SEMİH YALÇIN: MHP, KENDİNİ MİLLETİN BEKASINA BİR İBADET ÖLÇÜSÜNDE ADAMIŞ DAVA ADAMLARININ OCAĞIDIR

08 Şubat 2021 13:06
Okunma
409
SEMİH YALÇIN: MHP, KENDİNİ MİLLETİN BEKASINA BİR İBADET ÖLÇÜSÜNDE ADAMIŞ DAVA ADAMLARININ OCAĞIDIR

Haber: Ahmet Deniz AĞCA
SEMİH YALÇIN: MHP, KENDİNİ MİLLETİN BEKASINA BİR İBADET ÖLÇÜSÜNDE ADAMIŞ DAVA ADAMLARININ OCAĞIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP’nin kuruluşundan bu yana geçirdiği kongre süreçlerinin, öteden beri Türkiye’de demokratik nizamın gereklerine riayet hususunda Milliyetçi-Ülkücü Hareketin sergilediği vukuf ve liyakate sahne olduğunu belirterek, "MHP, kendini milletin bekasına bir ibadet ölçüsünde adamış dava adamlarının ocağıdır." dedi.
Yalçın, kongre sürecinin sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Ülkücü Hareketin mensuplarını bir arada tutan ve fikriyatını temsil eden MHP’de onu toplayan fikir ve inanç harçlarının karılmasında en seçkin rol; şüphesiz Ülkücü hasletlerin şahsında tecessüm ettiği MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin koruyucu liderliğinindir. MHP’nin kuruluşundan bu yana geçirdiği kongre süreçleri, öteden beri Türkiye’de demokratik nizamın gereklerine riayet hususunda Milliyetçi-Ülkücü Hareketin sergilediği vukuf ve liyakate sahne olmuştur. MHP kongrelerinde Ülkücüler; hep tatlı bir bayram telaşı, toy ve düğün hazırlığı havası teneffüs etmiştir. Ardından yapılacak büyük kurultayların hem milletimizin beka ve bütünlüğü hem de partimizin siyasi geleceği açısından taşıdığı değerin farkında olan dava arkadaşlarımız, her kongre dönemini bir öncekinden daha istekli ve daha heyecanlı geçirmiştir. 14 Mart 2021 günü gerçekleştirilecek 13. Olağan Büyük Kurultay öncesinde tamamlanan son kongre sürecinde de aynı coşku ve bayram havası hissedilmiş, yüreklerin birlikte atmasının somut tezahürleri bütün il ve ilçe kongrelerine hâkim olmuştur. MHP teşkilatlarında görev alan bütün arkadaşlarımız hem dava adamlığının vakarıyla hem de taşıdıkları tarihî sorumluluğun bilinciyle hareket etmişlerdir. Ülkücü şuur, zaten bir nevi kolektif duygu ve ortak irade demektir. Bu bilinç ve iradenin kuvvet kaynağı, milletin varlığıdır. MHP, kendini milletin bekasına bir ibadet ölçüsünde adamış dava adamlarının ocağıdır. Bu ocağın yarım asırdan fazla bir zamandan beri tütmesindeki hikmet; bağlılık, vefa ve sadakat gibi Ülkücü sıfatının taşıdığı ulvi değerlerin titizlikle korunmasında gizlidir. Türk milliyetçiliğini çağın şartlarına göre yorumlayan Ülkücü düşünce, 20. yüzyıl Türkiye'sinin vicdanı olmuştur; 21. yüzyıl Türkiye'sinin de idraki ve irfanı olacaktır. Ülkücü Hareketin mensuplarını bir arada tutan ve fikriyatını temsil eden MHP’de onu toplayan fikir ve inanç harçlarının karılmasında en seçkin rol; şüphesiz Ülkücü hasletlerin şahsında tecessüm ettiği MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin koruyucu liderliğinindir. Sayın Devlet Bahçeli’nin camiamızda sergilediği birleştirici ve kaynaştırıcı liderlikle Türk siyasi hayatında üstlendiği aktif, sorumlu ve yapıcı misyon; MHP’nin özgül ağırlığını artırmakla kalmamakta, Ülkücü Harekette hem ruhen hem de bedenen adanmışlık duygusunu güçlendirmektedir. MHP’nin son kongre döneminde 'tek yürek, tek ses' hâlinde ortaya koyduğu güçlü irade de yine Sayın Genel Başkan'ımızın yüksek liderliğinin teşvik ettiği çalışma azminin yansımasıdır. MHP kadroları; '2023 sonrasında Lider Ülke Türkiye' hedefine giden yolda Ülkücü iradenin 13. kez tecelli edeceği Olağan Büyük Kurultayın önemli bir etap, demokratik mücadelemizde büyük bir kilometre taşı olduğunun bilinciyle Genel Başkan’mız Sayın Devlet Bahçeli’nin etrafında bir kez daha kenetlenecektir.”
ZİLLET İTTİFAKI FETÖ'NÜN BAŞARAMADIĞINI BAŞARMAK HEVESİNDE
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, il başkanları toplantısı öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, gündeme ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu:
"Zillet ittifakı" diye nitelediği Millet İttifakının, FETÖ'unün başaramadığını iktidarı bir şekilde devirerek başarmak hevesinde olduğunu kaydeden Yalçın, "CHP ve zillet ittifakı, devlet otoritesine ve millet iradesine karşı adım adım yeni bir yapay meşruiyet zemini oluşturma çabası içine girmiştir." ifadesine yer verdi.
Yalçın, FETÖ'nün Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) Türkiye ayağındaki planlamalar çerçevesinde "içerideki taşeron" görevini üstlendiğini belirterek, sistemi yeniden dizayn etmek, siyaseti ve toplumu psikolojik açıdan yönlendirmek için işlenen ünlü, kanaat önderi, siyasetçi ve aydın suikastlarının, FETÖ'nün tepelenmesinden sonra bıçakla kesilmiş gibi son bulduğunu bildirdi.
Semih Yalçın, toplu ölümlere yol açan, katliama varan silahlı ve bombalı eylemlerin önünün alındığını, terörle mücadelede elde edilen başarılar sayesinde Türkiye'de hem siyasi hem de sosyolojik anlamda köklü değişiklikler yaşanmaya başlandığını belirtti.
Aydınlık sürece tahammül edemeyen uluslararası aktörlerin, millet iradesinden beslenen güçlü selin önünü kesmek için yeni siyasi tezgâhlar ve "kunduz setleri" kurma peşine düştüğünü ifade eden Yalçın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Uluslararası aktörler artık oyunu açık oynamakta, Türkiye'deki yerli iş birlikçileri için adres ve mekân göstermektedir. Türkiye'de meşruiyetini millî iradeden alan toplumsal refleksler ve siyasi birlikteliklerin tezahürlerini tersine çevirme görevi, ne yazık ki CHP'ye verilmiştir. CHP'ye, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak yeni dünya düzeninde yer alma hedefinden Türkiye'yi alıkoymak için, meşru iktidara ve Cumhur İttifakına muhalefet eden siyasi partileri örgütleme rolü biçilmiştir. CHP de, üstlendiği misyon için diğer küçük ve mikroskobik partileri etrafına toplayıp bir zillet koalisyonu oluşturmuştur. Zillet ittifakı, FETÖ'nün başaramadığını, iktidarı bir şekilde devirerek başarmak hevesindedir."
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI’NIN MESAJI DARBE VE KALKIŞMA İMASIDIR
CHP İstanbul İl Başkanı'nın, 2021 bütçesinin Meclis'ten 316 oyla geçmesinin hemen ardından yaptığı paylaşımda "TBMM'den geçecek olan bir sonraki bütçe halkın bütçesi olacak." dediğini hatırlatan Yalçın, "Seçimler 2023'te gerçekleşeceğine göre, CHP'li il başkanının 2021 için kamuoyuna verdiği mesaj açıktır. Bu bir darbe ve kalkışma imasıdır. CHP, üstlendiği antidemokratik misyonun şifrelerini bir kez daha bir il yöneticisi vasıtasıyla kamuoyuna duyurmuştur." değerlendirmesinde bulundu.
Yalçın, CHP'nin vaktiyle içinde yer aldığı, Cumhuriyet'in kurucu felsefesinden ve halktan uzaklaştığını ifade ederek, şunları belirtti:
"CHP sözcülerinin kelamından dökülen antidemokratik söylemlerin benzerleri, yancısı olan siyasi partilerin yöneticileri tarafından da benzer ifadelerle tekrarlanmaktadır. CHP ve zillet ittifakı, devlet otoritesine ve millet iradesine karşı adım adım yeni bir yapay meşruiyet zemini oluşturma çabası içine girmiştir. Zillet ittifakı ve destekçilerini, toplumsal barışı dinamitleyerek Türkiye'yi bir iç çekişmenin girdabına sürükleme çabasına girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Millet iradesine dayanmayan, meşruiyeti olmayan, hukuka ve demokrasinin normlarına uymayan hiçbir çabanın; karşılıksız kalmayacağının ve başarıya ulaşamayacağının bilinmesini istiyoruz."
CHP'Lİ Ö.ÖZEL, MARKSİSTLERİN SERGİLEDİKLERİ EYLEMLERE SAHİP ÇIKTI
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, resmî Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili olarak CHP'li Özgür Özel'e sert tepki gösterdi.
Yalçın, açıklamasında şunları belirtti:
"CHP'nin İmrahoru Ö. Özel, Marksistlerin uzay çağında sergiledikleri 20. yüzyıldan kalma gerici eylemlere sahip çıktı. Özel'in 'Evlatlarımız.' dediği eylemciler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bile olmayan komünist militanlar. Boğaziçi Üniversitesi önünde DHKP-C marşı söyleyen teröristleri ve eylemlerini siyasi amaçları için kullanmaktan imtina etmeyen, onların taşkın duygu ve heyecanlarını istismardan vazgeçmeyen CHP, yine ateşle oynuyor. Biz, terörist eylemler sokaklara taşınarak meşru iktidarın ve demokrasinin hedef alındığı bu karanlık filmi daha önce çok gördük. CHP’nin Yumuşakçası Özel boşuna yırtınıyor. Milletimiz, her türlü yasa dışı eylem ve sinsi kalkışmayı boğacak ve başını ezecek kudrettedir."