DEVLET BAHÇELİ'NİN TALİMATIYLA ÜLKÜ OCAKLARI, ŞUŞA'DA OKUL YAPTIRIYOR

11 Mart 2021 12:59
Okunma
365
DEVLET BAHÇELİNİN TALİMATIYLA ÜLKÜ OCAKLARI, ŞUŞADA OKUL YAPTIRIYOR

DEVLET BAHÇELİ'NİN TALİMATIYLA ÜLKÜ OCAKLARI, ŞUŞA'DA OKUL YAPTIRIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Şuşa'da dokuz derslik bir ilkokul yaptırıyor. Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz yıla damgasını vuran, millî gönülleri sevince boğan Karabağ Zaferi Türk milletinin son yıllarda elde ettiği en görkemli, en destansı başarılarından birisidir. Bu kapsamda Karabağ’ın ebedi Azerbaycan yurdu olduğu tescil edilmiş, esaret zincirleri sökülüp atılmıştır. Türk kültür ve tarihinin simgesi Karabağ’ın canevi mertebesinde bulunan Şuşa’nın 8 Kasım 2020’de kurtarılması zulmün mukavemetini kırmış, terör devleti Ermenistan’ın kötürüm hayallerini suya düşürmüştür. Stratejik konumunun yanı sıra, Şuşa öyle bir yerdir ki, Türk kültür ve tarihinin simgesidir. Azerbaycan sanat ve düşünce hayatının kaynaklarından birisi olan Şuşa’nın gelişmesi ve burada yaşayan Türk çocuklarının geleceği hepimizin manevi sorumluluğudur. Bilhassa bu kadim Türk şehrinin eğitim ve öğretim hayatına destek vermek ihmal edilemeyecek boyun borcumuzdur. Şayet Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir. Bu konuda sahip olduğumuz bütün imkânlar seferber edilecek ve gereği hemen yapılacaktır. Azerbaycan Ulusal Marşı 30 Ocak 1920 tarihinde kabul edilmiştir. Söz yazarı Merhum Ahmet Cevat, bestecisi de Şuşa doğumlu merhum Üzeyir Hacıbeyli'dir. İnşasını arzuladığımız ilkokulun adı Üzeyir Hacıbeyli, temel atma günü de önümüzdeki 30 Ocak 2021 tarihi olabilecektir. Eğitim ve öğretim bir milletin istikbal sancağıdır. Bu sancağın varlığı nesillerin şuurla yetişip ahlakla donanmasını temin edecektir. Medeniyetlerin beşiği doğru fikirdir. Ve her doğru fikir onu taşıyacak kafa ve gönüle sahip olanlarla birliktedir. Özellikle ifade ediyorum, Şuşa’nın susadığı eğitim ve öğretime destek vermek bizim fikir ve inanç vecibemizdir. Farabi diyor ki; ‘Düşünmek ruhun kendi kendisiyle konuşmasıdır.' O ruh ki, Türk'ün ruhudur. O düşünce ki, Türk istiklalinin mimarıdır. Çok yaşa Şuşa, çok yaşa Karabağ, çok yaşasın Türkiye- Azerbaycan kardeşliği."
SAYIN CUMHURBAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
MHP Lideri Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada da söz konusu ilkokulun yapımı ile ilgili olarak gösterdikleri duyarlılıkları sebebiyle her iki ülkenin Cumhurbaşkanlarına teşekkür etti.
Bahçeli, şunları ifade etti:
"16 Ocak 2021 tarihinde sosyal medya vasıtasıyla bir açıklama yapmıştım ve demiştim ki; 'Şayet Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir okulun yapılması hedefimizdir.' Bu okulun isminin Şuşa doğumlu ve Azerbaycan Ulusal Marşı’nın bestecisi Merhum Üzeyir Hacıbeyli olacağını, temelinin de 30 Ocak 2021 tarihinde atabileceğini söylemiştim. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in karşılıklı mutabakat ve onaylarıyla Şuşa’ya okul yapma projemiz uygun bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanlarımıza duyarlılıklarından dolayı yürekten teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Süreç ve projenin her aşaması Sayın Cumhurbaşkanlarımıza bilgi olarak takdim edilecektir. Şuşa’da yapacağımız okul tamamlanır tamamlanmaz Azerbaycan Cumhuriyeti’ne de anında teslim edilecektir. Hayırlı olsun diyorum."
MHP HEYETİ,  OKUL İÇİN AZERBAYCAN'A GİTTİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Isparta eski Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Şuşa’da yer tespiti yapmak ve yetkililerle görüşmek için 28 Ocak 2021 tarihinde uçakla Azerbaycan'a gitti. İlk olarak başkent Bakü'de çeşitli temaslarda bulunan heyet, Azerbaycanlı yetkililerle Şuşa'da incelemeler yaptı. Dokuz derslik Üzeyir Hacıbeyli İlkokulu’nun yapılacağı alanla ilgili yer tespitinde de bulunan heyet daha sonra Ankara'ya döndü.
AHMET YİĞİT YILDIRIM: TARİHE GEÇEN BİR HİZMET OLARAK ANILACAKTIR
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım, Şuşa'da yapılacak ilkokulla ilgili olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Yıldırım, daha sonra yaptığı açıklamada şunları belirtti:
“Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin 'Şayet Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir.' talimatları doğrultusunda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, yakın zamanda işgalden kurtulan Türk yurdu Şuşa'ya ilkokul inşa etmek için hazırız. Azerbaycan balalarının yarınlarına ışık tutmak Türk coğrafyasına ve ecdadımıza karşı asli sorumluluğumuzdur. Can ve kan kardeşimiz Azerbaycan'ımızın düşmana karşı zaferi tüm dünyada ses getirmişken bizlere zafer coşkusu yaşatarak gururlandırmıştır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin 'Eğitim ve öğretim bir milletin istikbal sancağıdır. Bu sancağın varlığı nesillerin şuurla yetişip ahlakla donanmasını temin edecektir. Medeniyetlerin beşiği doğru fikirdir. Ve her doğru fikir onu taşıyacak kafa ve gönüle sahip olanlarla birliktedir. Özellikle ifade ediyorum. Şuşa’nın susadığı eğitim ve öğretime destek vermek bizim fikir ve inanç vecibemizdir.' ifadeleri üzerine bize verdiği talimat doğrultusunda Şuşa'da kardeşlerimizin eğitim mücadelesinde de canımız ve kanımızla destek olduğumuzu her daim göstereceğiz. İnşa etmek için sabırsızlıkla beklediğimiz dokuz derslikli Üzeyir Hacıbeyli İlkokulunda yetişecek kardeşlerimiz Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini nesiller boyu aktaracaktır. Üzeyir Hacıbeyli İlkokulunda yetişeceğine inandığımız kardeşlerimiz Türk dünyasının geleceği olacağına inancımız tamdır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimatları ile eğitime ve bilime açılacak bu yeni kapı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı için tarihe geçen bir hizmet olarak anılacaktır."
ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFINDAN YARDIM KAMPANYASI
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla yapımı kararlaştırılan Şuşa’daki iÜzeyir Hacıbeyli Okulu projesi için yardım kampanyasına başladı. Yapılan açıklamada, okulun inşaat aşamasında destek olmak isteyenler için yardım kampanyası hesap numaraları da paylaşıldı:
HESAP NUMARALARI:
ZİRAAT BANKASI (Türk Lirası?)
1-MERKEZ/ANKARA ŞUBESİ
IBAN TR06 0001 0000 0145 1817 3050 34
(Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şuşa Üzeyir Hacıbeyli
Okul Projesi Yardım Hesabı)
ZİRAAT BANKASI (Dolar $)
1-MERKEZ/ANKARA ŞUBESİ
IBAN TR76 0001 0000 0145 1817 3050 35
(Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şuşa Üzeyir Hacıbeyli
 Okul Projesi Yardım Hesabı)
ZİRAAT BANKASI (Euro €)