ÜLKÜCÜLERDEN BAŞBUĞ VE ATA’YA ZİYARET

06 Ağustos 2014 12:38
Okunma
1231
ÜLKÜCÜLERDEN BAŞBUĞ VE ATAYA ZİYARET

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve beraberinde bulunan binlerce Ülkücü, Başbuğ Alpaslan Türkeş ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret etti.
Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki anıt mezarına gelen Kılavuz ve beraberindekiler, dua ettikten sonra kabre çiçekler bıraktı.
Daha sonra Anıtkabir'e geçen Kılavuz ve Ülkücüler, Anıtkabir avlusunu doldurdu. Kılavuz'un, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Anıtkabir’in avlusunda toplanan gençler, İstiklal Marşı okudu ve bir süre tekbir getirdi.
Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kılavuz, deftere şunları yazdı:
"Ülkücü Türk gençleri olarak Alparslan’ın adanmışlığı, Fatih’in inanmışlığı ve kuva-yı milliye iradesi ile 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde bir kez daha Ata’mızın manevi huzurunda bulunmaktayız. Büyük Türk milliyetçisi yüce Atatürk gibi biz Ülkücülerin de Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancı tamdır. Bu mukaddes ülküyü gerçekleştirene kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimize bir kez daha ant içeriz."
Grup ziyaretin ardından, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü 2. Türk Gençlik Kurultayı"nın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonuna Anıt Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Hipodrom Caddesi güzergâhından yürüdü. Yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atarak tekbir getiren Ülkücüler, güzergâh boyunca çevredeki vatandaşlar tarafından alkışlandı.