Prof. Dr. Temel ÇALIK CUMA DOSTUMUN ARDINDAN

04 Ağustos 2021 12:34
Okunma
210

Prof. Dr. Temel ÇALIK
CUMA DOSTUMUN ARDINDAN
Yazmak bu kadar zor mu?  Yıllardır yazıyorum, fakat bu yazıyı yazmak kadar zorlandığımı hatırlamıyorum. Belki, Cuma dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsü, belki onu en iyi şekilde anlatabilme arzusu, belki de yazacaklarımın eksik kalacağı telaşı.
Hayat mücadelemiz, iş telaşı, aş telaşı, geçim telaşı derken, yuvarlanıp gideriz hayatın içinde. Dostlarımızla, arkadaşlarımızla, sevdiklerimizle ve yakınlarımızla paylaştığımız yıllar su gibi akıp gider... Gün olur ki, onlardan birinin hayatımızdan eksildiği haberini alırız. Yaşamak, dost ve sevdiklerimizle beraber olmak ne kadar güzelse, ölüm ve sevdiklerimizden ayrılmak da o kadar acı verir bize. Bir ölçüde paylaştıkça azalır. Acılarımız, üzüntülerimiz, kederlerimiz, elemlerimiz. Bende bu nedenle paylaşıyorum bu ayrılığı bütün dostlarla, sevdiklerimizle, milliyetçi-Ülkücü camia ve Türk milletiyle. Kalbi, insan sevgisi ile dolu bir kişi idi Cuma kardeşimiz. Sevgi ve saygı yüreğinden hiç eksik olmayan duygulardı. Bu duyguları her zaman hayatının vazgeçilmezleri olarak uygulardı. 1993 yılında Berikan Yayınevi’ni kuran Cuma Ağca’yı, 2015 yılında kendisiyle yapılan bir söyleşide kullandığı şu ifadeler daha iyi tanımamıza yardımcı olacağı kanaatindeyim:
“Yayıncılık sektöründe Türk kültürüne ve Türk milliyetçiliğine hizmeti esas alan Berikan Yayınevi, milliyetçi-Ülkücü çizgide faaliyet göstermektedir. 12 Eylül Askerî Darbesi’nden sonra Milliyetçi Ülkücü Hareketin yaşadığı geçici duraklama döneminden sıyrılmak ve yeniden silkinmek için verdiği mücadeleye kültürel platformda naçizane katkıda bulunmak üzere yola çıktık. Fikrî ve kültürel anlamda camiamızın beslendiği kaynakların kurumaması ve sahip olduğu birikimin 21. yüzyıla taşınıp zenginleştirilmesi karıca kararınca, gücümüz yettiğince çaba gösteriyoruz.”
Türk kültürüne, Türk milliyetçiliğine dolayısıyla Türk milletine hizmet etmekten hiç geri durmamış ve çok önemli hizmetler etmiştir Cuma kardeşimiz. Gerek insan sevgisi ile dolu olan yüreği ve gönül adamlığı, gerekse Türk kültürüne kalıcı hizmetleri ve kazandırdıkları ile gönüllerde ve kalplerde sonsuza kadar yaşayacaktır.  Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun inşallah.