15 Temmuz'un Şehadete Yürüyen Kahramanları ERDOĞAN: İSTİKLALİMİZİ VE İSTİKBALİMİZİ BORÇLU OLDUĞUMUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

11 Ağustos 2020 17:16
Okunma
483
15 Temmuzun Şehadete Yürüyen Kahramanları  ERDOĞAN: İSTİKLALİMİZİ VE İSTİKBALİMİZİ BORÇLU OLDUĞUMUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

15 Temmuz'un Şehadete Yürüyen Kahramanları

ERDOĞAN: İSTİKLALİMİZİ VE İSTİKBALİMİZİ BORÇLU OLDUĞUMUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM


Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 251 kişiyi şehit ederek hain emellerini gerçekleştirmek istediği darbe girişiminde, yaşananların üzerinden 4 yıl geçti. 15 Temmuz gecesi FETÖ'ye mensup askerler Boğaziçi Köprüsü’nü kapatarak darbe teşebbüsünde bulundular. Başta İstanbul ve Ankara sokaklarında tanklar terör estirdi. Gerçekleşen darbe girişimi halkın ve güvenlik güçlerinin büyük direnişi sonucu başarısız oldu. Türk milletin iradesinin gösterildiği 15 Temmuz 2016 tarihinde 251 kişi şehit olurken 2 bin 703 kişi de yaralandı. Hain darbe girişimine karşı Türk milletini, Türk bayrağını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni korumak için destan yazan kahraman 251 şehidimizi ve 2 bin 703 gazimizi asla unutmayacağız. Şehitlerimize bir kez daha rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, gazilerimize de geçmiş olsun der Allah'tan sağlıklı uzun ömür diliyoruz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla Mecliste düzenlenen törende konuşan Erdoğan, 15 Temmuz'un Allah'ın yardımı ve milletin dirayeti ile başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, darbe girişiminin arkasında çok büyük hesapların olduğunu; Malazgirt'te, Çanakkale'de İstanbul'un Fethi’nde ne olduysa 15 Temmuz'da da onun olduğunu söyledi.
Erdoğan, şunları söyledi:
"İstiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnet ile yâd ediyorum. FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz'da TBMM'yi hedef alması rastgele bir tercih değildir. Bu Meclis masa başında değil, savaşta kurulmuştur. Bu Meclis, ülkemizi her sıkıntılı dönemin ardından yeniden ayağa kaldıran Meclistir. Bu Meclis, tepesine bomba yağdırılırken de hizmet eden bir Meclistir. Bu Meclis, toprağa gömülmek istenen 700 senelik bir cihan devletinden yeni bir devlet çıkaran bir Meclistir. Bu Mecliste yemin ederek göreve başlamış olmaktan şeref duyuyorum. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 17 yıldır bu Mecliste milletime hizmet etmekten şeref duyuyorum. Kimi zaman teröristlere kimi zaman küresel güçlere karşı bu Mecliste omuz omuza mücadele etmekten onur duyuyorum. Gazi unvanını bu kadar hak eden bir başka Meclis bilmiyorum. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyetine bomba yağdıran darbeciler ne yaptığını çok iyi biliyorlardı. Ankara'da, İstanbul'da caddelerde önlerine gelenleri ezen darbeciler ne yaptıklarının farkındaydılar. Namus olarak emanet edilen silahları millete çeviren darbeciler bilerek kan döküyorlardı, bilerek tetiğe basıyorlardı. Güçleri yetseydi ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı başta olmak üzere tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerdi. Kendileri gibi düşünmeyen herkese hayatı zehir etmekten çekinmeyeceklerinden emin olunuz. TBMM ve o gece burada darbecilere duruşları ile meydan okuyan milletvekilleri bile tek başına 15 Temmuz'u destan yapmaya yeterlidir. Ülkelerin dönüm noktalarını anlamak için bu tür hadiselerin öncesi ve sonrasını incelemek gerekir. Ülkemizin karşılaştığı sıkıntıların ardında bu örgütün silüetini görmeye başladık. Örgütün kendini pervasızca ilk belli ettiği yer 17-25 yargı-emniyet darbesidir. 15 Temmuz’da deşifre olan FETÖ'cülerin tasfiyesi ile Türkiye her alanda yepyeni ufuklara kavuşmuştur. Türkiye'yi ateşe atmaya hazır muhterislere inat, milletimiz ile 15 Temmuz'daki gibi sırt sırta vererek bağımsızlığımızı savunmaya devam edeceğiz. Buradan samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gönlü Türkiye için çarpan, TBMM altındaki herkes gelin birlikte 2023 ve 2053 vizyonumuzu birlikte inşa edelim. Gelin Türkiye'yi aydınlık yarınlara hep birlikte ulaştıralım. Gelin şehitlerimizin anısına hep birlikte sahip çıkalım."