılımlarıyla kurultayımızı şereflendirmesi ve Ülkü Ocaklarına yönelik yapmış olduğu övgü dolu sözler mutluluğumuzu ve azmimizi arttırdı. Ülkü Ocaklarına yönelik gerek yurt içinden gerekse yurt dışından yapılan kirli algı operasyonlarına karşı da güzel bir yanıt verdiğimizi düşünüyorum.
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey’in, Meclis Grup Toplantısında ve Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda Ülkü Ocaklarına yönelik yaptığı konuşmayla ilgili neler söylemek istersiniz?
Öncelikle Bilge Lider’imiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’ye, kurultayımızı şereflendirdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Hem teşrifleri hem de Ülkü Ocaklarına yönelik kıymetli sözleri bizleri son derece mutlu etti. Liderimiz, bizim için bir kutup yıldızıdır. Ömrünü merhum Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş ile Milliyetçi-Ülkücü Harekete vermiş bir sadakat abidesi, muhteşem bir adanmışlık örneğidir. Onun Ülkü Ocaklarına yönelik övgü dolu sözleri bizler için bir şeref nişanesidir. Liderimizin, “Ben, Ülkü Ocaklarında yetişmekten iftihar eden bir Genel Başkanım. Hayatım boyunca kalbimin ve fikrimin bir köşesinde Milliyetçi Hareket Partisini, diğer köşesinde Ülkü Ocaklarını bir sancak gibi taşıdım. Dünyaya bir kez daha gelsem, bin defa Ülkü Ocaklarına giderdim, yine Ülkücü Hareket’in bir ferdi olurdum.” şeklindeki sözleri Türk-İslam Ülküsü ’ne gönül vermiş milyonlarca Ülkücüyü gururlandırmıştır. Sayın Liderimizin Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda söylemiş olduğu “Ülkü Ocaklarından terörist değil, terörizmin can düşmanı çıkar. Ülkü Ocaklarında haydut değil, haydutlara dünyayı dar edecek inanmışlar yetişir.” sözleri ise dosta ve düşmana karşı bu konuda söylenecek en net, en güzel cevaptır. Saygıdeğer Genel Başkan’ımıza bu engin düşünceleri için milyonlarca Ülküdaşım adına şükranlarımı sunuyorum. Ülkü Ocaklarımızın ortaya koyduğu ve büyük takdir toplayan projelerin altında Bilge Lider’imizin bizlere olan desteği, güveni bulunmaktadır.

TÜRK GENÇLİĞİ, BİLGE LİDERİYLE NE KADAR GURUR DUYSA AZDIR
Sayın Bahçeli’nin, “Bir daha dünyaya gelsem bin defa Ülkü Ocaklarına giderdim ve Ülkücü Hareketin bir ferdi olurdum.” şeklindeki açıklaması Ülkücü Gençlik üzerinde nasıl bir etki oluşturdu?
Lider’imiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, Milliyetçi-Ülkücü Hareketin her kademesinde yer alarak, vatana-millete hizmet etmeyi yaşam biçimi hâline getirmiş örnek bir şahsiyettir. Lider’imizin “Bir daha dünyaya gelsem bin defa Ülkü Ocaklarına giderdim.” sözleri biz Ülkü Ocaklıların göğsünü kabartmıştır. Bu söz, Ülkü Ocaklılar için bir şeref nişanesi olmuştur. Türk gençliği, Bilge Lideriyle ne kadar gurur duysa azdır. Ne mutlu bizlere ki, Lider’imizin bu denli övgü dolu sözlerine muhatap olabildik.
Sayın Yıldırım, Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak siz de bu kurultayda anlamlı bir konuşma yaptınız. Konuşmanızda Türk ve dünya kamuoyuna ne gibi mesajlar vermeye çalıştınız?
Teşekkür ediyorum nazik düşünceleriniz için. Yaptığımız konuşmada Ülkücü Türk gençliğinin hissiyatlarına tercüman olmaya çalıştık. Özellikle son dönemlerde Ülkü Ocakları üzerinden Türk gençliğine yönelik algı operasyonu yapmaya çalışan şer odaklarına karşı 100 binden fazla ülküdaşımla birlikte Bilge Lider’imizin öncülüğünde kararlı ve dik duruşumuzu ortaya koyduk. 100 binden fazla Ülküdaşımızla kirli oyunları daima bozacağımızı bir kez daha belirttik. Oraya gelerek bu duruşu sergileyen Ülküdaşlarıma da ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Orada da haykırdığımız gibi “Ne Amerika ne Rusya ne Çin! Her şey Türklük için” şiarıyla hareket eden, düşünen, okuyan, araştıran bilgiyle donanmış, kalemiyle tarih yazacak olan Türk gençlimizin mesajı daima budur. Biz o gün tüm dünya Ülkücü Türk gençliğinin yıkılmaz bir kale, aşılmaz bir set, yenilmez bir güç olduğunu ortaya koyduk.
Siz hemen hemen her konuşmanızda “Bilge Lider’imizin izinde kararlılıkla yürüyeceğiz” mesajı veriyorsunuz. Elbette bunun bir nedeni olmalı...
Bilge Lider’imiz, ömrünü Milliyetçi-Ülkücü Harekete adamış, derin bir tecrübeye, yüksek bir bilgi birikimine, engin bir öngörüye, Anadolu insanının irfan ve ahlakına sahip, siyaseti millet için yapan ve siyasete bir ilke getiren devlet ve millet adamıdır. Adanmış bir Ülkücü, fenâ fi'd-devle ve'l-mille olmuş bir karakter ve dava adamıdır. Bilge Liderimizin özellikle Türk siyasetinde ortaya koyduğu “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayışı bu inanmışlığın tezahürüdür. Bu çerçevede onun takip ettiği siyasi çizgide şahsi ikballere, kasa ve masa arzularına yer yoktur. Sözleri devlet için, siyasi duruşu millet yararınadır. Bu sebeple bizler için bir kutup yıldızı, kutlu kervanımızın yolbaşçısıdır. Onun sözü sözümüz, baktığı yön yönümüzdür. Her şart altında Ülkücü Türk Gençliği, Bilge Lider’inin yanındadır. Hareketimizin içine nifak sokmaya, birliğimizi bozmaya, bizleri ayrıştırmaya çalışan kişi ve gruplara karşı da gerekli cevabı en net ve sert şekilde vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Onun izinden gitmek ve emrinde olmak Ülkücü Türk gençliği adına boynumuzun borcudur. Türk milletinin refahına, Türk dünyasının huzuruna, millî değerlerimizin uğruna; hesapçıların, çıkarcıların ve iş birlikçilerin oyunlarını bozmak için daima kararlı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz ve bu duruşumuz son nefesimize kadar sürecektir.
ÜLKÜCÜLER ODUN GİBİ DEĞİL, PIRLANTA GİBİ SERTTİR
Siz dünyanın en büyük ve en güçlü gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları Genel Başkanısınız. Böylesine önemli ve etkili bir görevi yapmak sizde ne gibi duygular oluşturuyor ve size ne tür sorumluluklar yüklüyor?
Böylesine kutsal bir vazifeyi yapmak bizim için büyük bir şereftir. Ancak bu makam bizlere, Başbuğ’umuzdan, şehitlerimizden ve Türk-İslam Ülküsü uğruna çile çekmiş, bedel ödemiş gazilerimizden bir emanettir. Yani mesuliyetimizin farkındayız ve aldığımız bu kutlu sancağı, ülküdaşlarımızla birlikte daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şanlı tarihimize ve ecdadımıza layık olmak bizim asli vazifelerimizdendir. Bilge Lider’imizin bize olan güvenini boşa çıkarmamak, Milliyetçi-Ülkücü Harekete layıkıyla hizmet edebilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Davamızın büyüklerinden merhum Dündar Taşer “Ülkücüler doğası gereği serttirler; ama odun gibi değil, pırlanta gibi.” demişti. Taşer’in ifade ettiği gibi hakikaten pırlanta gibi, mert bir Ülkücü gençliğimiz var. Başbuğ’umuzun ifade ettiği gibi “Her biri birer Türk bayrağı.” olan Ülküdaşlarımızla tarihin ve davamızın bizlere yüklediği sorumluluk şuuruyla 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonunu gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz.
Sayın Yıldırım, 2023 yılında Cumhuriyet’imizin 100. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayacağız. Siz, 2023’e nasıl bir Ülkücü ve Milliyetçi Gençlik Hareketi ile girmeyi planlıyorsunuz? Bu konuyla ilgili ne gibi çalışmalar ve hazırlıklar yapıyorsunuz?
Bildiğiniz üzere dünyada bir Kovid-19 salgını var. Salgın dolayısıyla dünya genelinde dijitalleşme, sosyal medyayı kullanım oranı vs. de bir artış söz konusudur. Değişen bu şartlara ayak uydurarak çalışmalarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştirmeye özen gösterdik. Örneğin; Bilgi Ocakta çevrim içi eğitim platformu ve onunla entegre ettiğimiz Kur’an Ocakta ve Odak2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı gençlerimize teknolojik manada ve eğitim hayatlarında kolaylıklar sundu. Bunların yanı sıra gençlerimizin Türk dünyasını yakından tanımalarına vesile olacak ‘Ocakta Bul’ kutu oyunumuzu tasarladık. Gençlerimiz, hem arkadaş/aile ortamlarında birlikte sosyalleşmeye fırsat bulmuş oldular hem de eğlenirken öğrendiler. Çocuklarımızın da sağlıklı bir zihin ile gelişmesi için ‘Türk Büyükleri Okuma Serileri 1 ve 2’yi çıkarttık, 3.’sünü de çok yakın bir zamanda yayınlamış olacağız. Bu vesileyle şanlı tarihimizin altın sayfalarındaki büyük şahsiyetlerimizi daha yakından tanıyarak, kitap okuma alışkanlıklarının gelişmesine yardımcı olmaya çalıştık. Daha sonra bu kitaplarımızı sesli kitap ve çizgi animasyon olarak da hizmete sunduk. Ayrıca üzerinde durduğumuz bir başka geleceğe dönük, gündelik yaşam çalışmamız mevcut. Permakültür çalışmamızı, gelecekte öngörülen gıda kıtlığı, sağlıksız vücutlar gibi birçok tehlikeye yönelik başlatmış bulunduk. Uygulaması oldukça kolay bu proje ile Türk gençliğinin tarım ve hayvancılık konusunda bilgi sahibi olmasına, doğal ve sağlıklı yaşam kültürünü nesiller boyu aktarmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bu projede de eğitimlerimiz ve uygulamalarımız hem dijital ortamda hem de il ve ilçe ocaklarımızda devam ediyor. Tabii üzerinde çalıştığımız, geliştirdiğimiz birçok proje ve çalışmamız mevcut. Bunları ilerleyen günlerde Türk gençliğinin hizmetine sunmuş olacağız. Türk gençliği için sürdürdüğümüz çalışmaların, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük pay sahibi olacağını ümit ediyoruz.