OCAK AYINDA NELER OLDU?

15 Şubat 2020 10:21
Okunma
1214
OCAK AYINDA NELER OLDU?

    Elâzığ Sivrice'de Meydana Gelen Depremde 41 Kişi Hayatını Kaybetti

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, 41 kişi hayatını kaybederken, 1607 kişi de yaralandı.
Depremden 67 saat sonra AFAD'dan yapılan açıklamada, 45 kişinin sağ kurtarıldığı arama kurtarma çalışmalarının, 72 binanın tamamen yıkıldığı ve enkaz altındaki son vatandaşa da ulaşılmasıyla tamamlandığı belirtilerek, "Son durumda, deprem nedeniyle 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Deprem sonrasında hastanelere başvuran 1607 vatandaşımızdan 1523’ü taburcu edilmiş olup; 16’sı yoğun bakımda olmak üzere 84 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. ” denildi.

    Ülkücü Şehit Gazeteci Akyıldız, İstanbul'daki Mezarı Başında Anıldı

MHP Esenyurt İlçe Seçim bürosuna PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden Yusufiyeli Cengiz Yücel Akyıldız, şehit edilişinin 6. yılında mezarı başında anıldı. Akyıldız, 26 /01/2014 tarihinde MHP’nin Esenyurt’taki seçim irtibat ofisinin açılışında, PKK'lı teröristlerin, silahlı ve sopalı saldırısı sırasında partili 5 kişi ile birlikte yaralandı, ancak daha sonra kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Şehadetlerinin seneidevriyesinde Ülkücü Şehit Cengiz Akyıldız ve Türkmendağı şehidimiz İbrahim Küçük, MHP İstanbul İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından kabirleri başında dualarla anıldı. Programa MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gül, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç, çok sayıda partili ve Ülkü Ocağı mensubu katıldı.
Akyıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de adım adım takip eden ve Ülkücü camianın sevdiği isimlerindendi. MHP Fatih İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük de Türkmenlerin safında savaşmak için gittiği Suriye'de yine aynı tarihlerde Türkmendağı bölgesinde Esed ve Rus uçaklarının hava bombardımanı sırasında şehit oldu.


  MHP Lideri Devlet Bahçeli'den, Selahattin Arpacı İçin Taziye Mesajı

Ülkücü camia çok değerli bir ismini daha kaybetti. Taşmedreseli Avukat Selahattin Arpacı, 67 yaşında aramızdan ayrıldı. Memleketi Osmaniye'de ebedî yolculuğuna uğurlanan 6 çocuk babası Arpacı, 2 Ocak günü yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Dostlar!.. Şu anda Adana'da Yüreğir Başkent Hastanesi'ndeyim. Yarın baypas ameliyatı olacağım Allah (C.C.) izin verirse. Hakkınızı helal edin. Benden yana helal olsun. Dualarınızı beklerim. Allah’a (C.C.) emanet olun." dedi. Arpacı, 7 Ocak tarihindeki paylaşımında ise "baypastan çıktım ilgilenen tüm dostlara selam ve sevgiler. Şimdi servisteyim. Biraz daha dua." ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden Ülkücülerin sembol isimlerinden olan Selahattin Arpacı için taziye mesajı yayımladı.
Bahçeli, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Ömrünü davasına adamış, tavizsiz mücadelesiyle Ülküdaşlarımızın övgüsünü kazanmış ahlak, sabır, inanç ve ülkü insanı Taşmedreseli Selahattin Arpacı kardeşimizin vefatından derin bir üzüntü duydum. Merhum dava arkadaşımıza Cenabıallah'tan rahmet; ailesine, camiamıza ve sevenlerine yürekten başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."
Ölümü Ülkücü ve milliyetçi camiada büyük bir üzüntüye sebep olan Arpacı, 2014 yılında dergimizin aralık sayısında yayımlanan röportajında 12 Eylül öncesi dönemde Ülkücülerin komünizme karşı verdiği mücadeleye ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu.