KAHVECİ: BANKA BORÇLARINI ÖDEME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN KAMU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK TEDBİRLER ALINMALI

22 Mayıs 2020 13:13
Okunma
1557
KAHVECİ: BANKA BORÇLARINI ÖDEME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN KAMU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK TEDBİRLER ALINMALI

KAHVECİ: BANKA BORÇLARINI ÖDEME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN KAMU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK TEDBİRLER ALINMALI
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, banka borçlarını ödemek için güçlük yaşayan kamu çalışanlarına kolaylıklar sağlanmasını istedi.
Yazılı basın açıklaması yapan Kahveci, küresel salgınla mücadelenin başaktörlerinin kamu görevlileri olduğunu hatırlattı ve salgının ekonomik boyutuna dikkat çekerek kamu çalışanları için ek ekonomik tedbirler önerdi.
Özellikle bankalara olan borçlarını ödemekte güçlük çeken kamu görevlilerinin ödemelerinde kolaylıklar sağlanmasının gerekli olduğunu kaydeden Kahveci, “Kamu çalışanlarımızın kredi taksitlerinin bir süreliğine ertelenmesi küresel salgınla mücadelede kamu görevlilerimize büyük bir ekonomik ve moral desteği sağlayacaktır.” dedi. Genel Başkan Önder Kahveci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bütün dünyayı derinden etkileyen küresel salgın ülkemizde de birçok olumsuzluğa neden olmaktadır. Bu salgın bir taraftan büyük bir sağlık sorununu doğururken diğer yandan da hem ülkelerin hem de vatandaşların ekonomileri üzerinde derin etkiler yaratacaktır. Kuşkusuz ki ülkemizde bu salgının yükünü en fazla omuzlayan kesim kamu çalışanları olmaktadır. Başta sağlık, ulaşım, haberleşme, yerel yönetim hizmetleri ve güvenlik olmak üzere hemen her hizmet kolunda kamu görevlilerimiz hizmetlerin eksiksiz, tarafsız ve aksamadan sürdürülmesini sağlamak için canla başla mücadele etmektedir. Bu süreçte devletimiz de gerekli tedbirleri alarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte, bilhassa işverenlerin ve dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşaması muhtemel ekonomik sorunları gidermek için bazı düzenlemeler yapmaktadır. Buna karşın süreç, ailelerin giderlerinin artmasına neden olmakta, buna bağlı olarak çalışanlarımızın bu salgın nedeniyle ekonomik olarak sorunlar yaşadığı görülmekte, büyük çoğunluğunun da önümüzdeki dönemde büyük bir ekonomik açmazın içine düşmesi ihtimali yükselmektedir. Devletimiz, işverenler için kredi borçlarının ötelenmesi, vergi ertelemesi gibi birçok ekonomik tedbir almış, dar gelirli vatandaşlarımıza da gelir desteği sağlamaya başlamıştır. Bu durumda önümüzdeki dönemde ekonomik bir açmaza düşme ihtimali görünen kamu çalışanları için de şimdiden bazı tedbirler alınmalıdır. Özellikle kamu görevlileri arasında da banka kredilerini ya da borçlarını ödeme güçlüğü çekenler bulunmaktadır. İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde pandemiye karşı fedakârca büyük bir mücadele yürüten kamu görevlilerimizin ekonomik olarak rahatlatılması, bu çalışanlarımızın daha verimli bir hizmet sunmasının sağlanması amacıyla ödeme güçlüğü içinde bulunan kamu görevlileri için de bazı tedbirler alınmalıdır. Bir kanun hazırlanarak çeşitli kesimler için alınan ekonomik tedbirlere, borçlarını ödemekte güçlükler yaşayan kamu çalışanlarının da eklenmesi, kamu çalışanlarımızın kredi taksitlerinin bir süreliğine ertelenmesi küresel salgınla mücadelede kamu görevlilerimize büyük bir ekonomik ve moral desteği sağlayacaktır. Yetkililerimizin bu çağrımıza kulak vererek virüs salgını ile mücadelenin baş aktörleri olan kamu görevlilerimizin ekonomik sorunlarını çözeceğini, gerekli yasal düzenlemeyi bir an önce hayata geçirip kamu görevlilerimizi mutlu edeceğini umut ediyorum."