ÜLKÜCÜ ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU, ARAMIZAN AYRILALI 6 YIL OLDU

11 Mart 2021 13:08
Okunma
591
ÜLKÜCÜ ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU, ARAMIZAN AYRILALI 6 YIL OLDU

ÜLKÜCÜ ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU, ARAMIZAN AYRILALI 6 YIL OLDU
Ege Üniversitesinde çıkan olaylarda bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerce şehit edilen Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, aramızdan ayrılalı 6 yıl oldu. 20 Şubat 2015 tarihinde katledilen Çakıroğlu'nun vefatının yıl dönümü sebebiyle başta Ülkü Ocakları Genel Merkezi olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında bulunan tüm Ülkü Ocakları şubelerince, Kovid-19 önlemleri kapsamında anma törenleri düzenlendi. Törenlerde Çakıroğlu'nun ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin ardından çeşitli konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.
1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldi. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek çocuğu idi. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Sorumlusu idi.
Ölümü üzerine Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı, yurdun birçok yerinde park, cadde, sokak, eğitim tesisi ve spor merkezi gibi yerlere verildi. Adına çok sayıda hatıra ormanı da oluşturulan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu, şehit edilişinin 6'ncı yıl dönümünde ailesine tekrar başsağlığı ve sabır dilerken, rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.
Türk Ocağı Ankara Şubesindeki anma etkinliğinde konuşan Başkan Türkân Hacaloğlu, özetle şunları söyledi: "2015 yılında İzmir Ege Üniversitesinden geleceğe ümitle bakan Ülkücü bir yıldız kaydı. O yıldızı katledenler iyi bilsinler ki bir Fırat ölür, bin Fırat dirilir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, sen tarih okurken tarihin sayfalarına adını yazdırdın. Seni Türk milletinden koparan hain terör örgütü PKK’’yı ve ona yataklık yapan, göz yumanları lanetliyorum. Ülkücü ve milliyetçi camia seni kalbinde daima yaşatacak, unutmayacak, unutturulmayacaksın. Aramızdan ayrılışının 6'ncı yılında seni ve bütün Ülkücü şehitlerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerine sabır diliyorum. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun inşallah!"