SOYLU'NUN İSTİFASINI KABUL ETMEYEN ERDOĞAN, BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ; İSTİFA HAMLESİ TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRDİ

22 Mayıs 2020 12:56
Okunma
475
SOYLUNUN İSTİFASINI KABUL ETMEYEN ERDOĞAN, BAHÇELİYE TEŞEKKÜR ETTİ; İSTİFA HAMLESİ TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRDİ

Soylu'nun İstifasını Kabul Etmeyen Erdoğan, Bahçeli'ye Teşekkür Etti

İSTİFA HAMLESİ TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRDİ

Koronavirüs salgını sebebiyle 30büyükşehir ve Zonguldak’ta belirli aralıklarla dört defa sokağa çıkma yasağıilan edildi ve vatandaşların da yasaklara büyük ölçüde uyduğu görüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9Nisan 2020 günü gece yarısı alınan iki günlük sokağa çıkma yasağı sonrasıoluşan ve tepkilere sebep olan görüntülerin sorumluluğun kendisine ait olduğunubelirterek istifa kararı alması, Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Soylu'nun istifasını kabuletmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda sergilediği olumlu tavırsebebiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığı göreviniyıllardır başarılı bir şekilde yürüten Süleyman Soylu'nun 12 Nisan 2020 Pazargünkü istifa hamlesi, hem PKK hem onun TBMM'deki siyasi kolu olan HDP'liler hemde FETÖ'cülerde sevince sebep oldu.

İçişleri Bakanlığı görevinegeldiği günden itibaren birçok başarılı adım attı. Bölücü terör örgütü PKK'yakök söktürdü. Teröristlere yönelik seri operasyonlar düzenleyen güvenlikgörevlilerimizin her zaman yanında oldu. Kimi zaman Hakkâri'de kimi zamanVan'da, İran sınırında kahramanlarımıza moral verdi. Operasyonları yakındantakip etti.

S5oylu, 15 Temmuz 2016 tarihindeFETÖ'nün yaptığı hain kanlı darbe girişimi sırasında da  sokağa inen tek bakan oldu. Fetullahçıteröristlere karşı dimdik duran Soylu, FETÖ'ye yönelik operasyonlarda da büyükbaşarılar elde etti.

HDP'li Ahmet Şık, Soylu'nunistifasına ilişkin "Sıradaki" diyerek mutluluğunu ortaya koydu. Terörörgütü PKK'nın medyası, Süleyman Soylu'ya "halk düşmanı" demeküstahlığında bulundu.

Koronanavirüse karşı alınan ikigünlük sokağa çıkma kararının ardından insanlar marketlere ve fırınlara akınetti, sosyal mesafe kavramı unutuldu. Sokağa çıkma yasağı kararının açıklandığısaat ve genelgenin ayrıntılarının geç açıklanması, İçişleri Bakanlığını hedeftahtasını getirdi. Süleyman Soylu, yaşananların ardından istifa kararı aldı.

Bu karar, Türkiye'nin gündemineoturdu. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönerken, yaşanan 2 saatliksüreçte çok şeyler oldu. Ankara'da olan Süleyman Soylu, istifasını duyurduktansonra uçağa atlayıp İstanbul'a gitti. Huber Köşkü'nde kalan CumhurbaşkanıErdoğan, Soylu ile özel bir görüşme yaptı. Saatler 24.00'i gösterirken İletişimBaşkanlığından Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmediğiniduyuran açıklamayı yaptı.

İletişim Başkanlığı, İçişleriBakanı Süleyman Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabuledilmediğini duyurdu. Açıklamada, şöyle denildi:

"15 Temmuz Darbe Girişimi’ninhemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Süleyman Soylu,bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır. Terörörgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasındaSayın Bakan’ımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır. Aynışekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da İçişleriBakanı’mız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.

Koronavirüs salgının sağlıkhizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, busüreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini teminetmiştir. Sayın Bakan’ımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanı'mıza sunmuş,Cumhurbaşkanı'mız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Birmakam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayınCumhurbaşkanı’mıza aittir. İçişleri Bakanı’mızın istifası kabul edilmemiştir,kendisi görevine devam edecektir."

Süleyman Soylu da, yaşanan bugelişmeler üzerine Twitter hesabındaki istifa açıklamasını silerek, şu mesajıpaylaştı:

"Sokağa çıkma yasağı ileilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve SayınCumhurbaşkanı'mızın tutumu, beni mahcup etmiştir. Devlet ve milletin emanetindeatılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarakkabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu artırmıştır. Allah mahcupetmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah..."

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabinetoplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek Süleyman Soylu'nun istifasınayönelik bir değerlendirmede bulundu.

Erdoğan bu istifayı kabuletmediğini ifade ederek, “Yaşanan olumsuzluklar bu gerçeği ortadan kaldırmıyor.İçişleri Bakanı’mızın bu konudaki sorumluluğu üstlenerek gösterdiği hassasiyetitakdirle karşılıyorum. Ancak istifasını kabul etmeyerek kendisinin görevinisürdürmesini istedik." diye konuştu.

"Terörle mücadele, afetlerve son olarak koronavirüsle mücadelede başarılarına yakınen şahit olduğumuz SayınBakan’ımız görevine devam ediyor." diyen Erdoğan, MHP Lideri DevletBahçeli'ye de teşekkür etti.