Ahmet Yiğit YILDIRIM (Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı) BERİKAN YAYINEVİ’NİN YAŞATILMASI, CUMA AĞABEYİN HİZMET VE HATIRASINA BORCUMUZDUR

04 Ağustos 2021 12:09
Okunma
182
Ahmet Yiğit YILDIRIM (Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı) BERİKAN YAYINEVİNİN YAŞATILMASI, CUMA AĞABEYİN HİZMET VE HATIRASINA BORCUMUZDUR

Ahmet Yiğit YILDIRIM (Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı)
BERİKAN YAYINEVİ’NİN YAŞATILMASI, CUMA AĞABEYİN HİZMET VE HATIRASINA BORCUMUZDUR
Türk milliyetçiliği fikir hareketinin en önemli çalışma alanlarından birisi olan ve fikrî çalışmalarımızın daha geniş kitlelere duyurulabilmesi açısından çok müstesna bir yer tutmuş olan, Türk yayıncılığının önemli bir bayrak taşıyıcısını kaybetmiş bulunuyoruz. Ülkücü harekete edebiyat, tarih, sanat ve birçok farklı alanlarda eserler kazandırmış bulunan Berikan Yayınevi’nin sahibi merhum Cuma Ağca ağabeyin yapmış olduğu çalışmaları bu esastan dikkatle değerlendirmek gerekmektedir.
Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, Berikan Yayınevi’nin sahibi Ülküdaşımız Cuma Ağca ağabey, Ülkücü Hareket’in fikren, ilmen, kültürel ve siyaseten desteklenip beslenmesi için ömrü boyunca yayıncılık alanında fedakârca çalışmıştır. Camiamıza bıraktığı medya, kültür, sanat ve edebiyat alanında çalışmalar yapmış yayınevinin yaşatılması; yeni yazarlar ve eserlerin, Cuma ağabeyin emaneti olan Berikan Yayınevi’ne kazandırılması Cuma ağabeyin hizmet ve hatırasına borcumuzdur.
Cuma ağabeyin fedakârlığının ve çalışkanlığının, ardında bıraktığı yayın ve eserlerin, ömrünü bu kutlu davaya hizmet etmeye adamış Ülkücü Türk gençliğine örnek olmasını temenni ediyor; Cuma ağabeyin aziz hatırasını saygı ve rahmetle anıyorum.