YALÇIN: SAYIN BAHÇELİ'NİN 12 EYLÜL VE SONRASINDA KORUNDUĞUNA DAİR İTHAM, YALAN VE İFTİRADAN İBARETTİR

15 Şubat 2020 10:35
Okunma
1210
YALÇIN: SAYIN BAHÇELİNİN 12 EYLÜL VE SONRASINDA KORUNDUĞUNA DAİR İTHAM, YALAN VE İFTİRADAN İBARETTİR

YALÇIN:SAYIN BAHÇELİ'NİN 12 EYLÜL VE SONRASINDA KORUNDUĞUNA DAİR İTHAM, YALAN VE İFTİRADAN İBARETTİR

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GenelBaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'ninMHP'ye hizmetlerini, davaya adanmışlığını, Ülkücü Harekete olan sadakatini FaikÖztrak ya da bir başkasının sorgulayamayacağını bildirdi.

Yalçın, bu tür beyanlarla yapılmakistenenin Bahçeli'yle ilgili kafalarda soru işareti bırakmak olduğunu belirtti.

Yalçın, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ındüzenlediği bir basın toplantısında, "Devlet Bahçeli'yi, 12 Eylül'de enfazla korumaya mazhar Ülkücü hâline kim ya da kimler getirdi?" şeklindesözlerine cevap verdi.

Anadolu Ajansına açıklama yapan Yalçın,"Sayın Devlet Bahçeli'nin 12 Eylül ve sonrasında korunduğuna dair itham,yalan ve iftiradan ibarettir." dedi.

12 Eylül öncesinde faaliyet göstermişÜlkücü Akademisyenler Derneği adlı bir kuruluşun olmadığını savunan Yalçın,şunları kaydetti:

"Sayın Devlet Bahçeli, 70'li yıllardaÜlkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneğinin (ÜMİD-BİR) kurucularından,Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneğinin (ÜNAY)kurucularından ve genel başkanlarındandır. Sayın Devlet Bahçeli'nin vaktiylegenel başkanlığını yürüttüğü Üniversite Akademi ve Yüksekokullar AsistanlarıDerneği ile yöneticilerine 12 Eylül Askerî Darbesi sonrasında isnattabulunulmamışsa, bu bir eksiklik veya kusur mudur? Ayrıca 12 Eylül sonrasında,adalet ve hakkaniyetten yoksun cunta mahkemeleri tarafından yargılanıp hapseatılmamak suç mudur? Kaldı ki 12 Eylül'den sonra askerî cunta, MHP ve ÜlkücüKuruluşlar Davası'nda yüzlerce arkadaşımızı yargılamıştır ama o dönemdeyargılanmayan, hapse girmeyen çok sayıda Ülküdaşımız da vardır."    

Yalçın, CHP'nin askerî darbelerde,demokrasiyi ve demokratları terk ederek hep cuntacıların yanında yer aldığınıiddia ederek, şunları söyledi:

"CHP'nin ve sol basının, 27 Mayıs'tadarbeyi 'Yaşa, var ol!' nidalarıyla elleri patlayıncaya kadar alkışlaması henüzunutulmamıştır. Sonra da kimi Menderes ve arkadaşlarının arkasından timsahgözyaşı dökmüş, kimi de utanmadan 'Hak etmişlerdi.' diyebilmiştir. Eğer SayınGenel Başkan’ımız 12 Eylül'de yargılanıp hapse girmiş, diğer arkadaşlarınınbaşına geldiği gibi, işkencelere maruz kalmış olsaydı CHP askerî cuntayıalkışlayacak, 'Bahçeli hak etmişti.' diyecekti. İşte CHP budur."    

Yalçın, MHP için temel düsturun siyasette çözüm,sağduyu, hoşgörü ve sorumluluk olduğunu da sözlerine ekledi.

…………………………………….