DEVLET BAHÇELİ'DEN, ANITKABİR VE ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN MEZARINA ZİYARET

02 Temmuz 2021 11:45
Okunma
262
DEVLET BAHÇELİDEN, ANITKABİR VE ALPARSLAN TÜRKEŞİN MEZARINA ZİYARET

DEVLETBAHÇELİ'DEN, ANITKABİR VE ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN MEZARINA ZİYARET


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, partisinin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayında MerkezYönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçilen üyelerle birlikteAnıtkabir'i ve Kurucu Genel Başkan merhum Alparslan Türkeş'in anıt mezarınıziyaret etti.

           Bahçeli ve beraberindeki MYK ile MDK üyeleri, Aslanlı Yol'dan yürüyerekAtatürk'ün mozolesine geldi. Bahçeli'nin mozoleye çelenk bırakmasının ardındansaygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misakmillî Kulesi'ne geçerek AnıtkabirÖzel Defteri'ni imzalayan Bahçeli, şunları yazdı:

"Devletimizin kurucusu, İstiklalSavaşı'mızın başkomutanı, ilk Cumhurbaşkanı'mız Aziz Atatürk, MHP 13'üncüOlağan Büyük Kurultayında seçilen MYK ve MDK üyeleriyle birlikte manevihuzurundayız. En büyük eserim dediğin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş ilkelerinebağlı şekilde muhafaza ve müdafaa azmimiz şartlar ne kadar ağır olursa olsunazalmayacak, zaafa uğramayacaktır. Bu husustaki irade ve güç kaynağımız elbettebüyük Türk milletidir. Açtığın yolda gösterdiğin hedeflerde, durmaksızın,yorulmaksızın ilerleme kararlığındayız. Nice zahmetlere göğüs gererek kurupbizlere emanet ettiğin Cumhuriyet'i, cumhurun muazzam birlik ve diriliş ruhuylayaşatma ve geleceğe taşıma mücadelemizi inanmışlıkla sürdüreceğiz. MHP,muhterem hatıralarını, kutlu fikir ve düşüncelerini her zaman sahiplenecek,milletimizin istiklal ve istikbal haklarını kahramanca savunacaktır. Buvesileyle 13'üncü Olağan Büyük Kurultayımızın ülkemize, milletimize ve Türksiyasetine yeni bir soluk, yeni bir heyecan, yeni bir ümit getirmesini temenniediyor. Zatıdevletlileri hürmetle rahmetle minnetle anıyorum. Ruhun şadolsun."

Bahçeli ile yeni MYK ve MDK üyeleri,Anıtkabir'in merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Anıtkabir'den MHP heyetiylebirlikte aynı otobüse binerek ayrılan Bahçeli, Alparslan Türkeş'in mezarınıziyaret etti. Bahçeli, burada okunan duanın ardından Türkeş'in mezarınakaranfil bırakarak su döktü. Bahçeli, daha sonra aynı otobüsle parti genelmerkezine gelerek, MYK ve MDK toplantısına başkanlık etti.

YENİYÖNETİMDE YER ALAN İSİMLER VE GÖREV DAĞILIMI ŞÖYLE

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayda seçilenMerkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerininkatılımıyla düzenlenen toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, MHP MYK'de görevalan isimler şu şekilde:

“Milliyetçi Hareket Partisi Merkez YönetimKurulunda yapılan seçim sonucunda; 1. Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel BaşkanYardımcılığına Sayın Edip Semih Yalçın, 2. Hukuk ve Seçim İşlerinden SorumluGenel Başkan Yardımcılığına Sayın Feti Yıldız, 3. Siyasi İşler, Parlamento veHükümet ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın MustafaKalaycı, 4. Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel BaşkanYardımcılığına Sayın İsmail Faruk Aksu, 5. Medya, Tanıtım ve Halklaİlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın İsmail Özdemir, 6. Maliİşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın Mevlüt Karakaya, 7. TürkDünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına SayınKâmil Aydın, 8. Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel BaşkanYardımcılığına Sayın İzzet Ulvi Yönter, 9. Yerel Yönetimlerden Sorumlu GenelBaşkan Yardımcılığına Sayın Sadir Durmaz, 10. Aile, Kadın ve Yan Kuruluşlardan SorumluGenel Başkan Yardımcılığına Sayın Pelin Yılık, 11. Mesleki ve Sivil ToplumKuruluşları ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sayın YaşarYıldırım, 12. Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu GenelBaşkan Yardımcılığına Sayın Filiz Kılıç, 13. Parti Genel Sekreterliğine Sayınİsmet Büyükataman, 14. İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu, Genel SekreterYardımcılığına Sayın Tamer Osmanağaoğlu, 15. Siyasi ve Sosyal İşler ileProtokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına ise Sayın BahadırBumin Özarslan seçilerek görev almışlardır.”

 

BAHÇELİ’YE 13’ÜNCÜOLAĞAN BÜYÜK KURULTAYIN MAKETİ HEDİYE EDİLDİ

Bu arada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye MHP’nin 13.Olağan Büyük Kurultayı’nın maketi hediye edildi.

MHP’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı koronavirüs salgınıönlemlerine uygun şekilde üst kurul delegeleri, belediye başkanları, ilçebaşkanları ve özel davetlilerin katılımıyla Ankara Kapalı Spor Salonu’nda 18Mart 2021 Perşembe günü gerçekleştirilmişti.

Bahçeli’nin kurultay esnasında yaptığı konuşmayla tarihe notdüştüğü anların maketi, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyyup Yıldız tarafındanMHP Lideri Bahçeli’ye takdim edildi. MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyyup Yıldızmaketin sunumunun yapıldığı anları sosyal medya hesabından “13’üncü OlağanBüyük Kurultayımızın maketini Sayın Genel Başkan’ımıza takdim ettik. KıymetliGenel Başkan’ımızdan çalışmalarımızdan ötürü tebrik ve takdirlerini almak bizigururlandırdığı gibi bundan sonraki çalışmalarımız için de güç verdi. Rabbimizbaşımızdan eksik eylemesin.” notuyla paylaştı.

 “MERHUM TÜRKEŞ BEY’İN İKİ BÜYÜK ESERİ OLAN MHPVE ÜLKÜ OCAKLARI EMİN ELLERDEDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, “Merhum Türkeş Bey’in iki büyük eseri olan MilliyetçiHareket Partisiyle Ülkü Ocakları emin ellerdedir, ehil yüreklere teslimdir,hiçbir fitne/fesat eğilimin tarihî duruşumuza ve ülkülerimizin onuruna zararvermesine fırsat verilmemektedir.” dedi.

Mesajında, “Partimizin kurucu Genel BaşkanıBaşbuğ’umuz Alparslan Türkeş Bey’i ebediyete irtihalinin 24. yıl dönümündehürmet ve rahmetle anıyoruz. KOVİD-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanansokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, maalesef bu sene de manevi görevimiziAnıtmezar’da gerçekleştirememenin hüznünü yaşıyoruz.” ifadesine yer verenBahçeli, şunları kaydetti:

“Merhum Türkeş Bey, inanmış bir dava adamı,Türk devlet ve siyaset hayatına derin izler bırakmış bir mücadele insanıdır.Fırtınalı yıllarda, çetin yollarda, zorlu şartlarda, sıkıntılı dönemlerdeülkesine ve ilkelerine cesaretle sahip çıkmış, duruşunu ve fikrî tutarlılığınıhiç bozmamıştır. Dünyadaki bütün atılımlar, yüreği milleti için yanıp tutuşan,cefa çeken ve inançlarını samimiyetle savunan, yüksek iradeye ve sarsılmaz azmesahip seçkin insanların liderliği altında başlamış ve başarılmıştır. Büyükdavaların çoğu, öncelikle, bu seçkin insanların omuzlarında taşınmış ve ancakonların heyecanıyla yoğrulduktan sonra tarihe ve insanlığa bir istikametçizebilmiştir. Bu açıdan bakıldığında, Türklük ülküsü ile Türk milliyetçiliğidavasının günümüze kadar uzanan şerefli geçmişindeki en önemli şahsiyetlerindenbirisi de hiç kuşkusuz merhum Türkeş Bey’dir. Türk milliyetçiliğinin çile vemücadeleyle geçen tarihinin çok önemli bir bölümüne yakından şahit olmuş, busürecin yaklaşık son elli yılına bizzat müdahil olarak, varlığı ile bumücadeleye farklı bir anlam kazandırmıştır. Bu itibarla seksen yıllık hayatınınbütün yönleriyle tanınmasının, bugün onun hatıra ve emanetleriyle yürüttüğümüzsiyasal mücadelemize, hatta Türk siyasetinin mana ve muhtevasına ayrı bir güç,özel bir anlam katacağı kanaatindeyim. Merhum Türkeş Bey’in iki büyük eseriolan Milliyetçi Hareket Partisiyle Ülkü Ocakları emin ellerdedir, ehilyüreklere teslimdir, hiçbir fitne/fesat eğilimin tarihî duruşumuza veülkülerimizin onuruna zarar vermesine fırsat verilmemektedir. MilliyetçiHareket Partisi bugün milletimizin gönlünde taht kurmuş, zaman içinde gücünegüç katmış, Türkiye karşıtlarının haricinde, taraflı tarafsız herkesin takdirinikazanmıştır. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacakiradesiyle kutlu varlığımız millete hizmet yolundan asla sapmayacaktır. Herzaman olduğu gibi Türk-İslam ülküsü güvence olmayı sürdürecektir.Milliyetçiler, ülke sorunlarını aşmanın yolunun, ayrılıkları derinleştirmek,kavgaları kızıştırmak, insanlarımızı birbirine düşürmek gibi sakıncalıyöntemlerle bulunamayacağını bilmektedir. Birlik, uzlaşma, hoşgörü, dayanışmave yardımlaşma ile huzur, refah, istikrar ve güçlü bir Türkiye’nin kapısıardına kadar aralanacaktır. Bize düşen görev, binbir emekle elde ettiğimizsiyasal kazanımlarımızı geriye döndürecek ve fikrî mücadelemizin hızınıyavaşlatacak tuzaklara dikkat etmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle,vefatının 24. yıl dönümünde merhum Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş Bey’e, ayrıcadava şehitlerimize, fâni hayattan göç etmiş değerli ÜlküdaşlarımızaCenabıallah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum.Ruhları şad, mekânları cennet olsundiyorum.”

 

BİLDİRİDEİMZASI BULUNAN AMİRALLERİN RÜTBELERİ SÖKÜLMELİDİR

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM BaşkanıMustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrasıbaşlayan tartışmalara ilişkin olarak 4 Nisan 2021 Pazar günü 103 emekliamiralin gece yarısı yayımladığı ortak bildiriye sert tepki gösterdi.Bildiride, “ Montrö Sözleşmesi’nin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesineneden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiğikanaatindeyiz." denilmişti.

Bahçeli, aynı gün sosyal medya hesabıTwitter üzerinden yaptığı açıklamada, şunları belirtti:

“103 emekli amiralin ortak imzalıyayımlamış oldukları anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçibildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddettiğinibelirterek, bu kapsamda partimizin görüşü olarak derhâl alınması gerekenönlemler şu şekildedir:

“Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısıservisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir.Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklananbildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır. Ayrıca 103vesayetçi amiralin imzasıyla yayımlanan bildirinin arkası ve önü kararlılıklaaraştırılmalı, bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tevsik ve tespit edilmelidir.Konu vatandır, konu demokrasidir, konu millî iradedir. Taviz veya gecikmeninbedeli hiç kuşkusuz ağır olacaktır.”

 

GÖZALTINAALINAN 14 EMEKLİ AMİRAL SERBEST BIRIKILDI

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da “103amiralden Montrö bildirisi” başlığı altında yayımlanan bildiriyle ilgilisoruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "04/04/2021tarihinde bazı İnternet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve'103 amiralden Montrö Bildirisi' başlığı altında yayımlandığı belirtilenaçıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti veyasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen soruşturma başlatılmıştır."denildi.

Soruşturma sonrası; Ergun Mengi, AtillaKezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, KadirSağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal, 5 Nisan sabahı gözaltınaalınmıştı. Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ise"yaş durumları" nedeniyle ifadeye çağrıldı. Emniyetteki sorgularınınardından adliyeye sevk edilen 14 emekli amiral daha sonra Ankara Nöbetçi 8’inciSulh Ceza Mahkemesi tarafından haklarında “yurt dışına ve bulundukları ildışına çıkış yasağı” konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AYMHUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDEN Mİ YANADIR, YOKSA BÖLÜCÜLÜĞÜN MÜ ŞAKŞAKÇISIDIR?

 

MHP Lideri Bahçeli, Yargıtay CumhuriyetBaşsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine (AYM)açılan davanın iadesine sert tepki göstererek, “AYM hukukun üstünlüğünden miyanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır?” diye sordu.

Bahçeli, sosyal medya hesabı Twitterüzerinden bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığıtarafından 17 Mart 2021 tarihinde, HDP’nin kapatılma istemiyle hazırlanıpAnayasa Mahkemesine sunulan iddianame usul eksikleri gerekçe gösterilerekanılan Başsavcılığa iade edilmiştir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezbütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı hâline gelen, Anayasa ve Siyasi PartilerYasası’nın ilgili maddeleri uyarınca hakkında temelli kapatılma talebi yapılanHDP, bu aşamada usul eksiklikler bahanesiyle zaman kazanmıştır. AnayasaMahkemesince görevlendirilen bir röportörün kısa süre içinde ekler hariç 608sayfadan oluşan ve 687 faili bulunan dava dosyasının ana muhtevasını nasıl vehangi ahlaki, fikrî ve hukuki müktesebatla incelediği muhakkak tartışılaraküzerinde durulması gereken bir muammadır. Anlaşılan odur ki, Türkiye’nin terörve bölücülükle mücadelesine Anayasa Mahkemesi duyarsız, ilgisiz ve açık aramesafelidir. Bahsi ileri sürülen eksikler veya usulü etkileyen açmazlarşühedaya nasıl anlatılacak, millî beka ve millî güvenlik mülahazalarıyla nasılbağdaşacaktır? Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksabölücülüğün mü şakşakçısıdır? Dağda elde edilen başarıların TBMM’de kaybınatahammülümüz asla olamayacaktır. HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesininde kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır. Nitekim AnayasaMahkemesinin iade kararı millî vicdanda hükümsüzdür, Türkiye’nin varoluşhaklarına sadece usul açısından değil, esastan da ileri düzeyde zararvermiştir. HDP, bir suç örgütü, bir terör maşası, organize bölücülükmarkasıdır. Hiçbir usul kaidesi bu gerçeği değiştiremeyecektir. AnayasaMahkemesinin, hazırlanan iddianameyi kabul ve tasdik etmesi için dosya içindesilahlı ve bombalı teröristleri görmesi mi lazımdır? Beklentimiz, Yargıtay CumhuriyetBaşsavcılığının, iddianameyi yeni baştan düzenleyip tekraren HDP’yi kapatmadavasını açmasıdır. Süreç kesinlikle uzamamalı, yeni bir hukuk cinayetinefırsat verilmemelidir. Milliyetçi Hareket Partisi gelişmeleri yakından takipedecek, hukuk kılıfı altına saklanmak isteyen, iç ve dış işgal cephesimarifetiyle korumaya alınan bölücülerle, teröristlerle, damgalı hainlerlesonuna kadar mücadele edecektir. Bu mücadele esasen bir hukuk, bir adalet, birtarih, bir millet hakkının savunma onurudur. “

 

MHP’YEFAŞİST DİYEN AĞIZ KİRLİ VE ZIRVA BİR AĞIZDIR

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Almanya'da Sol Partinin MHP hakkında verdiği soru önergesindeki çirkinifadelere sert tepki göstererek, “MHP’ye faşist diyen ağız kirli ve zırva birağızdır.” dedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bahçeli, şunları belirtti:

“Gün geçmiyor ki, partimizi hedefine alankaranlık söylemler şaibeli ve şüphelerin odağı hâline gelmiş çevrelertarafından ortaya atılmamış olsun! Milliyetçi Hareket Partisiyle Cumhurİttifakının güçlü varlığı iç ve dış işgal cephesini âdeta çılgına çeviriyor. Türkiyedirendikçe, öz değerlerine ve millî gerçeklerine uygun bir duruş sergiledikçekarşımızdaki irili ufaklı muhasım cephe şaşkınlıktan ve şuursuzluktan denetimve kontrolünü hepten kaybediyor. Biliyorlar ki, oyunları tutmayacak, planlarıA’dan Z’ye bozulacak. Almanya’da muhalefette bulunan Sol Parti, Federal hükûmete;Türkiye’deki iktidar yapısı içinde MHP’nin rolünü, hükûmete etki edipetmediğini sorma gereği duymuştur. Sol Parti adına önerge veren bir Türkdüşmanı, faşist MHP suçlamasıyla ne kadar yobaz olduğunu ifşa etmiştir. MHP’yefaşist diyen ağız kirli ve zırva bir ağızdır. Aynı zamanda itibarsızdır,iftiracıdır, demokrasi değerlerini yok sayan ilkel ve bağnaz bir anlayıştır.Alman Sol Partisinin, yandaş ve destek lobisinin Türkiye’yle kaygısı sırtlanınav kaygısından başka bir şey değildir. Federal hükûmet, Sol Partinin sorusunacevaben; MHP’nin siyasi taleplerinin Türk hükûmetinde karşılık bulduğunu ve butaleplerin düzenli biçimde yasalara girdiğini söylemiştir. Merkel hükûmetininbir bildiği, bir tespiti varsa derhâl Türkiye’yle paylaşması şeref konusudur. 15Temmuz öncesi PKK’lı canileri, 15 Temmuz sonrası FETÖ’cü hainleri ve kanunkaçağı casusları bağrına basan Almanya bizden ne istiyor? Neyin hesabını sormakiçin kuyruğa giriyor? Deutsche Welle’den servis edilen kirli ve siparişhaberler Türkiye aleyhtarlığının tescilidir.”

 

MHP'DENİNTERNET HABER SİTELERİ İÇİN SIKI DENETİM ÖNGÖREN KANUN TEKLİFİ

 

 MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter üzerinden, "Medyayı kuşatma altınaalmış, yabancı ve yozlaşmış ideolojilere saplanmış gazeteci ve yorumculardanTürkiye’yi arındırmak amacıyla, millî ve şuurlu vatansever gençlerimizinüniversite tercihlerinde iletişim fakültelerini dikkate almalarının millî birgörev olduğuna inanıyorum." mesajını paylaştı.

MHP de İnternet haber siteleri ile ilgilisıkı denetimi öngören yeni bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığınasundu. Toplam 9 maddeden oluşan kanun teklifinde, haber sitelerinin 6 ay içindeistenilen kuralları yerine getirmemesi hâlinde Bilgi Teknoloji Kurumunca resenkapatılması öngörülüyor.

 

23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM

 

 MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıile bir açıklama yaparak, "Hiç kuşku yoktur ki, TBMM Türk milletinin takendisi, demokrasinin, millî birliğimizin, istiklal haklarımızın, istikbalhaysiyetimizin ebedi güvencesidir. TBMM’nin 101'inci açılış yıl dönümüylebirlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürektenkutluyorum." dedi.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

"TBMM’nin 23 Nisan 1920’de açılmasıyakın tarihimizdeki en büyük atılımlardan, en önemli adımlardan birisidir. Butarihten sonra söz ve karar bizzat ve bilfiil Türk milletine geçmiştir. MillîMücadele’nin şaşmaz yol haritası Gazi Meclisin sarsılmaz kararlılığıylaçizilmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu gerçeği İlk Meclisinmanevi varlığında tecelli ve tescil edilmiştir. Aynı zamanda TürkiyeCumhuriyeti’nin kurucu iradesi Meclisimizin ruhunda yeşermiş ve yükselmiştir.Unutmayalım ki, TBMM hem Gazi hem de kahramandır. Hiç kuşku yoktur ki, TBMMTürk milletinin ta kendisi, demokrasinin, millî birliğimizin, istiklalhaklarımızın, istikbal haysiyetimizin ebedi güvencesidir. TBMM’nin 101’inciaçılış yıl dönümüyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızıyürekten kutluyorum. TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, İlkMeclisin saygın mebuslarına, ebediyete irtihal etmiş bütün milletvekillerine,aziz şehitlerimize Cenabıallah’tan rahmetler niyaz ediyor, şu an hayatta olaneski veya yeni tüm milletvekillerimize uzun bir ömür diliyorum."

 

BİDEN’IN AÇIKLAMASIHÜKÜMSÜZDÜR, AKILSIZLIK VE AHLAKSIZLIKTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından ABDBaşkanı Joe Biden’ın 1915 Olayları ile ilgili skandal açıklamasına tepkigösterdi.

Türk milletinin şerefli geçmişinde ne soykırım mahcubiyetine de katliam zilletinin olmadığını söyleyen Bahçeli, ‘’Tarihimiz her konudaolduğu gibi bu konuda da tertemizdir ve bu kapsamda hiç kimseye ispat borcumuzda yoktur. 1915 Olayları etrafında kurulan iftira kampanyası asılsızdır,hayasızdır.’’ Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisinin, sözde soykırım suçlamasınıtümden reddettiğini kaydeden Bahçeli, MHP’nin bu isnadı dillendiren ABDBaşkanı’nı da kınadığını vurgulayarak, ‘’Biden’ın soykırım açıklamasıhükümsüzdür, aynı zamanda siyasi akılsızlık ve ahlaksızlıktır. Müttefik bilinenbir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir.” ifadesine yer verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

“'Tarih hem kaynağımız hem dayanağımız hem de davamızdır.Siyasi hedeflerle, taktik açıklamalarla, hamasi sözlerle, temelsiz ve mesnetsizsöylentilerle yalın tarihî gerçeklerin önyargılarla çarpıtılması insanlığın barışve huzur arayışını vahim derecede boşluğa düşürecektir. Bir başka mühim hususda şudur: Tarihimizi yargılama gayesiyle basiretsiz, belgesiz ve bilgisizmahkeme kurmaya teşebbüs edenlerin milletimizi sanık sandalyesine oturtmaçabası mazisi bir asra ulaşan mülevves bir tezgâhtır. Bu tezgâhın maşa vemucitlerinin hüviyeti bellidir. Türk milletinin şerefli geçmişinde ne soykırımmahcubiyeti ne de katliam zilleti vardır. Tarihimiz her konuda olduğu gibi bukonuda da tertemizdir ve bu kapsamda hiç kimseye ispat borcumuz da yoktur. 1915Olayları etrafında kurulan iftira kampanyası asılsızdır, hayasızdır. Bilhassa1915 Olayları’nın içyüzüne merak saranlar, arka planındaki sebeplere ilgiduyanlar ilk iş olarak tozlu raflarda bekletilen arşiv kayıtlarını incelemekle,namuslu ve objektif araştırmalar yapan bilim insanlarının çalışmalarını okuyupdeğerlendirmekle mükelleftir. Tarih hükmünü vermiş, 1915 yılındaki haklı vemeşru devlet tasarrufunun sayfası esasen kapanmıştır. Tehcire neden gerekduyulduğu, bunun hangi ihtiyaç ve millî güvenlik mülahazalarından doğduğuöncelikle Birinci Dünya Savaşı’nın kanlı ve karanlık şartlarıylayorumlanmalıdır. Tarihin siyasetçiler eliyle istismar ve inkâr vasıtasınadönüştürülmesi medeniyetler ve milletler arasındaki uçurumu derinleştirmeklekalmayacak, nesiller boyunca devam edecek bir kamplaşmanın da önünü açacaktır.Bunun ise hiç kimseye, hiçbir ülkeye yararı dokunmayacaktır. 1915 Olaylarısırtından hançer yiyen bir İmparatorluğun doğal refleksi, doğru bir kararı,dengeli bir adımıdır. Kaldı ki tehcir, o dönemki millî güvenliğin zorunlu birtercihidir. Burada soykırım izi sürenler Türk milletine hiç geçmeyecekdüşmanlık besleyen çevrelerdir. 1910’lu yıllarda Ermeni çetelerinin mezalimi;çocuk, kadın ve yaşlı demeden saldırmaları, dahası Anadolu coğrafyasının herköşesinde şiddete başvurmaları demokratik bir hak arayışı değil, hain ve hunharbir terörizm operasyonudur. Türk milleti bu operasyona boyun eğmemiştir. 1915tehcir vakasıyla son yurdumuzun en az 100 yılı kurtarılmıştır. Bu stratejikkararlılıkta iradesi bulunan kahraman nesli rahmetle ve hürmetle anmak hervatanseverin, her milletperverin millî görevidir. Onların aziz hatıralarınıihtiramla hatırlamak manevi bir vecibedir. Yüzlerce yıl kardeşlik içindeyaşayan Türkler ile Ermeniler arasına kan hattı çekenler bugün sözde soykırımezberini en fazla diline dolayan günahkârlardır. Tarihten husumet çıkaranlar,Türk milletini suçlamak için nöbete girenler demokrasi postuna bürünmüşVandallardır. Her 24 Nisan geldiğinde ABD başkanlarının nasıl pozisyon alacağı,1915 Olayları için ‘Büyük felaket mi yoksa soykırım mı.’ diyeceği siyasi vediplomatik mahfillerde tartışma konusu olmuştur. Türk milleti devamlı canlıtutulan bu şantaj ve tehdit ablukasından bıkmış usanmıştır. ABD’nin öncekibaşkanlarından Ronald Reagan’ın 22 Nisan 1981 tarihinde sözde Ermeni soykırımifadesini kullandığı hafızalarımızdadır. Şimdi de ABD Başkanı Joe Biden, seçimkampanyasında Ermeni lobilerine vermiş olduğu lekeli sözünü tutarak 1915Olayları’na soykırım demiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, sözde soykırımsuçlamasını tümden reddetmekte, bu isnadı dillendiren ABD Başkanı’nı dakınamaktadır. Biden’ın soykırım açıklaması hükümsüzdür, aynı zamanda siyasiakılsızlık ve ahlaksızlıktır. Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımınagelinmiştir. Biden’ın skandal ve sakat açıklamasıyla Türkiye-ABD ilişkileribundan sonra bambaşka bir mecraya savrulma riski taşımaktadır. Dostluk vestratejik bağlar kurduğu bir ülkeye soykırım gölgesi düşürmeye kalkışan birzihniyetle muhtemeldir ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ermeni ihanetşebekelerinin bir devamı olan PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin de sözde soykırımyalanına sarılması siyasi ve hukuki bir karar aşamasına gelindiğine işarettir.Türk milletine soykırımcı diyen bir örgütün ne siyasette ne de Gazi Meclis’tebulunması artık imkânsızdır. Devletimizin ve hükûmetimizin alacağı her kararınyanındayız. Hiç kimseye, hiçbir güç odağına mecbur veya mahkûm değiliz. Geçmişikatliamlarla dolu olan bir ülkeden duyacağımız ve öğreneceğimiz bir şey deyoktur. Biriz, beraberiz, cihana karşı yek yüreğiz.’’

TBMM'DEN ORTAK "SÖZDESOYKIRIM" BİLDİRİSİ

TürkiyeBüyük Millet Meclisi'nde (TBMM),  ABDBaşkanı Joe Biden tarafından ifade edilen "sözde soykırım" ifadesisebebiyle bir karşı bildiri hazırlandı. Bildiride, Biden'ın"Soykırım" ifadesi sert bir dille kınandı. Bildiri, Meclis'te bulunanAK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti tarafından kabul edilirken, HDP bildiriye imzaatmadı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"ABDBaşkanı Joe Biden’in, 24 Nisan 2021 tarihli açıklamasıyla 1915 olaylarınailişkin Ermeni lobilerinin iddialarını içeren tezleri sahiplenmesini, TürkiyeBüyük Millet Meclis’i olarak esefle ve şiddetle kınıyor, tarihin siyasisaiklerle tahrifinden başka anlam taşımayan bu temelsiz iftiraları en güçlüşekilde reddediyoruz. Tarihî konularda hüküm vermeye hukuken ve ahlaken yetkisibulunmayan ABD Başkanı’nın yaptığı bu açıklama, nezdimizde yok hükmündedir.Biden’i, tarihî gerçeklerle bağdaşmayan, milletimizin vicdanını derindenyaralayan bu hatalı açıklamasını değiştirmeye, başta Türk ve Ermeni halklarıolmak üzere, bölge halkları için barış, istikrar ve güven içinde yaşamaçabalarını desteklemeye ve ikili ilişkilerimiz üzerinde kaçınılmaz olarakolumsuz etkiler yapacak bu karardan geri dönmeye davet ediyoruz. ABDBaşkanı’nın yaptığı bu açıklama, nezdimizde yok hükmündedir."