SEMİH YALÇIN: KURULTAYIMIZDA BÜTÜN VARLIĞIMIZLA SAYIN DEVLET BAHÇELİ'NİN ETRAFINDA KENETLENECEĞİZ

11 Mart 2021 12:55
Okunma
404
SEMİH YALÇIN: KURULTAYIMIZDA BÜTÜN VARLIĞIMIZLA SAYIN DEVLET BAHÇELİNİN ETRAFINDA KENETLENECEĞİZ

SEMİH YALÇIN: KURULTAYIMIZDA BÜTÜN VARLIĞIMIZLA SAYIN DEVLET BAHÇELİ'NİN ETRAFINDA KENETLENECEĞİZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, "18 Mart 2021 Perşembe günü yapılacak olan büyük kurultayımızda bütün varlığımızla Lider’imiz Sayın Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetleneceğimizi kamuoyuna bildirmekten bahtiyarlık duyuyoruz." dedi.
Yalçın, 10 Şubat 2021 Perşembe günü yapılan MYK-MDK ortak toplantısı sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Sayın Devlet Bahçeli, bugün yapılan MYK toplantısında 18 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan MHP Büyük Kongresinde genel başkan adaylığını açıklamıştır. Sayın Devlet Bahçeli, devraldığı bayrağı daima yükseğe taşımış; yıllardır biriktirdiği engin tecrübeleri, bulunduğu mevkie yansıtarak 'bilge lider', 'koruyucu lider' gibi unvanlarla anılmıştır. Sayın Devlet Bahçeli, MHP’yi güçlü ve müessir kılan birlik beraberlik ruhunun camia bünyesinde her daim kalıcı olması için kılı kırk yarmıştır. Milliyetçi-Ülkücü Harekette vefanın; dava adamlığının icabı olduğu, Sayın Devlet Bahçeli’nin ilkeli tutumunda somutlaşmıştır. Davaya ve partisine bağlılığın Ülkücünün şerefi olduğu, onun tesis ettiği güçlü rabıtayla bir kez daha anlaşılmıştır. Ülkücülüğün sadece sözle değil, Hareketin yegâne temsilcisi olan MHP’ye hem fiilî hem de vicdani bağlılıkla ispatlanabileceği, Sayın Devlet Bahçeli’nin siyasi mücadelesinde modellenmiştir. Aidiyet hissi ve mensubiyet şuuru gibi Ülkücüler nezdinde büyük değer taşıyan kavramlar, onun şahsında yeniden anlam kazanmıştır. MHP’nin üstlendiği tarihî misyonu baltalamak, yaslandığı büyük camiayı parçalamak isteyen küresel aktörlerle onların maşası durumundaki fasık ve facirlere karşı Sayın Devlet Bahçeli’nin verdiği onurlu mücadelede, koruyucu liderliğin sırları saklıdır. Ülkücü Hareketin; Türk milletinin varoluş refleksini aksettirdiği, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliği altında bir kez daha bariz surette anlaşılmıştır. Onun liderliği altındaki MHP, Türklük bilincinin maşeri vicdana sirayet etmesini sağlamıştır. Liderliğinde MHP; baskın ama yapıcı ve uzlaşmacı siyaset takip eden, sorunlara çözüm üreten parti hüviyetini daha da güçlendirmiştir. Devlet Bahçeli liderliğinde MHP; beka olgusunun siyasetteki teminatı, bin yılık kardeşliği belgeleyen toplumsal sözleşmenin karşılığı olmuştur. Sayın Devlet Bahçeli; milletimizce sözüne güvenildiği kadar, varlığından hem ülkenin hem de siyaset kurumunun yarar sağladığı bir liderdir. 18 Mart 2021’de yapılacak 13. Olağan Büyük Kurultayımızda, MHP teşkilatları ve Ülkücü camia olarak bütün varlığımızla liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin etrafında kenetleneceğimizi kamuoyuna bildirmekten bahtiyarlık duyuyoruz."
CHP, HDP KOLUNU KOZ OLARAK EYLEME SAHASINA SÜRDÜ
Semih Yalçın, Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili resmî Twitter hesabından daha önce yaptığı açıklamada, "CHP, kurguladığı zillet ittifakının HDP kolunu koz olarak eylem sahasına sürdü." dedi. Yalçın, açıklamasında şunları belirtti:
"Sokaklardaki CHP destekli Marksist terör, bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi. Demokratik yollardan iktidar olamayacağını gören CHP, kurguladığı zillet ittifakının HDP kolunu koz olarak eylem sahasına sürdü. CHP'nin başı Kılıçdaroğlu'nun 'Evlatlarım!' dediği PKK militanları, Boğaziçi Üniversitesini ve İstanbul sokaklarını terörize etme yarışına girdi. 12 Eylül 1980 öncesine özenen dangalak eylemciler arasında, bırakın Boğaziçilileri, üniversite öğrencisi bile yok! Kılıçdaroğlu'nun 'militan' evlatlarının sahadaki destekçileri de fedakâr Türk polisine el kaldıran elleri kırılası HDP/PKK milletvekilleri. Polisimize uzanan mülevves kolları milletimiz tereddüt etmeden koparır!"





'