Gazeteci Yazar Dr. Veysi KAYIRAN YAYIN HAYATININ AKINCI BEYİNİ YİTİRDİK

04 Ağustos 2021 12:28
Okunma
239

Gazeteci Yazar  Dr. Veysi KAYIRAN
YAYIN HAYATININ AKINCI BEYİNİ YİTİRDİK
Cuma Ağca, 1990’lı ve 2000’li yılların zorlu yayın hayatında milliyetçi-Ülkücü camia için öncü ve akıncı rolü üstlenmiş bir kahramandı.
Önceleri bir ortaklıkla başlattığı Berikan Yayınevi’ni, sonraları tek başına ve âdeta insanüstü gayretle ayakta tutarak milliyetçi-Ülkücü Harekete hizmet eden başat yayın kuruluşu hâline getirdi.
Geçmişte Türk milliyetçiliği davasına katkıda bulunan bazı yayınevleri gerek ekonomik, gerekse siyasi ve konjonktürel sebeplerle farklı kulvarlara savruldu. Ancak Berikan Yayınevi onun cefakâr, vefakâr ve sadık ellerinde kutlu misyonundan sapmadan Milliyetçi-Ülkücü Hareketi temsil etmeyi sürdürdü.
Cuma Ağca; Türk kültürü, tarihi ve siyaseti başta olmak üzere çok çeşitli alanlarda kaleme alınmış iki bine yakın eserin basılıp okuyucuya ulaşmasını sağlayarak müthiş bir başarıya imza attı. “Kurgan Edebiyat, Devlet, Yeni Düşünce, Düşünce ve Tarih” dergileri onun muvaffakiyetinin büyüklüğünü gösteren diğer somut delillerdi.  
Cuma Ağca; yayınevi bünyesinde bir çekim gücü oluşturarak yazar, sanatçı, akademisyen ve siyasetçi aydınları aynı çatı altında birleştirdi. Buna rağmen alçak gönüllülüğünü, sadeliğini hep muhafaza etti.
O sadece işini iştiyakla yapan bir yayıncı değildi. Aynı zamanda davasına aşkla bağlı bir Ülkücü, ifa ettiği büyük hizmetin sınırlarını aşan koca yürekli bir gönül adamıydı.
Ruhu şad, mekânı cennet olsun.