SEMİH YALYÇIN: DARBEYE TEŞEBBÜS EDENLERİN SON HÂLİNİ 15 TEMMUZ'DA GÖRDÜK

02 Temmuz 2021 11:47
Okunma
250
SEMİH YALYÇIN: DARBEYE TEŞEBBÜS EDENLERİN SON HÂLİNİ 15 TEMMUZDA GÖRDÜK

SEMİHYALYÇIN: DARBEYE TEŞEBBÜS EDENLERİN SON HÂLİNİ 15 TEMMUZ'DA GÖRDÜK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, 104 emekli amiralinsözde darbe bildirisine ilişkin resmî Twitter hesabı üzerinden yaptığıaçıklamada, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefetin birçok konuyu darbeyi teşvikiçin kullandığını belirten Yalçın,

"Kahraman Türk ordusu bu kışkırtmalaragelmez. Darbeler dönemi artık bir daha açılmamak üzere kapandı. Darbeyeteşebbüs edenlerin son hâlini 15 Temmuz 2016'da gördük. Herkes ayağını denkalsın." dedi.

Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"HDP ile ortaklığın köşeyesıkıştırdığı zillet cephesi, adım adım 2023'e ilerlerken, artık geride kalmışdarbe dönemlerinin atmosferini hazırlama ve gayrimeşru yollardan yönetimi elegeçirme çabasına girdi. Siyaset denizine düşenler, yılana sarıldı. Zilletcephesi panik ve çaresizlik hâlinde; daha önceki darbelerde olduğu gibi, birmüdahale veya vesayet rejimine gerekçe hazırlamaya çalışıyor. Andımız dâhil,birçok konu darbeyi teşvik için kullanılıyor. Erken seçim ve üçüncü ittifaktartışmalarıyla gündemi değiştirme gayretine bir de 104 sorumsuz tekaütamiralin darbeye davet açıklaması eklenince, pazılın parçaları tamamlandı.Kahraman Türk ordusu bu kışkırtmalara gelmez. Darbeler dönemi artık bir dahaaçılmamak üzere kapandı. Darbeye teşebbüs edenlerin son hâlini 15 Temmuz2016'da gördük. Herkes ayağını denk alsın. 104 emekli amiralin bildirisindesadece darbe iması yok. Aynı zamanda muhalefet sokağa çağırılarak iç savaşçığırtkanlığı yapılıyor. Cumhur İttifakı bu korkunç oyunu bozar. Arkasındamillet iradesi var. Okyanus ötesinden işaret aldığı anlaşılan 104 ehligaflet vedalalet; milletin birbirinin kanını akıtması pahasına, meşru hükümeti yasa dışıyolları ve sokak eylemlerini tahrikle işbaşından uzaklaştırmayıhedeflemektedir. Bu maceraperest tekaüt paşalar, devletimizin ve kahramanSilahlı Kuvvetlerimizin kendilerine tanıdığı payeleri hak etmemektedir. ÇünküTürk paşası olmadıklarını ama Amerikan maşası olduklarını göstermişlerdir.Çare, Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği gibi; nasıl 12Eylül zorbalarının apoletleri söküldüyse ibretiâlem için bu 104 mütegallibeninde apoletleri sökülmeli, emekli maaşları kesilmelidir."

ERTUĞRULKUMCUOĞLU, KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİR

Semih Yalçın, Eski Aydın MilletvekiliEmekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nintalimatıyla, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğinibildirdi.

Yalçın yaptığı açıklamada, "126 emeklibüyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisinde ismi yer alanpartimizin Eski Aydın Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, SayınGenel Başkan'ımızın talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disiplinesevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadesine yer verdi.

ALİBABACAN'IN NEFESİ DE ZEHİRLİ METAN GAZI GİBİ KOKUYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbulMilletvekili Semih Yalçın, sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamalardabulundu. Yalçın'ın açıklaması şu şekilde:

"CHP’nin gönüllü yancılarından AliBabacan da derde devadan gayrı her türlü mazarratın kaynadığı mikrosiyasetparçacığı partisini kriz çığırtkanlığı yaparak nemalandırma peşinde. GenelBaşkan’ımızın 2004 yılında Türk milletine yaptığı bir çağrıyı saptırmagayretinde. Babacan’ın iftira ufuneti saçan mülevves dili zillet cephesininMHP’ye karşı klasik FETÖ yöntemleriyle topyekûn saldırıya geçtiğinin bir başkagöstergesi. Lağım küreği misali pislik saçan dilini Sayın Genel Başkan'ımızauzatan Babacan’ın nefesi de zehirli metan gazı gibi kokuyor. Bu millet; ikikeçiyi güdemeyen, eleştirmekten ve bozgunculuk yapmaktan başka marifeti olmayansicilli bir güruhun temsilcilerini asla işbaşına getirmez. Cumhur İttifakınınalternatifi de yine Cumhur İttifakıdır. Mevcut sorunlara çözüm üretmek içinCumhur İttifakında ziyadesiyle akıl ve feraset, fazlasıyla birlik ve beraberlikruhu mevcut. Çaresizlik ambarında fırtına koparmaya çalışan zillet çetesinin veAli Babacan dâhil, darı düşleyen yancılarının ağzına tek tanesi düşmez. Gözleribürüyen kan, kini beslese de çaresizlikten sapır sapır dökülenlerin koynundakiaç bitleri doyurmaz. Fitne ve suni kriz tohumlarından nasiplenmek uğruna kanatçırpıp vaveyla koparan evcilleştirilmiş politika yancılarının, millet nezdindebit kadar değeri yok."