THE'NİN YENİ GENEL BAŞKANI, MHP MDK ÜYESİ AV. CEMİL YAVUZ AKSU OLDU

21 Eylül 2021 12:21
Okunma
207
THENİN YENİ GENEL BAŞKANI, MHP MDK ÜYESİ AV. CEMİL YAVUZ AKSU OLDU

THE'NİN YENİ GENEL BAŞKANI, MHP MDK ÜYESİ AV. CEMİL YAVUZ AKSU OLDU
Türk Hukuk Enstitüsünün (THE) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü yapılan 22'nci Olağan Genel Kurulu sonucunda yeni Genel Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Üyesi Av. Cemil Yavuz Aksu oldu. Seçimlerde Genel Başkan Av. Cemil Yavuz Aksu seçilirken, yeni yönetim de belirlendi.
Yenimahalle semtindeki Alegria Business Hotel’de yapılan THE’nin 22’inci Genel Kuruluna MHP Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Bahadır Bumin Özarslan, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, il ve ilçe yöneticileri ile delegeler ve avukatlar katıldı. Genel Kurulda Divan Başkanlığına seçilen Dr. Özarslan, yaptığı genel kurulu açış konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulunan Özarslan, özetle şunları belirtti:
"Türk Hukuk Enstitüsü, 1977'den bugüne çalışmalarına devam etmiş, bundan sonra da devam edecektir. Enstitümüz, Ülkücü Hareketin en önemli umdelerinden biri olan devlet anlayışına da sonuna kadar bağlı bir sivil toplum kuruluşudur. Çünkü Ülkücü Hareketin temel ideolojik dayanağından biri de hukuk devleti anlayışı ve hukuka bağlılık şuurudur. Türk Hukuk Enstitüsü kurulduğu 1977 yılından itibaren sivil toplumda Ülkücü Hareketin teşkilatlanması anlamında hukuki ayağının teşkil edilmesi yolunda rahmetli Başbuğ'umuz merhum Alparslan Türkeş'in talimatlarıyla kurulmuş bir dernektir. Dolayısıyla sivil toplumun önemini bilen, sivil toplum kavramının aslında hayatın içindeki iktidar alanlarında ne kadar önemli olduğunu bilen bir hareketin mensuplarıyız ve bu çerçevede biz Ülkücü hukukçular olarak da bu kurumun bu misyonda kurulduğunu biliyoruz. Bu sebeple de hem rahmetli Başbuğ'umuzun emaneti hem de Genel Başkan'ımız, Lider’imiz Sayın Devlet Bahçeli'nin de üzerine titrediği bu kurumu ayakta tutacağız ve misyonundan saptırılmasına da izin vermeyeceğiz."
TOPER: THE OLARAK HEP GAYRET İÇİNDE OLMALIYIZ
Genel kurulda faaliyet ve denetim raporlarının okunup oylanmasının ardından kürsüye gelen Genel Başkan Av. Tarkan Toper, yaptığı kısa konuşmasında görev yaptığı döneme çalışmaları aktarırken özellikle pandemi sonrasında hiçbir şey yapamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi. Pandemi sonrası THE'nin yeni yönetimini yoğun bir temponun beklediğine dikkat çeken Toper, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yılına dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar çok önemli şeyler yaptı, bundan sonra da yapacaktır. Yargımız 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasında büyük yara aldı ama artık onları aşıyoruz. Türk Hukuk Enstitüsü olarak hep gayret içinde olmak mecburiyetindeyiz. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir yargı sistemi bu kaygıları kafamızda taşımamız lazım." dedi.
Toper'in konuşmasının ardından genel başkanlık ve yönetiminin seçimlerine geçildi. Açık oyla yapılan seçimlerde THE'nin yeni Genel Başkanı, MHP MDK Üyesi Av. Cemil Yavuz Aksu oldu.
AKSU: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ GÜÇLENDİRİLECEKTİR
Yeni Genel Başkan Av. Cemil Yavuz Aksu da yaptığı teşekkür konuşmasında şunları kaydetti:
"Görev süremiz boyunca Türk milliyetçiliği fikriyatı ve hareketimizin hafızası ile teamüllerine aykırı davranılmayacağı, buna riayet etmeyenlerle de aynı yolda yürümeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Görevini devraldığımız Başkan’ım, ağabeyim Tarkan Toper Bey ile birlikte fedakârca mesai harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bundan sonraki süreçte de onların tecrübelerinden yararlanmaya devam ederek Türk adalet sisteminin istenilen yere gelmesi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Görev alan, çalışmalarımıza katılan tüm arkadaşlarımızın Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş'in 'Türk töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk milletinin büyüklüğü böyle yükselecektir.' sözündeki şuurla hareket edeceğinden en ufak bir şüphe duymuyorum. Bildiğiniz üzere 1977 yılında cennetmekân Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş Bey'in talimatları doğrultusunda kurulan enstitümüz bugün Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ayrıca adında Türk ifadesinin kullanılmasına müsaade edilmiş olması da enstitümüzün önemini artırmaktadır. Türk Hukuk Enstitüsü çağlara damga vuran, Türk adalet anlayışına uygun bir sistem kurulması için katkıda bulunmayı şiar edinmiştir. Enstitümüz, kurulduğu günden bugüne temel değerlerimiz etrafında şekillenebilen millî ve manevi hassasiyetlere sahip, dünyayı Türk'ün gözünden okuyabilen hukukçuların birlikte çalışabileceği ortamın temini için tam 44 yıldır yılmadan mücadele vermektedir. Bize tarihî misyonumuz gereği ne pahasına olursa olsun millî devlet prensibimizi yansıtan ilk 4 maddeden asla vazgeçilmeyecek, Anayasa'nın her maddesinde Türk’ün sözü ihanet şebekesinin alnına mıh gibi çakılacaktır. Türk Hukuk Enstitüsü, Lideri’miz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in '2023 lider ülke Türkiye' vizyonuyla yeni bir anayasa yazımı konusundaki görüşleri doğrultusunda birleştirici ve kucaklayıcı şuurla hareket edecek, üstüne düşen görevleri her daim yerine getirecektir. Millî ideallerimiz doğrultusunda hedeflerimizden olan Turan fikriyatının çerçevesinde Türk dünyasının bir çatı altında toplanması gerekir. Diğer Türk devletleri ile hukuk sistemlerinin elverdiği ölçüde entegre olunarak uyumlu çalışmalar yürütülecektir. Türk milliyetçilerinin görüşlerinin karşılık bulması adına çalışmalar yapılacaktır. Birlik ve beraberliğimiz güçlendirilecektir."