ÜLKÜCÜ ŞEHİT SÜLEYMAN ÖZMEN, 22 YAŞINDA KATLEDİLMİŞTİ

23 Haziran 2021 11:41
Okunma
272
ÜLKÜCÜ ŞEHİT SÜLEYMAN ÖZMEN, 22 YAŞINDA KATLEDİLMİŞTİ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SÜLEYMAN ÖZMEN, 22 YAŞINDA KATLEDİLMİŞTİ
Arif ŞAHİN
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Süleyman Özmen, Yüksek Öğretmen Okulunda aşırı sol terör örgütü militanlarınca sıkıştırılarak 72 saat mahsur bırakılan Ülküdaşlarına ekmek götürmek isterken 21 Mart 1970 tarihinde kurşun yağmuruna tutuldu. Omuriliğine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Özmen, kaldırıldığı Numune Hastanesinde beş gün süren yaşam mücadelesi sonucunda şehit oldu.
"OĞLUM SÜLEYMAN YETİM BÜYÜDÜ"
Aslen Çorum’un Sungurlu ilçesinden olan Süleyman Özmen, 1948 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Çevresindekiler tarafından muti, sevecen, cana yakın ve vefalı biri olarak tarif edilen Süleyman’ı, 12 Ocak 2014 yılında vefat eden annesi Emine Özmen şöyle anlatmıştı:
"Oğlum Süleyman yetim büyüdü; ama kendini çok iyi yetiştirdi. Tanıyanlar tarafından çok sevilirdi. İlkokulu bitirmeden Kur’an-ı hatmetmişti. Akşam karanlık çökmeden evde olurdu. Derslerini yapar, dizimin dibinde güzel sesi ile Kur’an okurdu."
22 yaşında bir öğrenciyken, eli kanlı vatan hainleri tarafından şehit edilen Ülkücü şehit Süleyman Özmen’i şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.