İDAM EDİLİŞİNİN 40'INCI YILINDA ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANLIOĞLU

25 Kasım 2020 15:34
Okunma
576
İDAM EDİLİŞİNİN 40INCI YILINDA ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANLIOĞLU

İDAM EDİLİŞİNİN 40'INCI YILINDA ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANLIOĞLU
 

Türk milliyetçiliğine karşı yapılan 12 Eylül 1980 Darbesi, ilk idam kararını Ülkücü Mustafa Pehlivanlıoğlu'nu 7 Ekim 1980 günü şehit ederek verdi. Ülkücü Pehlivanlıoğlu'na, şehit edilişinin 40'ıncı yılında Cenabıallah'tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.
Mustafa Pehlivanlıoğlu, idam edilmeden önce ailesine yazdığı mektupta, helallik istedi. Pehlivanlıoğlu, "Sevgili Anneciğim ve Babacığım" diye başladığını mektubunda, şunları yazdı:
"Sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı islemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkinizi helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenabıhakk'ın ve O'nun Resulü Yüce Peygamber'imizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenabıallah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkım varsa hepinize helal olsun, siz de helal edin. Son olarak abime, yengeme, yeğenime ve bacıma selam eder haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder Cenabıallah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim. Oğlunuz Mustafa. 7 Ekim 1980."