Yayınevimizin Kurucusu ve Sahibi Cuma AĞCA, Bizlere Veda Edip Hakk'ın Rahmetine Kavuştu Acımız Çok Büyük Cuma Bey, Sizi Çok Özleyeceğiz

04 Ağustos 2021 11:30
Okunma
167
Yayınevimizin Kurucusu ve Sahibi Cuma AĞCA, Bizlere Veda Edip Hakkın Rahmetine Kavuştu Acımız Çok Büyük Cuma Bey, Sizi Çok Özleyeceğiz

Kurulduğu günden beri sayısız esere imza atan Türkiye’nin tanınmış ve köklü yayınevlerinden Berikan Yayınevi ile süreli yayınları “Devlet, Yeni Düşünce, Kurgan Edebiyat, Düşünce ve Tarih” dergilerinin Kurucusu ve Sahibi Cuma Ağca Bey,  hayatını kaybetti.
Bir süredir koronavirüs Kovid-19 tedavisi gören Cuma Ağca, GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü vefat etti. Cuma Ağca’nın cenazesi aynı gün Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınan ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 60 yaşında hayata gözlerini yuman 3 çocuk babası Cuma Ağca’nın vefatı ailesi, yakınları, sevenleri, çalışanları, iş dünyasının yanı sıra milliyetçi ve Ülkücü camiada da derin üzüntü yarattı.
Başta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere Genel Başkan Yardımcıları E. Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ile MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay dâhil milletvekilleri, MYK ve MDK üyeleri, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, partililer ile yayınevi dünyasından çok sayıda iş insan Cuma Ağca’nın eşi Sabiha Hanım, çocukları Ahmet Deniz, Recep Alp ve Bilge Aybüke Ağca’yı telefonla arayarak taziye dileklerini bildirdi. Cuma Ağca’nın vefatı sebebiyle sosyal medyadan da çok sayıda paylaşım yapıldı. Dergilerimizin yazarları ile bir kısım arkadaşları Cuma Bey’in vefatından dolayı duydukları üzüntülerini kaleme aldıkları duygusal içerikli kısa ve özlü yazılarla dile getirdi.