Av. Dr. Ahmet Korhan MASTI (MHP MDK Üyesi) Taziye Yazısı

04 Ağustos 2021 12:31
Okunma
247
Av. Dr. Ahmet Korhan MASTI (MHP MDK Üyesi) Taziye Yazısı

Av. Dr. Ahmet Korhan MASTI (MHP MDK Üyesi)
Erdi aşın taturgan
Yavlak yağığ kaçurgan
Oğrak süsin kaytargan
Bastı ölüm ahtaru*
Dava arkadaşım, büyük bir ülkünün peşinde giderken tanıştığım, samimiyetini her zaman hissettiğim dostum Cuma Ağca’yı Kovid-19 illetine şehit verdik. Bir yaprak kıpırdasa sonbahar rüzgârında, bir ağaç tomurcuk açsa ilkbaharda, birkaç kar tanesi yüzüne çarpsa insan hatırlar kaybettiği canı. Bir can gidince geride kalanlar ne yapar! Onun yokluğuna nasıl alışılır, onun her zaman oturduğu sofrada, koltukta, sohbette yeri boş kalınca ne düşünür insan?
Ya yürekteki boşluk ve onun gelmeyeceğini bildiği hâlde hep onu özleyen yüreğe ne demeli! Nasıl susturur insan yürekteki özlemin sesini! Bu duygularla Cuma Bey’in aramızdan ayrılışının derin üzüntüsü içerisindeyim. Duygularımı anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığı bir andayım. Kıymetli davamızın fedakâr insanı, yol arkadaşı, hiçbir zaman dava arkadaşlarından yardımlarını esirgemeyen, onları yalnız bırakmayan bir insan olarak gönüllerimizdeki yeri daimdir.
Yeni Düşünce dergisi ile Türklük şuurunu aşılamayı hedef edinmiş, Türk milliyetçilerinin bu yolda ilerlemeleri için bir kapı açmıştır. Türk milliyetçileri açılan bu kapıyı kapatmayacak ve arkasından her gelene ışık olacaktır. Bizler çok kıymetli bir dava arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken merhumun adını unutmamalı, unutturmamalı ve yaşatmalıyız. “Bir düşünceyi değiştirebilen koca ülkeyi değiştirir.” anlayışıyla merhumun mirası olan Yeni Düşünce dergisinin ve dava için yaptığı fedakârlıkların onun bize emaneti olan Ahmet Deniz ve Recep Alp tarafından devam ettirileceğine inancım tamdır.
“İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn”
Cuma Ağca’ya Yüce Mevla’dan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah.
* (o konuklarına) Yemeğini tattıran,
kötü düşmanı kaçırtan
(ve) Oğrak ordusunu geri
püskürten (bir yiğit) idi.
Ölüm (onu yere) yıkarak bastırdı.