ERDEM: VİRÜSLE MÜCADELE SÜRECİ, MİLLÎ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR

11 Temmuz 2020 13:38
Okunma
497
ERDEM: VİRÜSLE MÜCADELE SÜRECİ, MİLLÎ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR

ERDEM: VİRÜSLE MÜCADELE SÜRECİ, MİLLÎ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, bizi biz yapan değerleri yaşatmak için onlara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Milli ve manevi değerler toplum bireylerini birbirlerine bağlamakta, aralarındaki ortak bilinci oluşturmaktadır. Virüsle mücadele süreci, millî ve manevi değerlerimizin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir." dedi.
TBMM Genel Kurulunda "Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu"nun görüşülmesi sırasında söz alan Erdem, söz konusu kanun teklifiyle Türk milletinin problemlerini sahada çözecek yapıların görev ve yetkilerinin belirlenmesi ve etkinleştirilmesinin amaçlandığını belirtti. Böylelikle güvenlik hizmetlerinin hizmet bekleyen ve mağduriyet yaşayan milletin beklentileri yönünde şekilleneceğine dikkat çeken Arzu Erdem, şunları kaydetti:
"Kökleri Osmanlıya dayanan emniyet ve jandarma teşkilatlarımıza yardımcı olmaları amacıyla istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçileri, yapılan düzenlemeyle yardımcı hizmetler sınıfından emniyet hizmetleri sınıfına geçirilmiştir. Çarşı ve mahalle bekçilerimizin adli, önleyici ve koruyucu görevleriyle yetkili oldukları mülki sınırlar içinde milletimizin istirahat, sağlık ve emniyetini sağlama yönündeki görev ve yetkileri, bu düzenlemeyle belirlenmiştir. Toplumlara ulus olma özelliğini kazandıran vazgeçilmez bazı değerler vardır. Bu değerlere millî ve manevi değerler denir. Millî değerlerimiz, öncelikle şanlı şerefli tarihimiz, bayrağımız, dilimiz, dinimiz, gelenek göreneklerimizdir; bunlara sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu arada belirtmemiz gerekir ki Rabb’im vatanımızı böldürmesin, bayrağımızı indirmesin, ezanımızı da dindirmesin. Millî ve manevi değerlerimiz ise bir milleti bir arada tutan, devleti güçlü kılan en önemli unsurlardan biridir. Toplumların millet olma özelliğini bu değerler kazandır. Millî ve manevi değerler toplum bireylerini birbirlerine bağlamakta, aralarındaki ortak bilinci oluşturmaktadır. Sevgi, saygı, adalet, ahlak, hoşgörü, vicdan manevi değerlerimiz arasında yer almaktadır. Ancak ne yazık ki, hepimiz zaman zaman manevi değerlerimizde eksilmeler var mı diye kendimizi sorgulamaktayız. Bu nedenle de zaman içinde şiddet, terör ve hırsızlık gibi ahlak dışı davranışlar yayılarak devletin ve milletin güvenliğini ve bütünlüğünü tehdit eden birer unsur hâline gelmektedir. Virüsle mücadele süreci, millî ve manevi değerlerimizin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu süreçte Türk milleti olarak bizi biz yapan bu değerlerimizi daha sahip çıkmalı, onları yaşatmak için çalışmalıyız."
Erdem, çarşı ve mahalle bekçilerinin önemli görevlerinin olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Çarşı ve mahalle bekçileri; şiddet mağduru, şiddete uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları, kimsesizleri, engellileri, âcizleri en yakın genel toplum birimlerine teslim etmekle görevlidir. Aynı zamanda milletimizin güvenliğini sağlama bakımından yolda hastalanan, kazaya uğrayan, düşüp kalan ve genel durumu itibarıyla yardıma ihtiyaçları olanlara yardım etmekle görevlidir. Bir semt, yol, sokak sormak için başvuranlara gerekli bilgileri vermekle mükelleftirler. Doğum, ölüm, hastalık ve yangın ve afet gibi büyük tehlike arz eden durumlarda mahalle sakinlerini derhal uyarmak ve yardımcı olmak. milletimizin istirahatini bozanları ve başkasını rahatsız edenleri engellemek, milletimizin mal, can ve ırzına yönelik saldırı ve tehditleri önlemek. Genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar gerekli tedbirleri almak, herhangi bir suç işlenirken veya işlendikten sonra izleri meydanda iken şüphelileri yakalamak, suç delillerinin kaybolmamasını sağlamak ve bunun için tedbirler almak. Olay tanıklarının kimlik, adres ve bilgilerini tespit edip kolluk birimlerine teslim etmek. Toplum sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bir hayvana rastladığında verebileceği tehlikeleri önlemek amacıyla gerekli tedbirleri almak ve uzaklaştırmak. ilgili birim ve kolluk birimlerine haber vermek sorumluluğu içerisindeler. Bu vesileyle sözlerime son verirken öncelikle terör örgütlerinin tamamıyla mücadele eden başta vatanımızın bölünmemesi için mücadelesini yürüten Emniyet Teşkilatımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, yine aynı şekilde yardımlarıyla destek olacak olan mahalle bekçilerimize, tüm Jandarma Teşkilatımıza, Polis Özel Harekâtımıza ve korucularımıza saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum."