SEMİH YALÇIN: MHP'NİN SİYASET ANLAYIŞI, BU ÜLKEDE BİRLİK VE KARDEŞLİK HUKUKUNUN GARANTİ BELGESİDİR

24 Ağustos 2021 14:59
Okunma
250
SEMİH YALÇIN: MHPNİN SİYASET ANLAYIŞI, BU ÜLKEDE BİRLİK VE KARDEŞLİK HUKUKUNUN GARANTİ BELGESİDİR

SEMİH YALÇIN: MHP'NİN SİYASET ANLAYIŞI, BU ÜLKEDE BİRLİK VE KARDEŞLİK HUKUKUNUN GARANTİ BELGESİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, "MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, şer ittifakının ve özellikle de HDP güruhunun ipliğini pazara çıkarınca Pervin Buldan telaşlanıp savcıları göreve çağırmış. Ahmet Şık’ın yaptığı gibi, o da yanlış adrese başvurmuş." dedi.
Yalçın, İzmir'de HDP binasına yönelik saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar sebebiyle Pervin Buldan'a sert tepki gösterdi. Yalçın, resmî Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:
"Sayın Devlet Bahçeli son açıklamasında şer cephesinin ipliğini pazara çıkarmakla kalmadı. Bunların amaçlarına ulaşmak için kullanmayacakları sapık yöntem, başvurmayacakları iğrenç yol, denemeyecekleri çirkin provokasyon olmadığını da ortaya koydu. Boşuna çabalamayın; Türk milleti olgundur ve feraset sahibidir, bu ucuz tezgâhlara kolunu kaptırmaz. Kaşınmaya ve deşilmeye çalışılan hassasiyetlerini ayrılık pazarına düşürmez. HDP’li Pervin Buldan, İzmir saldırısı ile ilgili MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin katil ile dil birliği yaptığını ve katliamı açıkça üstlendiğini iddia ediyor. PKK muhibbi, buna senin saçlarında raks eden Kandil bitleri bile güler. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, şer ittifakının ve özellikle de HDP güruhunun ipliğini pazara çıkarınca Pervin Buldan telaşlanıp savcıları göreve çağırmış. Ahmet Şık’ın yaptığı gibi, o da yanlış adrese başvurmuş. Liderimizi Cumhuriyet’inin savcılarına değil; kucağına oturdukları Biden’a, sırtlarını dayadıkları Pentagon’a şikâyet etmeliydiler. Modası geçmiş CIA düzenbazlıklarıyla, Beyaz Saray tezgâhlarıyla MHP’yi ve Cumhur İttifakını yıpratma çabasındaki şer cephesinin hesabı yanlış. MHP’nin insan ve siyaset anlayışını idrak etmek için her şeyden önce mertlik gerekir. MHP’nin fikir ve ilkeleriyle siyaset anlayışı, bu ülkede birlik ve kardeşlik hukukunun garanti belgesidir. Beka ve egemenliğimizin tapusu; Türk milliyetçilerinin ahlak, vicdan ve hakkaniyetle süslenmiş tertemiz yüreklerinde saklıdır. MHP ve Ülkücü Hareketin bütün Türk toplumunu sevgiyle kucaklayan insan felsefesi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin sigortasıdır."
MHP LİDERİNİ SUSTURMAK SENİN HADDİNE Mİ DÜŞMÜŞ?
Yalçın, yine resmî Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada Eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'i sert dille eleştirirken, şunları ifade etti:
"- HDPKK’lı Sebahat Tuncel, açıklamalarından tir tir titrediği MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye dil uzatmış. MHP Lideri’ni susturmak senin haddine mi düşmüş müsilaj ağızlı militan!
- Arslan kükrediğinde çakalların yüreğine elbette korku düşer. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli kamu vicdanının gür sesi, Türk milletinin varlık refleksidir. MHP’nin susması, kardeşlik ikliminin ve sosyal barışın yok olması demektir. İstikrarsızlık, kaos ve bölünme demektir.
- MHP, kıyamete kadar bekamızın güvencesi ve Türk demokrasisinin emniyet supabı olarak kalacaktır."
İP MÜDİRESİ, SİYASİ MÜSİLAJ ÜRETEN TEK HÜCRELİ CANLI GİBİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Türk milletinin,  Zillet İttifakına "tam kapanma" vermek üzere beklediğini belirtti.
İP Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında yaptığı, MHP'ye yönelik sözlerine sert tepki gösteren Yalçın, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"İP Müdiresi Akşener, bugün yine Meclis kürsüsünden esip gürlemiş; partimiz yönelik mesnetsiz iddia ve suçlamalarına yenilerini eklemiş. Kanal İstanbul Projesi’ne verdiğimiz destekten dolayı partimizi utanmazlıkla ve vicdansızlıkla suçlamış. İP Müdiresi Meral Akşener, milletin apaçık mesajını görmezden geliyor. Çıktığı kürsüden öteye beriye pişkin ve hicapsız bir suratla efelenmeye devam ediyor. Dırar Mescidi ile Salihler Camisi arasında omuz düşüren abdestsiz ve destursuz külhan misali, kürsüleri yumruklayan Müdire; Türk milletinin en hassas olduğu değer ve inançları istismar etmekten geri durmamıştır. İP Müdiresi aynı tas aynı hamam… Aynası kirli, tarağının dişleri kırık… Siyasi gelişmelerden ibret almadığı anlaşılan Müdire Hanım’ın görmek istemediği şey; sadece halkın tepkisi değil, yüzünün de karası. İP Müdiresi, siyasi müsilaj üreten tek hücreli canlı gibi. Ülke ve milletin hayrına tek adım atmadığı gibi, ABD Başkanı Biden’ın daha seçilmeden muhalefete verdiği taktik doğrultusunda istikrar ve bekamızın kıyılarını kirletip Cumhur İttifakını durdurmaya çabalıyor. Siyasette salya, kriz, gerginlik ve kavga üretmekten başka marifeti olmayan zillet cephesinin 2023’te uğrayacağı hezimet bellidir. Aziz milletimiz zillet ittifakına 'tam kapanma' vermek üzere beklemektedir."
ZİLLET SENARYOSUNUN ADI: YALAN RÜZGÂRI
Semih Yalçın, Sosyal medya hesabından açıklamada, muhalefetin çözüm ve alternatif üretmek yerine ülkemizin dört yanında fitne çıkardığını kaydederek, CHP Genel Başkanı'nın da para hırsından dolayı "Varyemez Vakvak Amca"yı hatırlattığını bildirdi.
Semih Yalçın, şunları belirtti:
"CHP sözcüleriyle yancıları birer dizi film ya da tiyatro karakteri gibi… Zillet senaryosunun adı: Yalan Rüzgârı… Karakterlerin hepsinde kendi yalanlarına inanma hastalığı var: Mitomani... Zillet tımarhanesinde toplanmış bulunan kronik mitomanlar, demokrasinin belirleyici organı olan millet iradesi dururken politika yalanlarına sarılıp başka mahfilleri işaret ediyorlar. Yalan rüzgârlarının zillet tımarhanesine savurduğu siyaset hastalarının başını, kendisine 'demokrat amca' denilmesini isteyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çekiyor. Oysa Kılıçdaroğlu, para hırsı yüzünden başına gelmedik kalmayan çizgi roman karakteri 'Varyemez Vakvak Amca'yı hatırlatıyor. Çünkü kendisi, politik hırslarına kapılıp CHP’nin muhalefet ambarında biteviye inkâr, yalan ve iftira biriktiriyor. Bu arada zillet ittifakını saran 'gezen politikacı' anlayışı, çözüm ve alternatif üretmek yerine, ülkenin dört yanında 'yedi sarılı fitne' yumurtluyor. Bunların siyasi kanatları da uçmalarına yetmiyor ama bol bol gıdaklama ve efelenme sesleri duyuluyor."
"RİZE'DEKİ YÜKSEK DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA İRADESİ, HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR"
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Rize’de meydana gelen sel felaketi hakkında açıklama yaptı. Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:
"Rize’de meydana gelen sel felaketi, bütün Türkiye’yi olduğu gibi, bizleri de derin üzüntüye boğmuştur. Doğal afetlerin insan hayatını altüst ettiği böylesi zor günlerde milletimizin ortaya koyduğu yüksek dayanışma ve yardımlaşma iradesi, her türlü takdirin üzerindedir. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, incelemelerde bulunmak ve bölge halkının yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzere Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım’ın başkanlığında, Tokat Milletvekili Yücel Bulut, MYK Üyesi Afşin Birben, MYK Üyesi Musa Küçük, Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal’dan oluşan bir heyet görevlendirilmiştir. MHP heyetinde bulunan arkadaşlarımız, en kısa sürede bölgeye intikal edeceklerdir. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."