MEHMET ÖZ, GÜVEN TAZELEDİ

09 Haziran 2014 17:36
Okunma
2086
MEHMET ÖZ, GÜVEN TAZELEDİ


Türk Ocakları Genel Merkezi 43. Olağan Büyük Kurultayı'nda Prof. Dr. Mehmet Öz, yeniden genel başkan seçildi.

 
YENİ DÜŞÜNCE - Türk Ocakları Genel Merkezi 43. Olağan Büyük Kurultayı'nda Prof. Dr. Mehmet Öz, yeniden genel başkan seçildi.
ATO Konferans Salonu’nda yapılan kurultay, oldukça sakin geçti. Kurultay nedeniyle tüm illerden şube başkanları Ankara’da toplandı.
Kurultayın açış konuşmasını yapan Türk Ocakları Genel Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, "Bu ocak bir millî tefekkür ve kültür mektebi olarak kuruldu ve bugün de tarihî bir kurultay icra ediyoruz. Bizim tarihe, millete, insanlığa ve nihayetinde yüce Allah'a karşı borcumuz var." dedi.
Sıradan bir sivil toplum kuruluşunun değil "kutlu bir ocağın" kurultayının düzenlendiğini belirten Öz, Türk milletinin yüceltilmesi ülküsünü daha da ileri noktalara getirmek için ocak olarak çalışacaklarını ifade etti.
Türk Ocaklarının Kurtuluş Savaşı'nda da Cumhuriyet'in kuruluşunda büyük vazifeler yerine getirdiğine dikkati çeken Öz, şunları ifade etti:
"Türk Ocakları bir fikir mektebi olarak Türk dünyasının önünde büyük imkânların belirdiği aynı zamanda büyük kargaşa ve olumsuzlukların yaşandığı bu dönemde Türk İslam dünyasına önderlik yapmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Bu büyük davanın tahakkuku için Türkiye'nin içinden Fetret Devri'ne benzer havanın asla ümitsizliğe yol açmaması lazım. Asla Allah'ın yardımından ve inayetinden ümit kesmeyeceğiz, bizim vazifemiz sefer yapmaktır, zafer Allah'ın yardımıyla müyesser olacaktır."
Konuşmalardan sonra Türk Ocağı adına hizmet, kültür, ilim, teşvik ve edebiyat dallarında ödüller takdim edilerek yeni dönemde görev alacak Türk Ocakları Genel Merkezi Başkanı'nın seçilmesine geçildi. Seçimde mevcut Genel Başkan Mehmet Öz oyların büyük çoğunluğunu alarak yeniden seçilirken, diğer aday Prof. Dr. Mustafa Kafalı seçimi kaybetti. Kafalı, yeniden başkan seçilen Mehmet Öz’ü kutladı.
YÖNETİMDE KİMLER YER ALDI?

Prof. Dr. Mehmet Öz'ün belirlediği yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:
"Asıl Üyeler: Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz Avşar, Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Prof. Yunus Koç, Doç. Dr. Emrah Şenel, Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, Doç. Dr. Mehmet Arhan, Aziz Kamil Yılmaz, Osman Oktay, Dr. Fahri Atasoy ve Yrd. Doç. Dr. Bülent
Aksoy.Yedek Üyeler: Prof. Dr. Ahmet Burçin Yereli, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Mehmet Gülsün, Dr. Hakan Terzi, Dr. Soner Akbaba, Dr. Esabil Eker, Ali İhsan Çağlar, Metin Demirsoy, Bahadır Kılcan, Ömer Bekeç ve Dursun Yılmaz."