TÜRK MİLLETİ, GARA'DE ŞEHİT OLAN VATAN EVLATLARINI KALBİNE GÖMDÜ

11 Mart 2021 12:51
Okunma
431
TÜRK MİLLETİ, GARADE ŞEHİT OLAN VATAN EVLATLARINI KALBİNE GÖMDÜ

TÜRK MİLLETİ, GARA'DE ŞEHİT OLAN VATAN EVLATLARINI KALBİNE GÖMDÜ
Arif ŞAHİN
Pençe Kartal-2 Harekâtı'nda çatışma sırasında şehit olan 3, ardından Gara bölgesinde bir mağarada PKK tarafından katledilen 13 şehidimiz, memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Türk milleti bir kez daha şehitlerine ağladı. Gara bölgesinde PKK’lı hainler tarafından alçakça katledilen canlarımız öfke, hasret, gözyaşı ve tekbirlerle son yolculuklarına uğurlandı.
Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKKya yönelik başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtı’nda teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun, Muhabere Komando Yüzbaşı Eruğ Güler ile Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan şehit oldu, 3 askerimiz de yaralandı. Şehitler için Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cuma namazı ardından cenaze töreni düzenlendi.
Törene, şehitlerin aileleri ve yakınları ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine katılan protokol üyeleri, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyip taziyede bulundu.
Şehitlerin aileleri, tören öncesi Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılıp, öperek gözyaşı döktü. Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un babası Gülbay Coşkun, cenaze namazı öncesinde oğlunun tabutu önünde dua ederken, "Aslan oğlum, sana doyamadık. Hakkımı helal ediyorum." dedi. Cenaze namazlarının kılınması ardından şehitlerin naaşları, askerlerin omuzlarında cenaze arabalarına götürüldü.
Şehitlerden Burak Coşkun’un eşi Müge Coşkun ile Eruğ Güler’in eşi Gizem Güler, eşlerinin bordo bereleriyle törene katıldı. Çocukları da yanında bulunan Müge Coşkun ile Gizem Güler, tören geçişi sırasında eşlerine son kez el salladı. Şehit Harun Turhan’ın babası Mustafa Turhan da tören geçişi sırasında güçlükle ayakta durdu. “Oğlum hiçbir zaman görevden kaçmadı. Güle güle git oğlum.” diyen şehit babasını askerler teskin etti. Törenin ardından şehitler Coşkun ve Güler, Cebeci Askerî Şehitliği, şehit Turhan ise Sincan Cimşit Mezarlığı’nda toprağa verildi.
13 MASUM VATAN EVLADIMIZA ALÇAKÇA KATLETTİLERI
Farklı tarihlerde bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak 6 yıla yakın bir süredir alıkonulan 13 masum vatandaşımız "Erhan Pekçetin, Aydın Günel, Sedat Yabalak, Vedat Kaya, Semih Özbey, Hüseyin Sarı, Mevlüt Kahveci, Ümit Gıcır, Adil Kavaklı, Müslüm Altuntaş, Sedat Sorgun, Süleyman Sungur",  Gara bölgesinde bulunan bir mağarada başlarından vurularak şehit edildiler.
Pençe Kartal-2 Harekâtı sırasında şehit olan üç kahramanımızın hemen ardından, 13 sivil vatandaşımızın katledilmesiyle ilgili gelen acı haber, millî yüreklere ateş topu gibi düştü. Naaşları helikpoterlerle önce Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına getirilen şehitlerimiz, burada yapılan otopsi işlemlerinden ardından Türk bayrağına sarılan tabutları, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına taşındı. Sonra da uçakla Gaziantep'e götürüldü. Gaziantep Havalimanı’ndaki karşılama törenine, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ile diğer ilgililer katıldı. Cenazeleri daha sonra ailelerine teslim edilen şehitlerimiz memleketlerinde düzenlenen törenler eşliğinde tekbirler, gözyaşları ve ağıtlarla toprağı verildi. Her bir şehidimizin son yolculuğa uğurlanışı sırasında yürekleri yakan manzaralar yaşandı.
Başta şehit aileleri olmak üzere tüm Türk milletinin başı sağ olsun. Ruhları şad mekânları cennet olsun inşallah!