Ertuğrul MAT (Eski Parlamenter) BİR DOST DAHA CORONO’ YA KURBAN GİTTİ

04 Ağustos 2021 12:57
Okunma
217

Ertuğrul MAT (Eski Parlamenter)
BİR DOST DAHA CORONO’ YA KURBAN GİTTİ
“Demokrasi Yolunda Karınca Misali” adlı kitabımı neşreden Berikan Kitabevi’nin sahibi aziz dostum Cuma Ağca’yı da “corona”ya kurban verdik.
Berikan Yayınevi, daha çok ilmî yayınlar yapar, üniversite hocalarına kucak açar.
Berikan Yayınevi, “Demokrasi Yolunda Karınca Misali”yle birlikte Türk Parlamenterleri Vakfının (TÜPAV) “Vakıf Sohbetleri”ni ve rahmetli Atiye Keskin Kubanlı’nın son eseri olan “Bir Papaz’ın Hatıra Defteri- Mavi Baba” yı da yayımlamıştı.
Cuma Bey, Cuma Bey’in eşi ve oğluyla, çalışanları Biçer ve Evin Beylerle orası bizim yayınevimiz olmuştu. Öyle olmaya da devam edecek. İnşallah Atiye Hanım’ın 50 yıl evvel basılmış “Kader Köprüsü” ve “Cezayir Mektupları” adlı romanlarını bugünün teknolojisi ile yeniden Berikan Yayınevi basacak.
Yine Atiye Keskin Hanım’ın yarım kalan ve tanık olduğu “Batı Sahra” ve Polisario’nun özgürlük mücadelesini anlattığı “Cezayir’den Geliyorum” başlıklı notlarını, benim, “Demokrasi Yolunda Karıncanın Göz Yaşları” başlığında topladığım makalelerimden bir bölümünü yine Berikan Yayınevi’nde yayımlayacağız. Orası artık bize emanet. Bütün bunları hep Cuma Bey’i “hayır ve rahmetle” anarak yapacağız.
Allah rahmet eylesin. Ailesine ve çalışma arkadaşları olan dostlarıma baş sağlığı dilerim.